spot_img

”Cum înţelegem relaţia de cuplu”, la Librăria Humanitas din Cluj

Luni, 4 decembrie 2017, ora 18.00, Editura Herald şi Librăria Humanitas din Cluj (Str. Universității, Nr. 4​) vă invită la evenimentul ”Cum înţelegem relaţia de cuplu”, eveniment cultural ce încheie seria celor organizate în acest an de către Editura Herald. Se va povesti pe marginea noutăţilor editoriale apărute în colecţia ”Pas în doi”, la Editura Herald: ”Ghidul căsniciei” de Harriet Lerner şi ”Abilităţi de relaţionare în cuplu” de Matthew McKay, Patrick Fanning şi Kim Paleg, alături de invitaţii noștri: Domnica Petrovai (psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental, fondatoare a companiei Mind Education & Health), Raluca Anton (doctor în psihologie și psihoterapeut format în terapie cognitiv-comportamentală și terapie de cuplu, trainer), Adela Raluca Moldovan (doctor în psihologie și psihoterapeut), specialişti care vor împărtăşi publicului clujean informaţii foarte utile regăsite în paginile celor două cărţi, dar şi exemple din cazuistica şi bogata lor experienţă profesională. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald). AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Care nevoi primează în cadrul unei relații de cuplu: ale noastre, ale partenerului sau ambele în egală măsură? Și cum le putem armoniza pe amândouă?

Ce înseamnă să dezvolți abilități de relaționare în cuplu?

Ce înseamnă comunicare clară?

Este potrivit ca o relație de cuplu sau o căsnicie să se conducă după anumite reguli, aşa cum propune Harriet Lerner? Dacă da, de ce?

Iată întrebări la care, cu siguranţă, vom găsi răspunsuri pe parcursul unei seri pe care ne-o dorim specială.

Mai multe detalii: eveniment Facebook

Pentru că adevărata intimitate se construiește pe îndelete și depășește limitele eroticului, cărțile din colecția Pas in doi propun diverse abordări ale cuplului, ale bărbatului și femeii, din perspectiva unor discipline multiple: istoria culturală, neurobiologia, psihologia, istoria, antropologia. Miza colecției este să vină în întâmpinarea celor care își doresc să se înțeleagă mai bine pe sine și care urmăresc să aibă o legătură emoțională și psihică mai profundă cu partenerul lor. O înțelegere cât mai cuprinzătoare a celuilalt și a mecanismelor care stau la baza unui trai în doi împlinit este calea către construirea unei relații de cuplu armonioase, care permite atât conviețuirea, cât și autonomia a două personalități.

Abilităţi de relaţionare în cuplu

de Matthew McKay, Patrick Fanning şi Kim Paleg

Valoarea volumului Abilităţi de relaţionare în cuplu este dată de faptul că pune accent pe acţiune şi pe schimbări comportamentale, mai degrabă decât pe teorie. Puteţi alege să citiţi capitolele cele mai relevante pentru relaţia dumneavoastră şi să vă îmbunătăţiţi acele abilităţi de comunicare şi relaţionare de care consideraţi că aveţi cel mai mult nevoie.

Cartea de faţă reprezintă un instrument excelent şi bine-venit pentru îmbunătăţirea relaţiei de cuplu: printre altele, veţi învăţa să vă identificaţi tiparele de gândire disfuncţionale, veţi afla cum să gestionaţi furia personală şi pe cea a partenerului, cum să negociaţi corect şi eficient, cum să interveniţi în sistemul cuplului din care faceţi parte şi să neutralizaţi mecanismele de apărare care vă împiedică să desfășurați o comunicare clară.

Ghidul căsniciei

de Harriet Lerner

Această carte optimistă și revelatoare este o sursă bine-venită de răspunsuri și de speranță nu doar pentru cei căsătoriți. Autoarea sintetizează mai mult de o sută de reguli care abordează toate punctele sensibile ale relațiilor de cuplu de lungă durată. Veți învăța soluții noi atât pentru probleme vechi (parteneri distanți, care nu comunică, o viață sexuală care și-a pierdut strălucirea de la începutul relației), cât și pentru probleme moderne (cum ar fi raportul prea strâns cu tehnologia în cazul unuia dintre parteneri). Lăsând la o parte teoria complicată și aridă, Ghidul căsniciei poate fi o revelație pentru persoanele care doresc sfaturi practice, bazate pe realitatea de zi cu zi a relațiilor intime și pe o îndelungată experiență clinică.

Contact: Sorin Lucaci, PR & Events Coordinator,0744.325.209, sorin.lucaci@edituraherald.ro

Parteneri media: TVR Cluj, Radio Romania Cluj, Radio Impus, Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, Smart FM, GoldFM, Bookblog, festivaluri-romanesti.ro, GoodRead.ro, Literaturapetocuri.ro, Edu-News.ro, 4Arte.ro, Agentia de carte, gratuitor, IQool, Bookaholic, Bookhub.ro, Bookuria.info, Filme-Carti.ro, PR Wave, Raftul cu Idei, Rabit Media, eva.ro, Societatesicultura.ro, Booktopia, Serial Readers.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508