spot_img

Participare românească la conferinţa internaţională ”Hands on! Future in children’s hands”, Praga, Republica Cehă

În perioada 11-14 octombrie 2017, la Centrul Ştiinţific Techmania (Plzen), la Galeria Sladovna (Pisek) şi la Palatul Fair Trade din cadrul Galeriei Naţionale de Artă Contemporană din Praga, Republica Cehă, Institutul Cultural Român de la Praga susţine participarea doamnei Raluca Bem Neamu, preşedinta Asociaţiei Da’DeCe la conferinţa internaţională ”Hands on! Future in children’s hands” organizată de reţeaua Muzeelor copiilor din Europa.

Conferinţa Hands on! Future in children’s hands este organizată bianual iar ediţia de anul acesta se concentrează asupra importanței educației informale în secolul XXI, explorând subiecte precum: impactul tehnologiei digitale, dezvoltarea copilului prin artă, stroytellingși joc, precum și viitorul muzeelor ca spațiu de interacțiune socială.

Asociația Da’DeCe s-a lansat în luna septembrie a anului 2011 sub numele de Asociația De dragul artei, cu programe de educatie creativă pentru familii cu copii de la 2 la 6 ani, in Muzeul Țăranului Român. Proiectele asociației se bazează pe o educație a reușitei și a emancipării culturale care implică în aceeași măsură formarea artistică, umană și socială promovând transformarea muzeelor (sau alte instituții culturale) în spații vii. În acest sens, Asociația Da’DeCea inițiat procedurile de înfiinţare a primului Muzeu al Copilului din România prin proiectul Start! Muzeul copilului finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

PROGRAM:

PLZEŇ, 11 octombrie 2017


CENTRUL ŞTIINŢIFIC TECHMANIA

10:30 – 11:00 Deschiderea oficială a conferinţei

11:00 – 12:00 Cuvinte cheie + discuţii OLDŘICH HOZMAN: CULTIVATING 12 HUMAN SENSES,

Moştenirea unui vizionar educaţional, Jan Amos Commenius

12:00 – 13:00 Cuvinte cheie + discuţii: MARTIN STRASKY: DIGITAL MEDIAS AND THE DEVELOPMENT OF CHILDREN’S BRAINS

14:00 – 15:30 Panel Internaţional: FINDING BALANCE BETWEEN DIGITAL AND ANALOGUE SOLUTIONS

Moderator: Vlastimil Volák

16:00 – 17:30 Sesiuni practice, schimb de Practici Utile

HOW TO USE AND NOT BE ABUSED BY TECHNOLOGY

HOW TO CREATE AN INTERACTIVE DIGITAL ZONE

HOW TO DEVELOPE EXHIBITIONS

HOW TO WORK WITH SCHOOLS

WESTERN BOHEMIAN MUSEUM

14:30 – 16:00 Panel internaţional: SHALL TRADITIONAL CULTURAL INSTITUTIONS ADOPT DIGITAL TECHNOLOGIES?

Moderator: Denisa Brejchová

16:30 – 17:15 Sesiuni practice, schimb de Practici Utile

DEPO2015

14:30 – 17:30 Joaca, jocul şi zonă de creaţie

Moderator: Karey Rawitscher

14:30 – 16:30 Workshop arhitectonic susţinut de Oldřich Hozman: STIMULATING 12 SENSES

18:30 – 20:00 Nominalizările la Premiul Copii în Muzee 2017 şi festivitatea de premiere

PISEK, 12 octombrie 2017

GALERIA SLADOVNA

10:30 – 11:30 Cuvinte de început şi toast + tur ghidat prin Galeria Sladovna

11:30 – 13:00 Interacţiune performativă digitală cu publicul: CHILDREN LIONHEARTS

Două cazuri de practici utile: Storytellingul ca metodă de implicare socială

STORYTELLING AND ETHICAL TOPICS

CHILDREN BOOKS FOSTER CIVIL SOCIETY

Sesiune de discuţii: MAPPING OF CHILDREN ORIENTED SPACES IN EASTERN EUROPE

Tur ghidat însoţit de creator: ANTHILL ART PLAYGROUND

Atelier practic: NUTRITION FOR YOUR NOSE

14:00 – 15:30 Interacţiune performativă digitală cu publicul: CHILDREN LIONHEARTS

Atelier practic: DEVELOPING LITTLE CHILDREN AREAS

Sesiune de prezentări şi discuţii: LONG-TERM INTEGRATION OF MUSEUMS IN FORMAL (SCHOOL) EDUCATION

Atelier de implicare socială de bază: CONFRONTING YOURSELF

Atelier de storytelling: FAIRYTALES VEHICLE

16:00 – 17:30 Interacţiune performativă digitală cu publicul: CHILDREN LIONHEARTS

Tur ghidat însoţit de creator: ANTHILL ART PLAYGROUND

Atelier practic: NUTRITION FOR YOUR NOSE

Atelier: INQUIRY BASED LEARNING

Sesiune de prezentări şi discuţii: CHILDREN’S BOOK BASED EXHIBITIONS

Sesiune de prezentări şi discuţii: ADRESSING CRITICAL HISTORICAL TOPICS WITH CHILDREN

18:00 – 19:30 Cuvinte de încheiere

PRAGA, 13 Octombrie

FAIR-TRADE PALACE, GALERIA NAŢIONALĂ, COLECŢIA DE ARTĂ CONTEMPORANĂ

11:15 – 12:30 Cuvinte cheie + discuţii: A. HEINECKE: GLASS HALF FULL? HALF EMPTY? MUSEUMS AT THE CROSSROAD

14:00 – 16:00 Sesiune de discuţii: SOCIAL ENGAGEMENT OF MUSEUMS FROM VARIOUS CULTURAL PERSPECTIVES

Atelier practic: DESIGN THINKING IN MUSEUM

Atelier practic: SPACE FULL OF POSSIBILITIES- THE CREATIVE STIMULUS

Atelier practic: ANDREAS HEINECKE- MUSEUMS IN TRANSITION

Atelier practic: HOW PRESCHOOLERS LEARN TO LOVE ART

16:30 – 18:00 Concluzii, cuvinte de încheiere, sugestii pentru viitor

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508