spot_img

Programul lunii octombrie, la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima anunță programul lunii octombrie 2017.

Duminică, 1 octombrie 2017, de la orele 20:00, Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă să vizionați cea mai nouă producție a sa: ”Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec, în regia Dianei Tănase, ce a avut premiera la data de 22 iunie. Spectacolul va avea loc la sediul nostru din strada Făinari, nr. 17D. În distribuție: Rusalina Bona și Voicu Aaniței.

Un El și o Ea. Două personaje arhetipale. Un Adam și o Eva? Eros și Thanatos?

Un om și… cine oare? Doi tineri petrec împreună nouă nopți la limita dintre transcendență și cădere și fiecare noapte creează un univers magic, efemer și irepetabil. Nouă nopți sau nouă ceruri?

„Nouă nopți sunt de ajuns pentru a cunoaște pe cineva, pentru a te îndrăgosti și a te topi in iubire? Nouă nopți sunt de ajuns pentru a înțelege sensul existenței, pentru a învăța să te desprinzi de lucrurile mundane și pentru a te transforma în conștiință pură, parte a tot ceea ce este, a fost și va fi vreodată?”, din cronica 4arte de Cristina Mitrea.

Distribuție: Rusalina Bona, Voicu Aaniței

Regie și scenografie: Diana Tănase

Muzică: Adrian Piciorea

Durată: 1h 10’

Producție: Teatrul Arte dell’Anima

Preț bilet: 30 lei

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

*Biletele se pot ridica de la sediul Teatrului Arte dell’Anima, între orele 10.00 și 18.00

Joi, 5 octombrie 2017, la orele 19:00, spectacolul ,,Sylvia”, text scris de A.R. Gurney.

Spectacolul este o comedie romantică, jucată pentru prima dată în 1995 pe Broadway, având-o protagonistă pe Sarah Jessica Parker, care s-a bucurat de un imens succes la New York!

Sylvia nu se mai poate întoarce la viața pe care a avut-o înainte de a-l întâlni pe Greg. Cariera lui Greg e în cădere liberă pentru că își petrece tot timpul cu Sylvia, în timp ce Kate, soția lui, e într-o drama tot mai mare. Greg se va confesa chiar și unui străin în parc! Cei doi soți ajung, ca mai toate cuplurile americane și la psiholog!
O fantezie impresionantă, dar și introducerea atentă în mintea unui om ajuns la vârsta de mijloc. Aparția iubirii necondiționate, dar și dispariția afecțiunii într-o relație. O comedie ce te va face să ajungi într-o lume nouă și să-ți deschizi imaginația.

„Vă promit că piesa asta are o întorsătură de condei la care nu vă așteptați. Doar că, știți, n-am cum să vă stric intriga. Mai pot promite că veți râde mult – de glumele bune sau de faptul că vă regăsiți în stările personajelor!” Andra Pavel pentru Semne Bune.

Vino alături de noi în data de 5 octombrie, orele 19:00 să vedem cine și cum va descurca acest triunghi conjugal aparte!

Distribuție: Sylvia: Oana Cârmaciu, Greg: Flavius Călin, Kate: Theodora Sandu, Leslie: Ana Maria Ivan, Tom: Vlad Bălan.

Regia: prof. asc. dr.Alexandru Jitea

Preț bilet: 30 lei


Bilete și rezervări la Casa de bilete a Teatrului Arte dell’ Anima – 0733.060.033 sau pe pagina de facebook a Teatrului Arte dell’ Anima și la teatru@artedellanima.ro.

„Copii răi” în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe, ediția a VII-a!

Vineri, 6 octombrie 2017, orele 18:00,  spectacolul „Copii răi” de Mihaela Michailov, regia Geanina Hergheligiu, la sediul său din strada Făinari, nr. 17D! Spectacol se joacă în cadrul celei de-a șaptea ediție a Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe!

Inspirat dintr-un caz real, „Copii răi”, de Mihaela Michailov, este un spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste”, al generaţiei „la un click distanță” împotriva sistemului educaţional din şcoli, dar şi de acasă, un spectacol acut, necesar, care induce publicului teme clare de reflecție și acțiune. Relația abuzivă profesor-elev, perpetuarea modelului „pedepsei” ca metodă de educație, problema părinților neatenți, problema bullying-ului, a asocierii procesului educațional cu suferința, a conceptelor predate, dar neaplicate, problema copilului de nivel slab care ajunge să fie anihilat de un sistem în care doar „eroii” contează, sunt teme prezente în spectacol.

În cadrul stagiunii 2015-2016 a Teatrului Arte dell’Anima, spectacolul „Copii răi” a fost invitat pe scenele a trei importante festivaluri de teatru independent din țară: Sibiu Fringe Festival (iunie 2016), FITIC – Festivalul Internațional de Teatru Independent Constanța „Blue Theatre” (septembrie 2016) și „Butterfly Effect ITF”, Galați (septembrie 2016). De asemenea, în perioada estivală, spectacolul a fost preluat de Televiziunea Română în cadrul proiectului său, intitulat Stagiunea „Teatru în TVR”. Spectacolul a avut și 2 reprezentații la Dublin, în cadrul proiectului „Handle with care. Itinerant social theatre”,finațat de Institul Cultural Român în anul 2016. În 2017, spectacolul a participat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad, de unde s-a întors cu un feed-back extraordinar, s-a jucat în cadrul Festivalului „Undercloud” – cel mai vechi festival de teatru independent din București, la Festivalul Verde la Teatru din Focșani, la Festivalul Internațional de Teatru Turda, și a fost selecționat la Festivalul Pledez pentru Tine(ri) de la Piatra Neamț. De asemenea, spectacolul este parte integrantă a proiectului cultural social „Educația începe în cartier” din această toamnă, finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București, în cadrul programului de finanțare nerambursabilă „București – Oraș Participativ 2017”.

Distribuție: Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop.

Regia: Geanina Herghelegiu

Producție: Teatrul Arte dell’Anima

Scenografia: Ruxandra Manolovici

Coregrafia: Alina Iacov Lazăr

Spectacolul este recomandat copiilor peste 12 ani.

Bilete sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/copii-rai-734?af=41!

Joi, 19 octombrie 2017, de la orele 20:00, Ioana Pavelescu îi dă viață celebrei frumuseți sudice devenită soţia faimosul scriitor american Francis Scott Fitzgerald, în spectacolul „Zelda”, regia Liana Ceterchi, la Teatrul Arte dell’Anima din Strada Făinari, nr. 17D. O producție „Teatru pentru Puțini”.

Spectacolul a fost găzduit de Teatrul Foarte Mic, unde a avut premiera în 2013. A fost foarte bine primit de public și de critică, la Festivalul Internațional de Teatru Edinburgh 2014, secțiunea Fringe, și se bazează pe textele scrise de Zelda Sayre Fitzgerald, soția celebrului Francis Scott Fitzgerald, ea însăși o scriitoare de geniu, o balerină și o pictoriță talentată, adunate de William Luce în textul „The Last Flapper” și traduse de Liana Ceterchi,

Despre femeia pe care o întruchipează, Ioana Pavelescu spune într-un interviu pentru jurnalul.ro: „Zelda a fost o femeie extraordinar de talentată. Cânta, scria, dansa, picta. Dragostea vieţii ei a fost Francis Scott Fitzgerald despre care s-a spus că se inspira pe ascuns pentru scrierile sale din jurnalul ei. Au avut o fetiţă împreună. Pe la 33 de ani Zelda a fost internată într-un spital de nebuni. Avea comportamente ce puteau să pară numai excentrice, dar probabil era şi o doză de schizofrenie, cum era scris în fişa medicală. A stat 15 ani internată. Ea şi-a adorat soţul, s-au iubit foarte tare, dar a fost această separare. În 1940 el a murit (n.r. – avea 44 de ani), iar ea a murit opt ani mai târziu, în timpul unui incendiu la spitalul în care era internată (avea 48 de ani). Viaţa ei este trăită în scenă ca o amintire”.

Ultimele ore din viața tumultoasă a Zeldei Fitzgerald sunt trăite intens de actrița Ioana Pavelescu în cele 100 de minute ale spectacolului.

Un one-woman show emoţionant despre geniu, iubire şi nebunie!

Locație: Teatrul Arte dell’Anima – strada Făinari, nr. 17D, sector 2

Preț bilet: 30 lei

Rezervări: 0733.060.033, teatru@artedellanima.ro sau pe pagina de Facebook a Teatrului: Teatrul Arte dell’Anima.

*Bilete pot fi ridicate de la sediul Teatrului Arte dell’Anima de luni până vineri în intervalul orar 10-18.

Duminică, 22 octombrie 2017, de la orele 19:00, Teatrul Arte dell’Anima vă oferă în această toamnă șansa de a încerca alături de patru tinere actrițe să reînnodați legătura dintre o mamă și fiica pe care aceasta a părăsit-o în urmă cu șase ani. Se joacă ”Treapta a noua ”.

Piesa lui Tom Ziegler, „Treapta a noua“, este povestea unei femei – Joanna McNeil – care s-a tratat în tot acest timp de alcoolism și care încearcă acum, cu ajutorul prietenei sale, Eleanor Houser, să repare răul pe care l-a făcut familiei sale din cauza dependeței de alcool. Acțiunea se desfășoară în ziua în care Melissa Wright, fiica sa de 16 ani, vine în vizită la mama sa, prima oară după abandon. De-a lungul celor câteva încercări de a-și recupera simpatia fetei, Joanna mai are parte și de câteva surprize, fie ele plăcute sau neplăcute, culminând cu apariția lui Tracy – o toxicomană adolescentă, ce vede în Joanna mama pe care ea nu a avut-o niciodată. Suspans, emoții, trăire și curaj, toate acestea într-un spectacol de o oră și jumătate.

„Spectacolul este captivant, are schimbări bruște de ritm care țin spectatorul conectat la acțiune, la replicile personajelor, iar actrițele săvârșesc cu talent și dedicare un adevărat act teatral plin de viată și emoție, în care umorul și dramatismul se succed cu repeziciune…la fel ca pe treptele vieții” spun criticii. Vă invităm, cu mic, cu mare, să ne contraziceți, dacă puteți.

Pentru mai multe detalii și informații vizitați site-ul nostru www.artedellanima.ro și pagina noastră de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima.

Melissa: Cezara Munteanu
Joanna: Carla Mihai
Tracy: Andreea Mera
Eleanor: Ioana Nicolae

Clasă coordonată de prof. univ. dr.: Adrian Titieni
Proiect coordonat de lect. univ. dr.: Mihaela Bețiu
Scenografie si costume: drd. Mihaela Popescu
Coord. prof. univ. dr. Ștefania Cenean

Preț bilet: 30 de lei

Rezervări pe Pagina de Facebook Teatrul Arte dell’Anima, la telefon 0733 060 033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

*Biletele se pot ridica de la sediul Teatrului Arte dell’Anima, între orele 10.00 și 18.00

Joi, 26 octombrie 2017, orele 20:00, spectacolul „O noapte furtunoasă” în regia lui Florin Liță. Distribuția este formată din: Alexandru Banciu (Jupân Dumitrache sau Titircă Inimă-Rea), Adrian Piciorea (Nae Ipingescu), Mircea Alexandru Băluță (Chiriac Sotirescu), Vlad Lință (Spiridon Ionescu), Voicu Aaniței (Rică Venturiano), Vlad Brumaru (Ghiță Țircădău), Bianca Cuculici (Veta Dumitrache), Ana Crețu (Zița Venturiano). Scenografia este semnată de Ioana Colceag.

Un spectacol exploziv, cu multe întorsături de situație, ce te va ține cu sufletul la gură până la final. O lume a mahalalei unde politica se amestecă cu pasiunea, iubirea cu moralitatea și modul de viață este unul impulsiv. Personajele însuflețite atât de bine de acești tineri actori trăiesc intens și nu se gândesc prea mult la consecințe.

O comedie ce nu moare niciodată și rămâne de actualitate indiferent de epocă,  „O noapte furtunoasă” îi introduce pe spectatori direct în lumea lui Caragiale chiar de la intrarea în teatru, făcându-te în fiecare secundă să te întrebi ce mai urmează.
Distribuție: Alexandru Banciu, Adrian Piciorea, Mircea-Alexandru Băluță, Vlad Lință, Voicu Aaniței, Vlad Brumaru, Bianca Cuculici, Ana Crețu
Producție: Teatrul Arte dell’Anima
Regie: Florin Liță
Scenografie: Ioana Colceag

Preț: 35 lei
Durată: 1h 20
Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe Facebook prin mesaj sau pe nr. de tel.:
0733060033 sau pe mail: teatru@artedellanima.ro

*Biletele se pot ridica de la sediul Teatrului Arte dell’Anima, între orele 10.00 și 18.00

Teatrul Arte dell’Anima – Din suflet pentru Artă!

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508