Echipa Centrului de Teatru Educațional Replika anunță cele mai recente premiere ale Centrului.
Pe 6 noiembrie vor avea loc două reprezentații ale spectacolului Foreplay – de la 18.00 și de la 21.00 – o explorare emoționantă a maternității timpurii. Conform statisticilor, 22.000 de tinere sub 19 ani devin mame în fiecare an în România. Spectacolul analizează condiția vulnerabilă a acestor tinere într-o societate care, pe de o parte, idealizează condiția maternității, iar pe de altă parte, operează cu o percepție sterotipizantă la adresa mamelor adolescente.
Textul și regia spectacolului sunt semnate de Ozana Nicolau, scenografia de Mălina Ionescu, coregrafia de Silvia Călin, muzica de Diana Miron, video Elena S. Găgeanu.
Din distribuție fac parte Ioana Anastasia Anton, Voica Oltean, Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu.
Următoarele reprezentații vor avea lor pe 15 noiembrie, de la 18.00 și de la 21.00.
Pe 7 noiembrie, de la ora 19.00, vă invităm la boyz and girlz.
Spectacolul spune povestea unor adolescenți care încearcă să-și găsească locul într-o lume în care identitatea de gen este impusă și în care nu primesc ghidare despre consimțământ, relații, sexualitate și sănătate mentală. Spectacolul explorează reacțiile pe care le au oamenii atunci când se întâmplă un abuz, chestionează problema responsabilității colective și încearcă să arate importanța comunicării între părinți, copii și profesori, și necesitatea educației sexuale în România.
Textul și regia spectacolului poartă semnătura Sînzianei Koenig, iar scenografia este creată de Hermina Stănciulescu. În spectacol evoluează Alex Călin, Florina Gleznea, Katia Pascariu, Oana Pușcatu, Liviu Romanescu.
Pe 11 noiembrie, de la ora 21.00, este programat PE CE STĂM este un spectacol-instalație itinerantă despre istoria locului unde se află în prezent Centrul Replika, pe strada Lânăriei 93-95. Spectacolul este inspirat de materialele documentate din perioada 1850-2014 și explorează multiplele transformări ale spațiului, emblematice de-a lungul unei perioade marcate de semnificative treceri de la industria interbelică la naționalizare la dezindustrializarea din post-socialism.
Echipa spectacolului: arh. Gabi Albu, Radu Apostol, Alexandra Bugan (aka Srebe), Viorel Cojanu, Corina Găgeanu, Elena Găgeanu, Valentin Maier, Maria Mandea, Mihaela Michailov, Silvana Negruțiu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Mihaela Rădescu, Vlad Rădescu și alți artiști invitați.
Centrul de Teatru Educaţional Replika reprezintă un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării publice a creaţiilor artistice performative, concepute de artişti activişti într-o strânsă relaţie cu comunitatea. Artiştii şi cetăţenii activi dau replică problemelor comunităţilor.
Centrul Replika își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate.
În 2016, Centrul de Teatru Educaţional Replika a obținut premiul AFCN pentru incluziune socială și dialog intercultural și a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural, secțiunea “Proiecte culturale şi festivaluri”.
Programul complet al CENTRULUI REPLIKA îl găsiți pe
www.facebook.com/CentruldeTeatruEducational
INTRAREA este GRATUITĂ
pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile
e-mail: centrulreplika@gmail.com / tel.: +40732101860, +40787714551
adresa: Str. Lânăriei 93-95, sector 4