spot_img

Începe Festivalul Comediei Românești- festCO 2017, la Teatrul de Comedie din București

Sâmbătă, 27 mai 2017, la Teatrul de Comedie din București, începe Festivalul Comediei Românești- festCO 2017. Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Comediei Românești – festCO 2017 se desfășoară în perioada 27 mai – 4 iunie. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului și vă prezintă programul primei zile a festivalului.

De la ora 18.30, va avea loc vernisajul expoziției lui Horațiu Mălăele în prezența criticului de teatru Marina Constantinescu.

De la ora 19.00, la Sala Radu Beligan, ne vom bucura de un spectacol-regal, un one-man-show semnat THADDEUS PHILLIPS din Statele Unite ale Americii, spectacol care a deschis și Festivalul Artelor de la Hong Kong din luna februarie a acestui an. „17 BORDER CROSSINGS

Mult premiatul regizor și actor Thaddeus Phillips ne va duce într-o călătorie teatrală uimitoare peste 17 frontiere internaționale, într-o examinare provocatoare a liniilor imaginare, a pașapoartelor arbitrare și a obiceiurilor interculturale curioase.

Într-o montare suprarealistă, care combină comedia gen stand-up, muzica Austriei, acte magice și rețete culinare, Phillips transcende toate limitele frontierelor crenelate din America, Europa de Est, Orientul Mijlociu și America de Sud.

Stând la un birou, Phillips se întoarce în timp și începe cu un extract din piesa Henric al V-lea despre momentul creării pașaportului – documentul inventat pentru a permite celor care îl poartă să călătorească fără hărțuire transfrontalieră. Textul urmează itinerariul parcurs pentru a afla istoria celor 17 ștampile: Italia / Croația, Singapore / Bali și așa mai departe.

Actorul-scriitor-regizor folosește deseori cea de-a doua persoană în discursul său. Acest lucru se simte ca o invitație de a i te alătura în călătorie, cu feribotul, avionul sau scuterul. Discursul său, sub umbrela comediei, atinge probleme serioase ale societății umane și cuprinde o mulțime de momente poetice. Phillips este un talentat povestitor, încântător, amuzant, erudit și uman.

Seara, de la 20.30 în Parc Titan, scena lac, va avea loc un Concert VAMA cu Ligia Hojda în deschidere (intrare liberă)

Anul acesta, festCO aniversar cuprinde în programul său peste 50 de evenimente, în 17 spaţii din Bucureşti. În caruselul umorului românesc de cea mai bună calitate am inclus cele mai bune spectacole ce au la bază texte româneşti de comedie realizate anul trecut, 2 spectacole invitate din SUA şi Republica Populară Chineză (o celebră trupă de Opera Peking din Beijing), concerte, show-uri de improvizaţie, one-man-show-uri, expoziţii şi dar şi comedii clasice „de colecţie”, a căror valoare nu poate fi contestată.

_____________________________________________

Program festCO – ZIUA I

SÂMBĂTĂ  27 MAI

18.00 Centrul Vechi

PEISAJE URBANE – STATUI VIVANTE

producător Teatrul Masca

(intrare liberă)

18.30 Teatrul de Comedie

DESCHIDEREA OFICIALĂ festCO

vernisaj Horațiu Mălăele

amfitrion Marina Constantinescu

(intrare liberă)

19.00 Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan

17 BORDER CROSSINGS (1h 30 min)

one-man-show THADDEUS PHILLIPS (SUA)

spectacol invitat

20.30 Parc Titan, scena lac

Concert VAMA

în deschidere Ligia Hojda

(intrare liberă)

21.30 Parc Al.I. Cuza, foișor

ÎNAINTEA EREI NOASTRE

producător Frilensăr

(intrare liberă)

______________________________________________________

Organizator: Teatrul de Comedie

Cu sprijinul: Primăriei Capitalei și Ministerului Culturii și Identității Naționale

Eveniment recomandat de: Happy TV

Sponsori: Ford Neste Automotive, Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica

Parteneri: Distrikt 42, Caravana Filmului Românesc, Asociația Cine Cultura, Asociația UNESCO Adolescenții, Asociația Culturală George Mihăiță, Universitatea Hyperion, ListaFirme.ro, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, ARCUB, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Excelsior, Teatrul Țăndărică, Biblioteca Central Universitară

Parteneri media principali: România Liberă, Academia Cațavencu, Beau Monde Style, Femeia de Azi, Femeia, Ioana, Blitz TV

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România București FM, Yorick.ro, Observatorul Cultural, Ziarul Metropolis, Urban.ro, Phoenix Media, Agenția de carte, Orașul Vechi

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508