spot_img

Ediția a șaptea a festivalului ”Maratonul Teatrului Independent”

În perioada 30 septembrie – 8 octombrie 2017, la București,  va avea loc cea de-a șaptea ediție a ”Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent, festival dedicat teatrului independent, inovației în artele performative și noilor generații de artiști. 28 de spectacole, puse în scenă de trupe independente de teatru din București, Cluj, Iași și Galați, vor fi jucate în cadrul celor patru secțiuni ale festivalului: Selecția oficială a festivalului (Competiție), One Drama, Unconventional și Serile teatrului studențesc.

Juriul de Selecție, alcătuit din criticii Cristina Rusiecki, Cristiana Gavrilă, Monica Andronescu, Oana Cristea-Grigorescu și Oltița Cîntec au ales 19 spectacole, cele mai bune producții ale stagiunii 2016 – 2017, în secțiunea Competiție. Printre acestea se numără: ”M.I.S.A.părut”- Reactor, Cluj; ”BABEL” – Linotip; ”Privacy Settings” – Social Act Theatre, Galați sau ”Frig”, UNTEATRU.

Secțiunea One Drama cuprinde monodrame precum ”Lumea dinăuntru” la UNTEATRU sau ”De ce fierbe copilul în mămăligă?” la Green Hours.

În categoria Unconventional se va juca spectacolul de teatru coregrafic ”Eine Kleine Nachtmusik” de Gigi Căciuleanu, dar și piesa ”Sunt eu, Annabel!”, realizată cu păpuși în mărime naturală de trupa Lightwave Theatre Company sau spectacolul ”Complet Alb”, Iași, după ”Eseu despre orbire” de Jose Saramago, în care spectatorii sunt legați la ochi pe toată durata spectacolului.

În cadrul secțiunii Serile teatrului studențesc se vor juca spectacole ale U.N.A.T.C. și cele de teatru social-politic: ”’90” la Macaz, Teatru Coop și ”Rovegan”, la Centrul Replika, dar și un spectacol al Trupei Podul. Pentru elevi și studenți prețul biletelor la aceste spectacole va fi de 1 leu.

Juriul de Premiere format din: Andreea Vulpe (regizor de teatru), Mihaela Sîrbu (actriță) și Alina Petrică (actriță, câștigătoare a Bucharest Fringe în 2016) va acorda 10 premii în categoria Competiție.

De asemenea, în cadrul Bucharest Fringe vor avea Premiera două producții pe texte contemporane românești finanțate de Festival: ”Pulverizare”, de Alexandra Badea, coproducție Apollo 111 și ”Avioane de hârtie”, de Elise Wilk, a trupei Țais, la Teatrul de Artă.

9 proiecte s-au înscris pentru Grantul de producție finanțat de festival. Cele două piese selecționate de Juriu au fost susținute cu câte 5.000 de lei fiecare.

Spectacolele vor fi găzduite de 15 spații neconvenționale și teatre printre care se numără: Godot Cafe Teatru, UNTEATRU, Teatru Act, Apollo 111, Green Hours, U.N.A.T.C. sau M.N.A.C.

Biletele pot fi achiziționate începând cu data de 18 septembrie de pe www.mystage.ro și www.bfringe.ro, sau în ziua spectacolului de la teatrul partener.

Mai multe informații despre festival și program pe www.bfringe.ro.

Ediția de anul acesta este realizată în parteneriat cu MyStage și cu sprijinul financiar al A.F.C.N. și UNITER.

Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria  Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, ARCUB.

SELECȚIA OFICIALĂ A ”BUCHAREST FRINGE – MARATONUL TEATRULUI INDEPENDENT”  A SECȚIUNII ”COMPETIȚIE”, EDIȚIA A VII-A:

1.         When Darkness Becomes Light – Contemporary Creative Dreamers, București

2.         Copii răi – Arte dell’Anima, București

3.         Sunt eu, Annabel – Lightwave Theatre Company, București

4.         Rovegan – ARENA și Centrul de Teatru Educațional Replika, București

5.         Sâmbătă, averse! – Asociația Jamais-Vu / Godot Cafe Teatru, București

6.         ’90 – MACAZ Teatru Coop, București

7.         Molly Sweeney – UNTEATRU, București

8.         Frig – UNTEATRU, București

9.         O intervenție – Teatrul Act, București

10.       Homo Americanus – Teatrul LUNI, Green Hours, București

11.       Calul Alb – M.N.A.C. / Ioana Păun, București

12.       BABEL – Linotip, București

13.       PENA – Create. Act. Enjoy, Cluj

14.       M.I.S.A. părut – Reactor, Cluj

15.       Privacy Settings – Social Act Theatre, Galați

16.       Complet Alb – Octavian Jighirgiu, Iași

17.       Singularity – Teatrul de Artă, București

18.       Open – Reciproca în parteneriat cu Fabrica de Pensule și Ground Floor Group

19.       Julie – Compania Rampa

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508