spot_img

„Cărți deschise pentru minți deschise” –sloganul celei de-a IX a ediții a campaniei ”Te așteptăm în librărie!”

Aflată la jumătatea perioadei de desfășurare, campania cu acoperire națională ”Te așteptăm în librărie!, inițiată de EDITURA HERALD, vă pregătește noi evenimente culturale menite să evidențieze importanța librăriilor ca spații culturale vii, deschise și interactive.Prin sloganul acestei ediții, ”Cărți deschise pentru minți deschise, campania este construită ca un demers coerent și consecvent prin care EDITURA HERALD, alături de partenerii săi, urmărește creșterea motivației pentru lectură și consolidarea librăriei tradiționale ca loc privilegiat de întâlnire cu universul cărții.

”Librarii din cele peste 150 de librării partenere și-au asumat responsabilitatea acestui demers și se implică activ pentru valorificarea tuturor oportunităților pe care campania Te așteptăm în librărie! le oferă. Reacțiile nu au întârziat să apară, astfel fiind recunoscute eforturile de promovare ale tuturor persoanelor care lucrează în librăriile Alexandria din Oradea, Bacău, Sibiu, Buzău, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Focșani, precum și cele din rețeaua de librării Humanitas din Brașov, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț și București.

S-a dovedit atenția, dar și ambiția profesională, a librarilor din librăriile din toată țara cum ar fi:  La Două Bufnițe și Cartea de nisip din Timișoara, Prăvălia cu Cărți din Constanța, librăria Șt.O.Iosif din Brașov, librăriile Mihail Sadoveanu, Mihai Eminescu din rețeaua Companiei Naționale de Librării București. De asemenea, librarii de la Junimea din Iași, librăria Steinhardt din Baia Mare, librăria Cartea Românească, Casa Cărții din Suceava, librăria Sabin Opreanu din Băile Herculane sunt doar câteva exemple de oameni dedicați, care susțin cu entuziasm și dăruire campania națională Te așteptăm în librărie!.

Dintre eforturile de promovare ale campaniei ținem să amintim peste 15 intervenții la posturile de televiziune cu expunere națională și locală, 34 de interviuri și emisiuni distribuite în FM, zeci de concursuri și anunțuri în mediul online. Încercând să oferim o vizibilitate asupra evenimentelor culturale deja desfășurate, ne putem opri asupra celui realizat în librăria La Două Bufnițe din Timișoara, în data de 7 septembrie numit Alan Watts – Aventura unui spirit liber, unde publicul bănățean a avut parte de o întâlnire cu personalități remarcabile.

Duminică, 15 octombrie 2017, în librăria Humanitas Cișmigiu din București, va avea loc evenimentul Fii conștient de ceea ce contează! Despre viața socială și emoțională a copilului tău. Apoi, va urma tot în București pe 24 octombrie la librăria Cărturești Verona, evenimentul ce va încerca să ofere o imagine cât mai fidelă a conceptului de mindfulness, intitulat: Arta de a trăi conștient.

Astfel, până pe 1 noiembrie 2017, îi așteptăm pe cititori să descopere cele 30 de titluri aflate în promoție și să participe la următoarele evenimente. Pentru a sublinia profilul nostru editorial, am ales în acest an titluri semnificative din domenii, precum: mindfulness, spiritualitate, parentaj, știință, psihologie, filosofie, dezvoltare personală. Menționăm doar câteva titluri de cărți care ar putea determina cititorii să calce pragul librăriilor partenere: Mindfulness zi de zi, de Jon Kabat-Zinn, Acționează cu dragoste, de Russ Harris, Bebelușul meu înțelege tot, de Aletha Solter, Psihoterapie jungiană, de Michael Fordham, Peripețiile lui Nastratin Hogea, Duh și contemplație, de Alan Watts, Viața mea, de Charles Darwin, în colecția Autobiografia, Piatra filosofală, de Israel Regardie și multe altele.

Platforma campaniei: www.teasteptaminlibrarie.ro face o prezentare amplă a cărților, evenimentelor desfășurate, precum și a librăriilor implicate, an de an, în succesul campaniei.

Vă așteptăm cu drag în librării pentru a descoperi toate aceste oportunități de dezvoltare personală!

Sponsorul campaniei: Himalaya

Parteneri media: Realitatea TV, Itsy Bitsy, cinemagia, TVR, TVR Timisoara, Radio România Cultural, București FM, Radio Romania Iasi, Radio Romania Tg.Mureș, Radio România Timișoara, Radio România Cluj, Radio Brașov, MIX TV, WylFM, Smart FM, GoldFM, Senso TV, Bookblog, brasovultau.ro, festivaluri-românești.ro, GoodRead.ro, Literaturapetocuri.ro, Edu-News.ro, 4Arte.ro, Agenția de carte, gratuitor, IQool, Bookaholic, Bookhub.ro, Bookuria.info, Filme-Cărți.ro, PR Wave, Raftul cu Idei, Rabit Media, eva.ro, Societatesicultura.ro, Booktopia, Serial Readers, Trăiește conștient. ”- Editura Herald

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508