spot_img

Andra a cântat alături de Andreea Esca, Andi Moisescu, Luminița Anghel, Călin Goia și Alex Velea pe scena Ateneului Român în beneficiul Hope and Homes for Children

Marți, 5 decembrie 2017, Andra a susținut concertul „Andra for Hope” în sprijinul familiilor aflate în programul de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Fundația Hope and Homes for Children în România. Alături de ea, pe scena Ateneului Român, au urcat, în premieră, Andreea Esca, Luminița Anghel, Călin Goia, Andi Moisescu și Alex Velea și, împreună, au interpretat colinde și cântece de Crăciun din repertoriul românesc și internațional. Ei au fost acompaniați de Orchestra Romanian Sinfonietta dirijată de Andrei Tudor, de ansamblul de copii „Cor cu Dor”, condus de Teodora Jaworski, și de Grupul Vocal Acapella, coordonat de George Miron. Banii adunați în urma acestui concert vor ajuta mai multe familii să își păstreze copiii alături și să nu îi abandoneze în orfelinate. Evenimentul „Andra for Hope” a fost prezentat de Kaufland România.

Banii adunați în urma concertului caritabil „Andra for Hope” vor ajuta mai multe familii să își păstreze copiii alături

Dragoș Bucurenci, directorul de dezvoltare al Fundației Hope and Homes for Children a deschis evenimentul, mulțumindu-i Andrei pentru ideea concertului și implicarea pro bono. A urmat un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I al României. Pe parcursul a aproape două ore, cei peste 700 de spectatori din sala Ateneului au asistat la un regal muzical oferit de Andra și invitații săi. La final, publicul a aplaudat minute în șir, impresionat deopotrivă de maniera unică și plină de emoție în care Andra a interpretat suita de melodii din program, dar și de invitații surpriză care s-au alăturat artistei în duete în premieră. Concertul va fi transmis pe PRO TV în perioada Crăciunului.

Programul concertului a cuprins colinde și cântece de Crăciun din repertoriul românesc și internațional, cu lucrări orchestrare de compozitorul și pianistul Andrei Tudor. Alături de Călin Goia, Andra a interpretat noul single lansat recent împreună cu Voltaj, „Nu doar de ziua mea”, în care cei doi artiști cântă despre armonie în familie şi o relaţie mai bună cu părinţii mereu, şi nu doar ocazional. Un moment impresionant a fost duetul Andrei cu Andreea Esca, în care artista și prezentatoarea Știrilor PRO TV au interpretat colindul „Sus, la poarta raiului”, acompaniate de glasurile copiilor din ansamblul de copii „Cor cu Dor”, condus de Teodora Jaworski. Inedit a fost duetul cu Andi Moisescu, prezentatorul emisiunii „Apropo TV” de la PRO TV, alături de care a cântat piesa „Let It Snow”. Alex Velea a acompaniat-o pe Andra pe „All I Want for Christmas Is You”, iar Luminița Anghel pe colindul ”Din ceruri ninge alb”.

“În această perioadă a Crăciunului, toți suntem fericiți că putem sta în jurul bradului împreună cu familiile noastre, cu copiii, cu părinții, cu bunicii, cu prietenii, dar, din păcate, în România există foarte multe familii care nu își mai pot permite să își țină copiii acasă și trebuie să îi dea în grija statului pentru că nu mai au ce le pune pe masă. Pentru aceste familii suntem aici și vom putea oferi unor copii cel mai minunat dar, acela de a fi alături de părinții lor”, a spus Andrea Esca pe scena Ateneului Român.

„Alături de mine au urcat pe scenă oameni minunați, talentați și cu suflete mari. Le mulțumesc tuturor că au acceptat invitația mea de a face Crăciunul mai frumos pentru familiile sărace. Mulțumesc tuturor celor care au venit și au sprijinit acest concert. Fiecare colind a fost o rugăciune pentru copiii care riscă sa fie abandonați din cauza sărăciei. Noi suntem speranța lor”, a declarat Andra.

La eveniment au mai participat Zoli Toth, George Buhnici, realizatorul emisiunii „I Like IT” de la PRO TV, Magda Pălimariu, prezentatoarea Meteo la PRO TV, Melania Medeleanu, stilistul Adina Buzatu, Marius Pancu (Digi 24), Daniel Buzdugan (Radio ZU), susținând și ei cauza copiilor vulnerabili din România și Hope and Homes for Children.

În România, 39% dintre copii trăiesc în condiții de sărăcie, ceea ce duce de multe ori la abandonarea lor în orfelinate. De aproape 20 de ani de când este prezentă în România, Fundația Hope and Homes for Children se străduiește să ajute cât mai multe familii dezavantajate să își păstreze copiii alături și să nu îi abandoneze în instituțiile de stat, unde cresc lipsiți de dragostea și căldura unei familii. Prin eforturile Hope and Homes for Children şi ale partenerilor săi, aproape 5.000 de copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 912 urmează să părăsească instituțiile în curs de închidere.

„Acest concert încununează un an cu multe reușite pentru Hope and Homes for Children. Încheiem acest an cu mai mulți copii fericiți și familii unite, un număr mai mare de oameni cărora le-am făcut viețile mai bune. Acest concert ne aduce totodată mai aproape de sufletele românilor, pentru că ei înțeleg din ce în ce mai mult ce înseamnă responsabilitatea socială. Îi mulțumesc Andrei pentru că a devenit parte a miracolului pe care împreună îl plămădim: vocea ei, crezul nostru că locul fiecărui copil e în familie și susținerea publicului, toate acestea salvează copiii de la perspectiva unei copilării fără părinți”, a spus Ștefan Dărăbuș, Director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

Concertul „Andra for Hope” a fost prezentat de Kaufland România.

Partener media principal: PRO TV

Recomandat de: Europa FM

Organizator: Quartz Media Production

Parteneri: Gitana Winery, Aqua Carpatica, JYSK, Antalis, Ove.ro, Aristocrat Events

Parteneri media: Adevărul, Click!, Agerpres, Cațavencii, Șapte Seri, Business 24, Life.ro, CSR Media, Ziare.com.

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit în mod direct la închiderea a 53 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children şi ale partenerilor săi, 4.985 copii au fost scoși din instituții, iar alți 912 urmează să părăsească instituțiile în curs de închidere.

În același timp, organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 25.787 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 862 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.812 copii au fost primiţi în centrele de zi și 843 în centre cu regim de urgență, şi 8.125 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 45.570 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children, al cărei obiectiv este ca până în 2026 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508