spot_img

Începe Bucharest Jazz Festival: nume de Grammy, concerte în aer liber și întâlniri cu artiști la clubul festivalului

În perioada 3 – 9 iulie 2017, la ARCUB și în Piața George Enescu, jazzul se mută la București cu a șasea ediție Bucharest Jazz Festival. Organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB,  Bucharest Jazz Festival 2017 se anunță a fi una dintre cele mai efervescente ediții, cu un program extins de festival și un lineup eclectic de artiști români și internaționali.  Deschiderea oficială Bucharest Jazz Festival are loc luni, 3 iulie, la ARCUB, unde Teodora Enache – director artistic, fotograful Sánta István Csaba și alți specialiști din lumea jazzului dau întâlnire bucureștenilor, începând cu ora 19, la vernisajul expoziției de fotografie Jazzonance.

Cele mai bune voci noi din jazzul românesc pot fi ascultate între 4 și 8 iulie la clubul festivalului Gabroveni Jazz Club unde în fiecare seară, începând cu ora 23, are loc concursul New Jazz Voices, care își propune să descopere și să promoveze tinerii vocaliști ai scenei locale de jazz. Gabroveni Jazz Club se continuă târziu până în noapte cu live sessions în afara programului de festival.

Din seria evenimentelor conexe de zi de la clubul festivalului, fac parte întâlnirea cu jurnalistul newyorkez de jazz Simon Rentner (marți, 4 iulie, ora 12), recenzie de carte și disc de jazz românesc găzduită de Mihai Iordache și Tavi Scurtu (miercuri, 5 iulie, ora 12), atelier de improvizație în jazz cu pianistul Ion Baciu (joi, 6 iulie, ora 12). Vineri și sâmbătă, doi dintre artiștii cap de afiș ai ediției Bucharest Jazz Festival 2017, chitaristul Stanley Jordan (vineri 7 iulie, ora 15) și percuționiștul Joca Perpignan (vineri 8 iulie, ora 12) vor susține câte un workshop la Gabroveni Jazz Club. Amiaza ultimei zile de festival, duminică, 9 iulie, este rezervată unui atelier pentru copii, Zappa – roboțelul muzical, susținut de muzicianul Cătălin  Milea, în piața George Enescu.

Concertele Bucharest Jazz Festival din Piața George Enescu încep în fiecare seară de la ora 20, de miercuri, 5 iulie, până duminică, 9 iulie.

Una dintre cele mai recente formule de jazz de pe scena din București, KRiSPER deschide seria concertelor Bucharest Jazz Festival 2017, cu un concert de jazz fusion (miercuri, 5 iulie, ora 20), urmat de concertul Luiza Zan & Big Band Radio (miercuri, 5 iulie, de la ora 21:30).

A-C Leonte vine la Bucharest Jazz Festival cu cel mai nou proiect al său, Reveries, care combină jazzul cu muzica electronică și experimentală (joi, 6 iulie, ora 20). După ce anul trecut urca pe scena festivalului cu Kenny Werner Trio, toboșarul Ari Hoenig se întoarce în iulie la București, la invitația pianistului român Ion Baciu Jr., pentru concertul Ion Baciu Jr. feat. Ari Hoenig & Or Bareket (joi, 6 iulie, ora 21:30).

Mike Godoroja aduce la Bucharest Jazz Festival un spectacol unic în România – Diavolul și Robert Johnson (vineri, 7 iulie, ora 20), care transpune pe muzică blues și poeziile lui Langston Hughes și Walt Whitman povestea legendei blues, chitaristul și cantautorul Robert Johnson. Concertul Stanley Jordan | Gábor Dörnyei | Kornél Horváth presents The Thunder Tour (vineri, 7 iulie, ora 21:30) aduce pe aceeași scenă dinamismul exotic, extrem de creativ al ungurilor de la tHUNder Duo cu tehnica nemaîntâlnită a chitaristului american Stanley Jordan.

Primul concert din weekendul 8-9 iulie este rezervat la Bucharest Jazz Festival unei prezențe feminine iconice în jazzul internațional, percuționista, baterista și compozitoarea Marilyn Mazur (sâmbătă, 8 iulie, ora 20), specializată în folosirea pe scenă a unei game variate de instrumente din toată lumea și colaboratoare de durată a lui Miles Davis, Gil Evans și Jan Garbarek. Penultima zi de festival continuă cu refrenele fredonabile și ritmurile clasice, melodice ale jazzului creat de Branford Marsalis Quartet with special guest Kurt Elling (sâmbătă, 8 iulie, a ora 21:30).

Ultima zi de festival este rezervată concertului de etno jazz al grupului basarabean Trigon, ce îmbină elemente de folk, etno, jazz, rock și muzică simfonică (duminică, 9 iulie, ora 20). Dominat de ritmuri afro-braziliene cu influențe orientale și africane concertul de închidere Bucharest Jazz Festival 2017 aduce publicului de jazz din România o demonstrație de world music experimental în interpretarea Joca Perpignan Group (duminică, 9 iulie, ora 21:30).

Eveniment Facebook: www.facebook.com/bucharestjazzfestival/

Program complet pe arcub.ro și bucharestjazzfestival.ro.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Parteneri oficiali: Banca Transilvania, Honda Trading România, Honda Civic

Cu sprijinul: Aqua Carpatica și Viticola

Parteneri media: UTV, RFI Radio România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Cărturești, Revista Biz, DC News, Feeder.ro, Revista Zeppelin, iConcert.ro, Ziarul Metropolis, Inoras.ro, Urbankid.ro, 4 arte,ro, orasulm.eu, Brigada de Voluntari.

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

De 21 de ani, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București transformă orașul prin intermediul culturii. Festivaluri de tradiție, precum B-FIT in the Street!, Bucharest Music Film Festival, Bucharest Jazz Festival, Spotlight, Sound & Vision umplu străzile orașului de culoare, muzică și creativitate.

ARCUB. Eveniment. Stradă. Teatru. Expoziție. Concert. Festival.

Spațiul de întâlnire pentru arta și cultura Bucureștiului.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508