Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 18.30, la Sala Mare, ARCUB, excelenta producție ”Idolul și Ion Anapoda” ce reunește pe acceași scenă actori de calibru precum, Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas îi va purta din nou pe spectatori într-o călătorie în timp și va da viață unor personaje ce trăiesc relații marcate de pasiunea dezlănțuită și plină de contradicții din anii frumoși ai vremurilor de odinioară.
Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziţionate online de pe www.arcub.ro , www.bilet.ro sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90). Prețul unui bilet este de 50 lei (Categoria I), iar elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).
Sub sloganul campaniei ”Cultura te pune în mișcare”, până la finalul lunii decembrie, ARCUB le oferă consumatorilor de cultură șansa de câștiga o bicicletă PEGAS, cumpărând bilete la cel puțin unul dintre spectacolele cu bilete în vânzare pe platforma online www.arcub.ro.
Dintre acestea, comedia romantică ”Idolul și Ion Anapoda” scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan, se evidențiază și se numără printre preferințele spectatorilor bucureșteni. Biletele pentru spectacolul programat miercuri, 29 noiembrie, la Sala Mare, ARCUB au fost epuizate.
”Idolul și Ion Anapoda” este o producție dramaturgică al cărei text păstrează atmosfera boemă a epocii interbelice. ANAPODA… un joc de-a teatrul, un joc de-a iubirea, un joc de-a viața – toate în amintirea unei doamne minunate care s-a îndrăgostit cândva de un bărbat prea tânăr, prea gentil, prea vorbăreț… un om total, dar total ANAPODA.
Oana Pellea este Stavăroaia – o doamnă plină de viață. Richard Bovnoczki este Ion – un om anapoda, Florina Gleznea, Frusinel – idolul din vis, Cristina Casian, Mioara – o fată frumoasă, dar proastă și Istvan Teglas, Valter – un băiat tânăr și deștept.
Iubirea este pretutindeni. Ion este îndrăgostit de Mioara. Mioara este îndrăgostită de Valter. Valter și Ion sunt cei mai buni prieteni. Mioara este nepoata răsfățata a lui Madam Stavăr. Madam Stavăr știe tot. Ea ghicește în cafea și zidurile casei sale au ochi și urechi. Este puternică precum un general de armată și fragilă ca un mărgăritărel.
„Noi credem așa: că avem nevoie de bucurie, de romantism, de iubire, de povești. Mai ales acum, când lumea pare că se dezintegrează, când ritmul e alert și neiertător, când părem că am uitat de noi. Așa credem: că e necesar să ne redescoperim din perpectiva unui râs nestăpânit, a unor farse nevinovate, sa ne vedem cât de caraghioși și sublimi suntem sau mai putem să fim. Avem nevoie să fim. Până la urmă SĂ FIM. Pur și simplu.” mărturisește regizorul Mariana Cămărășan.
IDOLUL ȘI ION ANAPODA, după G.M. Zamfirescu, adaptare de Mariana Cămărășan
Cu: Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas
Regia: Mariana Cămărășan și Toma Dănilă
Scenografia: Vladimir Turturica
Light-design-ul: Ștefan Vasilescu
Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Asociația GOONG București. Proiect susținut de Raiffeisen Bank.
Durata spectacolului: 120 minute, cu pauză.
Detalii pe www.arcub.ro
Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.