Timp de două luni, în cadrul proiectului Toamna 2017 la Replika, puteți viziona spectacole de teatru care abordează teme și subiecte relevante pentru lumea în care trăim: familia contemporană, educația sexuală, maternitatea și adolescența, percepția majorităților asupra minorităților reprezentate clișeizant etc. Programul debutează pe 21 septembrie 2017 cu ”Familia Fără Zahăr” (texte Mihaela Michailov, versuri Bobi Dumitraș, muzica Bogdan Burlăcianu, regia Radu Apostol), un spectacol muzical despre istoria familiei românești, despre tradiție, stereotipuri moștenite și nevoia de a ne crea propriile cadre familiale de apartenență emoțională. Spectacolul este o coproducție Teatrul Mic-Centrul Replika.
În cadrul Toamnei 2017 la Replika vor fi prezentate cele mai recente patru premiere ale Centrului Educațional, explorări teatrale ale problematicilor legate de tabuuri sexuale, relații de familie care se confruntă cu provocările adolescenței și care testează limitele comunicării părinți-copii, violența de gen, cyberbulling-ul și dominantele societății patriarhale.
În Toamna 2017 la Replika vor putea fi văzute două instalații: NoulVechiAcasă, de Peca Ștefan, despre opțiunile și posibilitățile participării vârsticilor la viața socială, și Pe ce stăm – o instalație creată de echipa Centrului Replika – despre istoria politică și afectivă a Centrului, despre transformări revelatoare din ultima sută de ani.
Toamna 2017 la Replika se încheie pe 15 noiembrie cu spectacolul Die Ziganiada, text Peca Ștefan, regia France-Elena Damian – un spectacol care încearcă să răspundă la întrebarea ” cum ar arăta Țiganiada de Ion Budai-Deleanu dacă artiști romi ar povesti-o și reinterpreta-o azi?”.
După fiecare spectacol vor avea loc dezbateri cu publicul, moderate de jurnalista Dora Constantinovici.
În cadrul proiectului Toamna 2017 la Replika, vor fi prezentate trei spectacole în 5 Instituții de Învățământ din București: Maskar [între] – de Mihaela Michailov, regia Radu Apostol, Totul e foarte normal – text Alexa Băcanu, regia Leta Popescu și For(e)play – text și regie Ozana Nicolau.
”Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB”
Centrul de Teatru Educaţional Replika reprezintă un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării publice a creaţiilor artistice performative, concepute de artişti activişti într-o strânsă relaţie cu comunitatea. Artiştii şi cetăţenii activi dau replică problemelor comunităţilor.
Centrul Replika își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate.
În 2016, Centrul de Teatru Educaţional Replika a obținut premiul AFCN pentru incluziune socială și dialog intercultural și a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural, secțiunea “Proiecte culturale şi festivaluri”.
Programul complet al CENTRULUI REPLIKA îl găsiți pe
www.facebook.com/CentruldeTeatruEducational
INTRAREA este GRATUITĂ
pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile
Contact
e-mail: centrulreplika@gmail.com / tel.: +40732101860, +40787714551
adresa: Str. Lânăriei 93-95, sector 4