spot_img

”De la Big Bang la Dumnezeu, mintea care te minte”, de Cristian Răduță

Editura The New Earth anunță apariția unei noi cărți, în domeniul spiritualității, „De la Big Bang la Dumnezeu, mintea care te minte”, de Cristian Răduță. Cartea a fost lansată la Târgul Bookfest.

”Sunt cărți care se adresează oamenilor dintr-o anumită perioadă istorică, dintr-o anumită zonă de conștiință, iar altele care sunt și au valabilitate pentru totdeauna, pentru toate ”timpurile”. Aceasta, împreună cu prima parte, ”Noua Ordine Vibrațională”, se încadrează în această din urmă categorie.

Nu te speria dacă vezi cartea asta atât de groasă, pentru că foarte curând vei vedea că e, poate, singura carte pe care ai citit-o pe nerăsuflate și ai înțeles-o foarte clar. De ce? Pentru că, precum zicea Einstein, dacă nu poți explica o teorie, o realitate, pe înțelesul omului simplu, în cuvinte uzuale, oricât de greu de înțeles ar putea aceasta părea la început, înseamnă că n-ai înțeles-o nici tu. De ce? Pentru că adevărul, o mare parte din el, tu deja îl ai în tine, iar când ți-l zic eu, o să-ți pară foarte familiar, de bun simț, ca și cum deja îl știai.

Ieșirea în afara zonei de confort nu se face doar în situații evidente de viață, ci și mental, când încerci cu curaj să treci de limita cunoașterii tale, să înțelegi lucruri noi, să ți le explici singur. Când depășești bariera, când crezi cu adevărat că răspunsurile ‘or să-ți vină, adică când intri în ”gaura neagră”, vei fi ghidat de Sus spre acel răspuns.

Și exact asta am făcut și eu cu aceste două cărți, m-am aruncat într-o mare gaură neagră, m-am avântat cu curaj să scriu despre ceva ce nu știam înainte, despre ce nu înțelegeam înainte, sau așa credeam, dar vroiam să aflu. Am avut încredere că dacă continui să intru, răspunsurile despre cine sunt eu (și, implicit, voi) vor veni pe parcurs, că pașii, gândurile și stările îmi vor fi ghidate în direcția bună de Dumnezeu. Oricum, odată depășit “orizontul evenimentului“, adevărata linie roșie, nici nu mai ai cum să te întorci înapoi. Drumul este într-un singur sens: spre aflarea răspunsului.

Valoarea unei cărți nu este dată de criticii literari consacrați, majoritatea slujitori obedienți ai diferitelor interese. Nu este dată nici de cititorii contemporani, dacă este mult peste nivelul lor de conștiință. Ci este dată de timp, de timpul de după, în care mințile vor avea un nivel de conștiință mai ridicat și vor putea aprecia la adevărata valoare opera scriitorului. Dar, în acest timp aproape de marginea lumii, „timpul” este în schimbare foarte rapidă, și, deci, o carte bună are toate șansele să poată fi apreciată corect… Deși, în nebunia momentului în continuă intensificare, oamenii nu prea mai au mult timp de stat cu ochii pe o carte. Vâltoarea evenimentelor devine curând amețitoare. Iar viitorii „elevi” în această clasă vor fi foarte departe de cărțile scrise urmărind spectacolul dintre două lumi. Aparent, aceste cărți se pierd în zona de trecere între lumi… Însă, nu este așa.

Bucuria scriitorului veritabil nu mai este cea a egoului minții, și anume recunoașterea oamenilor, marketingul fals etc., ci cea a sufletului mulțumit că și-a adus în mod real contribuția la „lumina lumii”, la restructurarea modului de gândire al școlii pe care tocmai a absolvit-o, că și-a dus la bun sfârșit misiunea pentru care a venit aici. ”

Cristian Răduță

Doctor în fizică, MBA

12 mai 2017

***

nr. pagini: 600

format: 15 x 21 cm

categorie: spiritualitate; ezoterism; religie; minte, corp, spirit

data publicarii: mai, 2017

ISBN: 9786069364833

tip coperta: Paperback

Editura The New Earth

carturesti.ro/carte/de-la-big-bang-la-dumnezeu-mintea-care-te-minte-1977187?p=1&t=c_quick-search&s=de+la+Big+Bang+la+Dumnezeu

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508