spot_img

Euromarionete Arad – ultimele două zile cu Annei Klinge, Marcel Iureş şi evenimente speciale dedicate păpuşii de teatru

Povestea păpuşilor continuă la Euromarionete Arad. Joi, 18 mai 2017, la Cinema Arta, a avut lor decernarea diplomelor de creaţie celor 19 copii care au pictat pe sticlă personajele Family Meeting în cadrul Cercului de pictură pe sticlă de la Palatul copiilor Arad. „Vasilache și marea lui familie europeană” au fost surprinşi de mâini dibace şi suflete curate, şi au născut amintiri frumoase. În continuarea evenimentului dedicat marii familii europene a teatrului de păpuşi itinerant, vineri, 19 mai 2017, de la ora 12.30 delegaţia de păpuşari Family Meeting va fi primită, la Palatul Administrativ, în sala Ferdinand, de către viceprimarul Bognar Levente.

Un spectacol mult aşteptat de publicul de specialitate este „Drame din iubire”, un one-woman show cu Annegret Klinge, producţie a Companiei Fußtheater din Germania. Astăzi, de la ora 19.00 la sala Mare a Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad vă invităm, pentru 1h30, la un spectacol exemplu de stăpânire a expresiei corporale. O incredibilă şi captivantă actriţă se foloseşte de picioare pentru a da naştere, cu umor şi ingeniozitate, unui spectacol care cu greu se uită. Picioarele ei mişcă întreaga Europă, surprind şi minunează publicul pe întregul mapamond, fiind aclamate din Peru până în Japonia, de la Sidney la Shanghai. Prezenţa Annei Klinge la emisiunea TV „Britanicii au talent” i-a adus peste 20 milioane de click-uri pe YouTube.

Nu uitaţi însă de întâlnirea de la 09.30 şi 11.00, Sala Marionete, cu Cenuşăreasa, un spectacol de Adela Moldovan, produs de Teatrul „Regina Maria”, Oradea – Trupa „ Arcadia”, şi nici de Poveste despre Hansel şi Gretel, un spectacol de şi cu: Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisăcaru, produs de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, Craiova. Tot de la ora 09.00 şi 11.00, Sala Mare, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Sâmbătă, 20 mai, în ultima zi de Festival, de la ora 14.00, cei mici şi cei mari sunt aşteptaţi să se alăture păpuşarilor din Family Meeting în traseul lor final prin centrul oraşului cu titicarul (Piaţa Avram Iancu – Bd. Republicii – Podgoria – Piaţa Avram Iancu – Parcul copiilor). Este ultimul tur în Arad, înainte de a ajunge în Parcul copiilor, acolo unde va începe întrecerea pentru Marea finală de la ora 15.00.

Festivalul se încheie într-o notă shakespeariană. Spectacolul „Furtuna” în regia lui Cristian Pepino realizat cu trupa de actori de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova este un proiect inedit: o întâlnire dintre opera shakespeariană şi arta animaţiei; o întâlnire dintre Marcel Iureş (în rolul lui Prospero) şi păpuşarii craioveni: Oana Stancu, Mugur Prisăcaru, Geo Dinescu, Marin Fagu. Decorurile sunt realizate de Remus Alexandru Gabor, muzica de Marin Fagu iar costumele sunt concepute de Raluca Aionițoaie.

Este pentru a doua oară în luna mai când publicul arădean se bucură de prezenţa lui Marcel Iureş, după ce la începutul Festivalului Internaţional de Teatru Nou a jucat în „N-AI TU TREABĂ!” un spectacol de Alexandru Dabija, produs de Teatrul ACT Bucureşti.

Aşadar, iată încă un eveniment de neratat în cadrul Euromarionete Arad 2017: „Furtuna” lui William Shakespeare, într-un spectacol de animaţie cu Marcel Iureş în rolul lui Prospero. Sâmbătă, 20 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Un spectacol pentru toate vârstele, cu actori şi păpuşi, într-o notă de fantastic şi umor vorbind despre putere şi destin, răzbunare şi iertare, despre dominaţia binelui asupra răului.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508