Pentru Teatrul de Comedie, luna octombrie 2017 a marcat o nouă etapă de recunoaștere internațională, prin participarea extraordinară cu ”Revizorul” la Festivalul Internațional de Teatru DIMITRIA de la Salonic (Grecia) și cu ”Micul Prinț” la Festivalul Internațional de la Wuzhen (China).
”Revizorul” de N.V. Gogol, în regia lui Horațiu Mălăele, unul dintre cele mai longevive spectacole ale Teatrului de Comedie, a fost aplaudat de o sală arhiplină în data de 10 octombrie în cadrul Festivalului DIMITRIA din Salonic. Desfășurat între 1 și 22 octombrie, Festivalul DIMITRIA a împlinit în acest an 52 de ani de la înființare. În cadrul acestei ediții s-au organizat peste 42 de evenimente speciale, între care spectacole, concerte, proiecții de filme și expoziții de artă vizuală.
La mai puțin de un an de la premieră, ”Micul Prinț” după Antoine de Saint-Exupery, în regia lui Alexandru Dabija, a avut trei reprezentații cu casa închisă pe 27 și 28 octombrie 2017 în cadrul Festivalului Internațional de la Wuzhen.
Ajuns la cea de-a V-a ediție, desfășurată între 19 și 29 octombrie 2017, Festivalul de la Wuzhen este considerat cel mai original și mai dinamic din întreg spațiul teatral chinez. Orașul Wuzhen — o veritabilă ‘Veneție a Asiei’, vechi de peste 1300 de ani și declarat în întregime Patrimoniu UNESCO — a devenit cu această ocazie locul de întâlnire al unora dintre cei mai de seamă artiști ai teatrului contemporan. Au participat la această ediție regizori precum Rimas Tuminas, Katie Mitchell, Oskaras Korsunovas sau Paulo de Morales și companii de elită, printre care Teatrul Vakhtangov din Moscova, OKT din Vilnius și Schaubühne din Berlin.
Excelent primite de public, apreciate de critica de specialitate, cele două spectacole ale Teatrului de Comedie au marcat prin prezența lor la Wuzhen și Salonic o recunoaștere la nivel înalt a valorilor scenei românești.
REVIZORUL
Horațiu Mălăele, George Mihăiță, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Ion Chelaru, Nicolae Urs, Șerban Georgevici, Eugen Racoți, Gheorghe Dănilă, Dragoș Huluba, Florin Dobrovici, Ana Maria Lazăr, Bogdan Ghițulescu
Regia Horațiu Mălăele, scenografia Lia Manțoc, muzica Dorina Crișan Rusu
Dorina Chiriac, Bogdan Cotleț, Valentin Teodosiu, Eugen Racoți, Alexandru Bogdan, Dan Rădulescu, Lucian Ionescu, Alexandru Turcu
Regia Alexandru Dabija, scenografia Mircea Cantor, muzica Ada Milea, costume Andrada Chiriac, butaforie (vulpe) Tiberiu Toitan și Oana Micu