spot_img

Numeroși bucureșteni și turiști au participat la deschiderea celei de-a noua ediții a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-FIT in the Street

Primăria Capitalei, prin ARCUB, a marcat începutul sezonului estival, pe 1 și 2 iulie 2017, cu primul weekend al Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-FIT in the Street! Evenimentul a debutat la ora 19:00, în Parcul Unirii, unde pasionații de teatru de stradă au întâmpinat personajele fantastice, artiștii pe catalige și dansatorii unor companii de teatru din Italia. Acestea au pornit în paradă, spre Piața Constituției, unde seara s-a încheiat cu spectacole grandioase și momente emoționante. Osa Show, grandioasa producție a companiei Sonics, a ținut publicul cu sufletul la gură, cu numere captivante de acrobație la mare înălțime. În ultima parte a serii, Carillon 3.1 a dus spectacolul nocturn la un alt nivel. Suspendați la 80 de metri deasupra solului, artiștii trupei Kitonb au combinat dansul aerian cu acrobații executate la limită. Din programul zilei de 2 iulie amintim Sky Dance – Molecole Show, spectacolul nocturn prezentat în premieră în România, care a încheiat seara de duminică. Povestea de iubire a celor doi acrobați, care se înalță cu un mănunchi de baloane luminoase, pe acorduri muzicale, a uimit publicul din Piața Universității. Adrenalina și romantismul s-au împletit într-un număr care a combinat grația mișcărilor de dans și emoția zborului la zeci de metri deasupra publicului.

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București – B-FIT in the Street! continuă cu următorul weekend de distracție. Între 7 și 9 iulie, Centrul Istoric, Calea Victoriei și Piața Universității devin din nou tărâmul fanteziei și al personajelor de poveste. Cele 13 statui vivante ale spectacolului Still(l) Urban de la Teatrul Masca dau viaţă unor personaje inedite, fiecare cu povestea sa fascinantă, în Centrul Istoric. Trupa Birdmen din Olanda pune stăpânire pe Calea Victoriei, cu o paradă de creaturi misterioase, luminate în culori diverse.

Romantic și antrenant, spectacolul Street Magic al cuplului Izimagic Duo din Italia, ce va avea loc la Piațeta Odeon, ține publicul în tensiune, cu numere impecabile de magie. Magicianul iscusit și șarmanta sa asistentă, încântă prin numerele de iluzionism surprinzătoare și prin interacțiunea cu publicul. Teatrul Masca revine în Centrul Istoric cu spectacolul Vânt de primăvară prin piersici. Alegoria cu personaje fabuloase evocă exotismul și splendoarea lumii chineze.

Vertical Show, spectacolul trupei italiene Wanted, este o comedie vizuală ale cărei numere de acrobație se îmbină cu proiecțiile video. Reprezentația de teatru vertical din Piața Universității este o incursiune în jocurile video vintage, o fuziune între grafica 2D și mișcările 3D live ale actorilor acrobați.

Al doilea weekend de festival este ocazia perfectă pentru ca personajele de jucărie Brick People și circarii Stripes Circus să ia cu asalt Calea Victoriei. În Centrul Istoric și strada Lipscani, oamenii-oglindă Mirror Family și oamenii-ghivece de flori Flower Pots stârnesc amuzamentul celor mari și fascinația celor mici, cu fiecare apariție. Spectacolul trupei de roboți Pipe Men, din Parcul Krețulescu, așteaptă publicul la o repriză de suspans și suprarealism, iar toboșarii Glow Drums vor străluci pe ritmuri antrenante, după lăsarea serii, în centrul orașului.

Spectacolele românești Parizianca și Flamestorm, anulate în primul weekend de festival din cauza condițiilor meteo nefavorabile au fost reprogramate. Reprezentația Teatrului Masca, Parizianca a fost reprogramată pe 9 iulie, în Parcul Krețulescu (între orele 19:00 și 20:00). Spectacolul trupei Flamestorm a fost reprogramat în al treilea weekend de festival, pe 15 iulie, în Piața Universității, unde vor avea loc două reprezentații: 21.40-22.00, 22.15-22.35.

Parteneri media: TVR, Europa FM, București FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, BUSINESS REVIEW, Femeia, România Pozitivă, orasulm.eu, news.ro, inoras.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, kudika.ro, eva.ro, Blitztv.

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508