Miercuri, 6 septembrie 2017, ora 18.00, la Galeriile Carol, va avea loc vernisajul expoziției „HEADS” semnată Dragoș Neagoe, curatoriată de Raluca Băloiu.
„Citate clasice antice (portretul lui Hermes, Venus, Laocoon) sunt recuperate de Dragoş Neagoe, modelate, apoi supuse diferitelor degradări fizice. Sculptorul intervine în materialitatea obiectului pentru a accelera eroziunea şi degradarea materiei. El privește actul distrugerii ca procedeu generator de noi forme. Dragoș Neagoe este un iconoclast în măsura în care el alterează imaginea și o transformă în noi forme vizuale, nu în sensul în care degradarea imaginii echivaleză cu dispariția ei.
Prin procesul de creare a unor forme de artă care se autodegradează, Dragoş Neagoe reduce egocentrismul producătorului operei și anulează astfel puterea creatorului asupra obiectului. El pune astfel în dicuție relaţia creatorului cu opera de artă, dar şi statutul creatorului, dacă ar fi să-l cităm pe Gustav Metzger care introducea în anii `60 termenul de „artă auto-distructivă”, în manifestul său, „Auto-Destructive Art”. Ceea ce sublinia Metzger și ceea ce reia Dragoș Neagoe, prin recursul la citatul cultural al „operei de artă auto-distructive” – nu reprezintă nicidecum distrugerea operei de artă, ci capacitatea de a observa și a valorifica actul dianamic al degradării în ideea generării noilor forme.
Expoziția lui Dragoș Neagoe este complexă și analizează etapele degradării fizice atât cu mijloacele sculpturii, desenului, dar şi artei video. Probabil, pe lângă problematica raporturilor de putere, o altă dimensiune pe care Dragoș o dezvoltă în lucrările sale, este analiza etapelor degradării umane, atât cea provocată de factorii naturali ai timpului, dar și de intervenția distructivă a omului.”- Raluca Băloiu, curator
Dragoș Neagoe trăiește și activează în București, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, secția Sculptură. A absolvit cursurile de sculptură ale Universității de Arte București, clasa Vasile Gorduz și Adrian Pârvu (2002, licența; 2004, masteratul). În perioada 2005-2008 a urmat un curs intensiv de restaurare-conservare pe patrimoniu mobil. Dragoș a susținut expoziții în cadrul Arte în București (unde a fost premiat în 2016 cu premiul III pentru lucrarea ”Orice viață contribuie la istorie”), a avut expoziții personale la Galeria Funnel Contemporary Art si la Galeria Simeza, la Galeria ArtYourself, a fost nominalizat la Salonul Arte în București la Premiul de Sculptură. Este membru al grupului NEURON cu care a susținut expoziții în diferite locuri (Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Mogoșoaia). Dragoș a susținut expoziții de grup la galeriile Artmark și a avut comenzi publice: bustul lui ”Nicolae Crevedia” și monumentul ”Sfântul Gheorghe”.