spot_img

Festivalul de Teatru Clasic de la Arad spune poveşti

În perioada 11-19 noiembrie 2017, va avea loc ediţia a 23-a a Festivalului de Teatru Clasic de la Arad. „Într-o lume ce reacţionează mai bine la ştiri decât la poveşti, un Festival de Teatru Clasic poate părea o fantezie. Şi totuşi… sărbătoarea teatrală de la Arad a ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie. Spectacolele alese în 2017 deapănă poveşti clasice de viaţă, indiferent când s-au petrecut ele în imaginaţia scriitorilor. Poveşti cu mult umor, pentru că… trebuie să vă spun ceva foarte serios: cu umorul nu e de glumit. E singurul nostru sprijin în noianul de ştiri, catastrofe, reclame, lozinci, sau frustrări ce ne invadează existenţa. Nu se va demoda nicicând, iar zâmbetul va răsări întotdeauna printre lacrimi. Nu doar pe scenă, ci şi în viaţă.” (Maria Zărnescu – selecţionerul Festivalului de Teatru Clasic, Arad, 2017). AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul festivalului.

Sâmbătă, 11 noiembrie

19.00 – Sala Mare

„Geniul crimei” de George F. Walker – PREMIERĂ

Regia: Antonella Cornici

Producător: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Durata: 1h 20min (fără pauză)

Duminică, 12 noiembrie

17.00 – Sala Studio

„Don Juan” , adaptare după J.B.P. Molière

Regia: Andrei şi Andreea Grosu

Producător: Teatrul de Comedie Bucureşti

Durata: 1h 20min (fără pauză)

19.00 – Sala Mare

„Avarul”, adaptare de Cristi Juncu, după J.B.Molière

Regia: Cristi Juncu

Producător: Teatrul  „Toma Caragiu” Ploieşti

Durata: 1h 50min (fără pauză)

Luni, 13 noiembrie

19.00 – Sala Mare

„O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale

Direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză

Producător: Teatrul Metropolis Bucureşti

Durata: 2h 45min (cu pauză)

Spectacol recomandat tinerilor peste 14 ani !

Marţi, 14 noiembrie

19.00 – Sala Mare

„Soldatul de ciocolată” de George Bernard Shaw

Regia: Andrei Şerban

Producător: Teatrul Odeon Bucureşti

Durata: 2h 25min (cu pauză)

Miercuri, 15 noiembrie

17.00 – Sala Studio

„Un tramvai numit dorinţă” de Tennessee Williams

Regia: Tom Dugdale

Producător: Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Durata: 2h 20min (fără pauză)

Spectacol în limba maghiară, supratitrat în limbile română şi engleză

19.30 – Sala Mare

„Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche

Regia: Felix Alexa

Producător: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”din Bucureşti

Durata: 1h 05min (fără pauză)

Joi, 16 noiembrie

19.00 – Sala Mare

„Shakespeare, Sonnet 66”

Regia: Kokan Mladenović

Producător: Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara

Durata: 1h 20min (fără pauză)

Spectacol în limbile maghiară și engleză, subtitrat în limba română

Vineri, 17 noiembrie

18.00 – Sala Mare

„Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe

Regia: Erwin Şimşensohn

Producător: Teatrul Excelsior Bucureşti

Durata: 1h 55min (fără pauză)

Sâmbătă, 18 noiembrie

19.00 – Sala Mare

„Deşteptarea primăverii” de Frank Wedekind

Regia: Vlad Cristache

Producător: Teatrul Mic Bucureşti

Durata: 3h (cu pauză)

Spectacol cu publicul pe scenă

Spectacol recomandat tinerilor peste 15 ani!

Duminică, 19 noiembrie

17.00 – Sala Studio

„Grand Hotel Caragiale”, după texte de I. L. Caragiale

Regie colectivă

Producători: Trupa Ţais Cluj-Napoca şi Teatrul Naţional „Lucian Blaga” Cluj-Napoca

Durata: 1h

19.00 – Sala Mare

„Scripcarul pe acoperiş”

Un musical de Joseph Stein, după povestirile lui Shalom Alecheim

Regia: Korcsmáros György

Producător: Teatrul „Regina Maria” Oradea

Durata: 3h (cu 2 pauze)

Marţi, 21 octombrie

12.00 – Sala Mare

„A mumus – Bau Bau” de Rákos Péter

Regia: Tóth András Ernő

Muzica originală: Bornai Tibor

Musical pentru copii

Producător: Teatrul Naţional  din Pécs, Ungaria

Durata: 1h 40min (cu pauză)

Biletele şi abonamentele vor fi puse în vânzare începând de astăzi, 24 octombrie şi se pot achiziţiona online, accesând platforma www.biletmaster.ro, precum şi de la agenţia teatrală de luni până vineri, în intervalul orar

10.00 – 14.00 şi 17.00 – 19.00.

Preţul biletelor: 60 lei (sală şi etajul 1), 40 lei (etajul 2), 20 lei (etajul 3)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508