spot_img

Atmosferă de carnaval, personaje de basm și artificii, în ultimul weekend B-FIT in the Street!

După ce în luna iulie, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! a transformat Capitala într-o destinație de vacanță cu patru weekenduri de spectacole, ce au adunat pe străzile Bucureștiului zeci de mii de spectatori și sute de artiști din lumea întreagă, Primăria Capitalei prin ARCUB anunță în perioada 28 – 30 iulie  2017 ultimul weekend de festival care va ridica la maximum nivelul de distracție în București.

De vineri, 28 iulie, până duminică, 30 iulie, ultimul weekend B-FIT in the Street! transformă o simplă plimbare prin București într-o aventură populată cu personaje fantastice. În fiecare zi, de la ora 19 la ora 23, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! a pregătit pentru bucureșteni și turiști spectacole cu statui vivante, parade colorate, marionete și spectacole nocturne din Franța, Germania, Spania și România.

De la teatru în aer liber, la dansuri sud-americane, până la un moment surpriză care îi transformă pe spectatori în actori, al cincilea weekend de festival face publicul să experimenteze lumi complet diferite în numai trei zile de spectacole. Personaje din secolul XVI, cariatide care se îndrăgostesc de trecători și statui celebre din București apar vineri pe străzile Centrului Istoric să își spună povestea fără cuvinte în spectacolul Stil(L) urban. Sâmbătă este rândul Cenușăresei, al lui Harap Alb, Hansel și Gretel și al altor personaje de basm să îi poarte pe cei mici și pe cei mari în lumea spectacolului de statui vivante A fost odată ca niciodată din Parcul Kretzulescu, iar duminică actorii Teatrului Masca din Bizarerii baroce redau în Centrul Istoric eleganța Franței de secol XVII.

Dacă vrei să guști din atmosfera marilor carnavaluri, B-FIT in the Street! te invită în Piața Universității, unde artiștii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino aduc zilnic exotismul culturii sud-americane cu dansuri de  samba, salsa, merengue și cha cha cha. Sâmbătă seara, pe 29 iulie, B-FIT in the Street! îți arată Bucureștiul noaptea cu trei momente pregătite de trupe de artiști din Germania, Franța și Spania.

Prezență obișnuită la marile festivaluri de profil din Coreea de Sud, Franța, Columbia, Danemarca, Taiwan sau Chile, trupa spaniolă Xarxa vine în Piața George Enescu sâmbătă, 29 iulie, de la ora 21:30, cu unul dintre cele mai interactive numere din teatrul contemporan de stradă. Magic Night se experimentează cu toate cele cinci simțuri și îi invită pe spectatori să devină protagoniști, să se lase transportați în atmosfera popularelor fieste din Valencia prin jocuri pirotehnice tradiționale, muzică live și artificii spectaculoase.

Greu de ratat, Dundu, marioneta luminoasă de dimensiuni impresionante atrage mii de oameni la deja faimoasa paradă B-FIT in the Street! de pe Calea Victoriei, care începe sâmbătă, la ora 22, imediat după terminarea spectacolului Magic Night. Alături de creatura gigant Dundu, dansatorii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino pornesc din Piața George Enescu în ultima paradă a festivalului de la București, care va purta fanii B-FIT in the Street! pe ritmuri sud-americane către punctul culminant al serii, din Piața Universității.

Prin comparație cu adrenalina și dinamismul mereu în creștere din spectacolul Magic Night, momentul programat în Piața Universității pentru ora 22:30, spectacolul Dundu îmbie la visare printr-o reprezentație neobișnuită de teatru de păpuși, în care personajele sunt niște marionete uriașe, care luminează în noapte și spun fără cuvinte povești universale pe acorduri muzicale extrem de sensibile, cântate live la harpa kora, tradițională din Africa de Vest. Manevrați de păpușari germani cu experiență în spectacole de anvergură, marionetele Dundu au călătorit în numeroase orașe din lume, de la Festivalul Luminilor din Ierusalim, la Astana ArtFest din Kazahstan, în Hanoi din Vietnam, Londra, Seoul sau Zürich.

Cel mai mare eveniment de profil din țară, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București a adus, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaționale cu zeci de reprezentații și peste 300 de artiști din nouă țări. Programul festivalului este disponibil pe http://www.bfitfestival.arcub.ro/

Program B-FIT in the Street!: 28 – 29 – 30 iulie 2017

28 iulie 2017

19:00 – 19:30 – Piața Universității – Mascota

19:00 – 20:00 – Centrul istoric– Still(L) Urban

19:40 – 20:00 – Piața Universității – Body and Dance Carnival Latino

20:30 – 21:00 – Piața Universității – Mascota

21:30 – 22:00 – Piața Universității – Mascota

22:00 – 22:20 – Piața Universității – Body and Dance Carnival Latino

29 iulie 2017

19:00 – 19:30 – Piața Universității – Mascota

19:00 – 19:20 – Piața Universității – Body and Dance Carnival Latino

20:30 – 21:00 – Piața Universității – Mascota

21:00 – 22:00 – Parcul Kretzulescu – A fost odată ca niciodată

21:30 – 22:00 – Piața George Enescu – Magic Night

22:00 – 22:30 – PARADA Calea Victoriei – Piața Universității: Body and Dance Carnival Latino, Dundu, Mascota

22:30 – 23:00 – Piața Universității – Dundu

30 iulie 2017

19:00 – 19:30 – Piața Universității – Mascota

19:40 – 20:00 – Piața Universității – Body and Dance Carnival Latino

19:00 – 20:00 – Centrul istoric – Bizarerii baroce

20:30 – 21:00 – Piața Universității – Mascota

21:30 – 22:00 – Piața Universității – Mascota

22:00 – 22:20 – Piața Universității – Body and Dance Carnival Latino

Parteneri media: TVR, Europa FM, București FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, BUSINESS REVIEW, Femeia, România Pozitivă, orasulm.eu, news.ro, inoras.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, kudika.ro, eva.ro.

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508