spot_img

S-a încheiat Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși 2017

Cei peste 5000 de tineri prezenți zilele acestea la Iași la cea de-a patra ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși și-au luat la revedere de la orașul celor șapte coline luni dimineață, 4 septembrie, când a avut loc Festivitatea de închidere ITO 2017. Evenimentul, prezentat de Daniel Buzdugan și Roxana Chebac, s-a desfășurat pe podiumul din fața Catedralei Mitropolitane din Iași. După rugăciunile de dimineață, a urmat o paradă a voluntarilor și o surpriză muzicală din partea acestora.

Apoi a luat cuvântul Pr. Constantin Necula, invitatul special ITO 2017: „Cine nu știe ruga, nu știe nici a juca! Ce frumoși sunteți! Ce onoare este pentru noi, preoții, să vă fim prieteni! Să scriem toți hashtag pe Facebook  #noisuntemBiserica! Stați unii lângă alții! Voi sunteți Biserica!”.

De asemenea, au transmis impresiile lor tinerii: reprezentanți ai organizatorilor și ai participanților la  ITO 2017. „Bulevardul Ștefan cel Mare va păstra urmele pe care le lasă acum pașii voștri! De fiecare dată când voi trece pe aici și voi merge spre facultate, îmi voi aduce aminte cum ați trecut pe-aici spunând «Tatăl nostru», cântând de bucurie și cum oamenii ieșeau la geamuri și vă făceau din mână! Aștept să ne vedem în Rai, dar vă invit să ținem legătura, să ne facem timpul frumos și aici în viața aceasta!” a precizat Diana Siminciuc, din partea organizatorilor ITO 2017.

Francis, din Kenya: „Dimineața aceasta mă simt foarte smerit, să fiu în fața atâtor chipuri frumoase de aici. Îi mulțumesc Părintelui Mitropolit Teofan pentru că ne-a ajutat să ajungem aici; n-a fost deloc ușor să călătorim din Africa până aici. Fiind prima mea călătorie în Europa a fost o experiență frumoasă să văd toate aceste chipuri frumoase de tineri pregătiți să-I slujeasca lui Hristos cu multă dragoste și dedicare. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți! Mesajul meu, din partea Africii, este: Dumnezeu este dragoste, iubiți-vă unul pe altul, rugați-vă unul pentru celălalt și bucurați-vă toți în Hristos, mi-aș dori să ne revedem și sunteți cu toții bineveniți în Africa! Aceasta e mesajul nostru către voi: toți sunteți în inimile noastre ca africani! Iubiți-vă și rugați-vă unii pentru ceilalți! Vă iubim pe toți, Hakuna Matata! Vă iubim pe toți și Dumnezeu să vă binecuvânteze!

James, din Anglia: „Vă mulțumesc că m-ați primit și că ați organizat acest eveniment frumos pentru toată lumea. Este o bcuurie mare și o plăcere să fiu aici, să cunosc atât de mulți oameni din toată lumea și din Europa, în special. Văzând acest eveniment și cum a fost organizat, m-a inspirat să fac același lucru, acasă, în Anglia. Anul viitor sper să aduc mai mulți oameni cu mine, ca și ei să vadă organizarea frumoasă a acestui eveniment. Vă invit în Anglia și vă transmit dragostea și simpatia noastră!”

Unul dintre cele mai importante momente a fost predarea ștafetei și a torței întâlnirii către reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului, organizatorii de anul viitor ai ITO. Ulterior a fost rostită rugăciunea de binecuvântare și călătorie.

La eveniment au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și ierarhi din țară și străinătate. IPS Teofan a transmis un mesaj tinerilor: „Dăm slavă lui Dumnezeu pentru tot și pentru toate și mulțumire adânca tuturor celor de departe și de aproape, care în diferite chipuri au stat în spatele acestei întruniri și iată-ne pe toți sănătoși și gata pentru a pleca la casele noastre. (…) Și pentru că s-a vorbit atât de mult în aceste zile de Libertate, putem spune că omul bun este un om liber, omul care iartă e un om liber, omul care se roagă e un om liber, omul care are curaj e un om liber, omul care este entuziast e un om liber și omul care are credință e un om liber! Vă doresc să vă hrăniți libertatea din bunătate, din iertare, din rugăciune, din curaj și mai ales din credința cea dreaptă! Bucurie sfântă și Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”.

ITO s-a aflat anul acesta la a patra ediție și s-a desfășurat la Iași, între 1 și 4 septembrie.

Organizatori ITO 2017:

•   Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor ;

•   Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași.

Parteneri ITO 2017:

•   Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași;

•   Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași;

•   Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR) Iași, Palas Mall, Rofilco, YTranslations, Editura Doxologia, Asociația Art-Meșteșugurile Prutului, Asociația Comunio.

Parteneri media ITO 2017:

Trinitas TV, Radio Trinitas, Basilica.ro, Doxologia.ro, Ziarul Lumina, TVR 1 – Universul Credinței, InOras.ro, Ziarul Evenimentul.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508