„Cinci minute de răgaz” este prima carte pe care editura Cartea Copiilor o traduce din portofoliul scriitoarei Jill Murphy. Noua apariţie editorială abordează un subiect important: cum îi facem pe copii să înțeleagă faptul că părinții au dreptul ca uneori să fie obosiți, să-și piardă răbdarea sau să nu aibă chef de joacă.
Cartea o aduce în centrul atenţiei pe doamna Trompă, mămică a trei copii, care vrea câteva minute de răgaz… singură. Baia e pregătită, fierbinte și cu multă spumă. Alături, o ceașcă de ceai, pâine prăjită și gem. Cine poate rezista unui asemenea răsfăț? Cei trei copii ai familiei Trompă sigur nu!
Deși pare o poveste simplă, spusă pe un ton relaxat și învăluită în mult umor, „Cinci minute de răgaz” (Five Minutes Peace) reuşeşte să explice celor mici că este normal să existe şi perioade când părinţii lor nu sunt odihniţi, nu mai au răbdare sau şi-ar dori să rămână singuri cu propriile gânduri. Cu alte cuvinte, un părinte are voie să nu fie perfect, iar asta nu înseamnă că nu este un părinte bun.
Jill Murphy (n. 1949, Londra) este o autoare și ilustratoare de cărți pentru copii din Anglia. A devenit cunoscută datorită seriei de cărți cu familia Trompă (The Large Family), în care cu imaginație, subtilitate și foarte mult umor descrie viața de zi cu zi a membrilor unei familii obișnuite cu care se pot identifica nu numai copiii, ci și părinții.
Cartea „Cinci minute de răgaz” este recomandată copiilor între 2 şi 7 ani și este disponibilă pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la prețul de 29 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este antologia „Poezii din copilărie”.
Despre editura Cartea Copiilor
Cartea Copiilor, prezentă de 10 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărți pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publică titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotrivă română și internațională (Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan, Andreea Constantin, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel, Kazuo Iwamura, Komako Sakai etc.). Nivelul literar ridicat al textelor și valoarea ilustrațiilor, realizate de artiști profesioniști, sunt mijloacele prin care Cartea Copiilor urmărește stimularea creativității, a spiritului critic, dezvoltarea capacității de a gândi liber și formarea unei atitudini deschise și tolerante. Mai multe detalii despre cărțile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.