spot_img

Revolve Dance Festival

În perioada 18 – 25 iunie 2017, în capitală, se va desfășura Revolve Dance Festival, primul eveniment din România ce lansează oportunitatea de a crea un hub internațional de workshop-uri coregrafice, adresat atât tinerilor dansatori profesioniști cât și profesorilor din domeniul baletului și dansului contemporan, sub îndrumarea a doi dintre cei mai renumiți profesori internaționali de balet profesionist din Rusia, precum, și a numeroși invitați speciali, profesori, coregrafi și dansatori de notorietate din România și Franța.

Evenimentul, organizat de ASIS MAPAMOND, produs de REVOLVER și HOMEMADE Stuff, se adresează atât publicului tânăr cu vârsta cuprinsă între 10 și 19+ ani ce îmbrățișează dansul ca o viitoare profesie, elevi ai școlilor de dans din România și din țările învecinate, precum Bulgaria și Moldova, cât și profesorilor acestora. Pentru cadrele didactice, reprezintă o șansă în plus de a se alinia la standardele de predare ale școlilor renumite, cu metode de lucru acreditate în întreaga lume, faimoase pentru rezultatele ce au revoluționat, la vremea lor, lumea baletului sau dansului contemporan. Astfel, profesorii au șansa de a aprofunda noi tehnici și de a obține o diplomă de recunoaștere din partea marilor maeștri internaționali.

Misiunea organizatorilor este aceea de a susține, promova și dezvolta arta coregrafică, de a identifica și sprijini talentele autentice născute pentru dans. Revolve Dance Festival este, așadar, mai mult decât un festival, este un mediu în care tinerii văd și sunt văzuți, în care au oportunitatea de a întâlni personalități mondiale ale dansului, de a lucra cu acestea și de a fi evaluați de acestea.

Revolve Dance Festival este un eveniment prioritar și promite să devină un eveniment anual cu tradiție, un stimul eficient în pregătirea și perfecționarea tinerelor valori naționale și a profesorilor școlilor atât din România cât și din țările Europei de Est. Între luna iunie, iubitorii de artă coregrafică vor avea acces facil la cursuri susținute de nume importante ale prestigioasei Academii de Balet Vaganova, cea mai veche școală de balet din Rusia. Practic, valorile care au creat renume școlior, ce au format și revoluționat baletul și dansul modern, devin misiunea Revolve Dance Festival, căpătând contur numai prin intermediul maeștrilor ce le reprezintă în acest festival. ASIS MAPAMOND își propune ca în fiecare an, la fiecare ediție, să invite astfel de nume valoroase care să contribuie la o educație de elită a tinerilor dansatori, care să devină, la rândul lor, o sursă de inspirație pentru ceilalți, formând astfel generații valoroase de dansatori și un renume al Școlii Românești de Dans, oriunde în lume.

La ediția din acest an, mari maeștri în domeniu, s-au alăturat inițiativei organizatorilor: ANASTASIA DUNETS și STANISLAV BELYAEVSKY, profesori internaționali invitați, specializați în pedagogie la cea mai importantă școală de balet din lume, Agrippina Vaganova din Sankt Petersburg, cel mai valoros dansator și coregraf român al ultimelor decenii, Gigi Căciuleanu, Pascal Allio (profesor și coregraf în cadrul Studioului Național de Dans Contemporan din Paris), Corina Dumitrescu (prim-balerină a Operei Naționale Române București), Ioana Marchidan și Arcadie Rusu (coregrafii și fondatorii Centrului Independent Coregrafic LINOTIP).

Cursurile se vor de desfășura în perioada 19 – 25 iunie și vor fi găzduite de Palatul Universul (Strada Actor Ion Brezoianu nr.23 – 25), o locație modernizată, amplasată în centrul Bucureștiului, ce va pune la dispoziția participanților, 3 săli de dans care vor funcționa în paralel, două dintre acestea fiind Linotip Dance și Apollo 111.

Cele șapte zile de pregătire intensă, de creație și de descoperire, se vor încheia cu emoția unui spectacol de gală în cadrul căruia vor evolua cursanții Revolve Dance Festival, alături de dansatori consacrați.

Înscrierile sunt deschise în perioada 19.05.2017 – 17.06.2017.

Pentru mai multe detalii privind regulamentul și condițiile de participare, persoanele interesate sunt rugate să acceseze website-ul festivalului www.revolvedance.ro sau pagina de Facebook Revolve Dance.

Pagina Event: www.facebook.com/events/274410042968883/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508