Sâmbătă, 20 mai 2017, în Noaptea Albă a Muzeelor, iubitorii de teatru necontrafăcut sunt invitați să trăiască primul act din ”Hamlet, de W. Shakespeare, un spectacol work in progress de Antoaneta Cojocaru. Spectacolul este un proiect al Laboratorul de Artă, în parteneriat cu ARCEN. Cele 2 reprezentații din 20 mai vor avea loc la Rezidența BRD Scena9, fosta casă a M.S Regelui Mihai, la orele 21:30 si 23:00. Premiera spectacolului va avea loc în vara lui 2017.
Iubitorii de teatru necontrafăcut sunt invitați pe 20 mai, de Noaptea Albă a Muzeelor, la primul act din Hamlet, de W. Shakespeare, un spectacol work in progress de Antoaneta Cojocaru. Spectacolul este un proiect Laboratorul de Artă, în parteneriat cu ARCEN. Pe 20 mai vor avea loc 2 reprezentații, la Rezidența BRD Scena9, fosta casă a Regelui Mihai, la orele: 21:30 si 23:00.
Proiectul HAMLET este un manifest pentru valoare și pentru adevărul zilelor noastre și se va desfășura sub forma unui circuit, jucându-se în mai multe clădiri cu valoare istorică.
“Am ales acest concept tocmai pentru a atrage atenția asupra potențialului cultural excepțional uitat, cât și asupra autenticului, care se află mereu în altă parte decat acolo unde ne așteptăm să îl găsim. Acest spectacol este o necesitate, un semnal de alarmă atât social cât și moral, într-un București de 2017 tulbure, în care cultura nu are importanța și atenția cuvenită, deși pulsează puternic în diferite unghere. Dincolo de asta, este o șansă excepțională de a crea altceva. „Altceva-ul” acela pe care îl așteptam cu toții.” (Antoaneta Cojocaru)
În jurul proiectului s-au adunat studenți, profesioniști, voluntari din domenii diferite. Dacă simți că a atins ceva în tine, alătură-te echipei Laboratorul de Artă.
„Vremea e scoasă din țâțâni.
Ce blestem
Ca eu m-am născut
Ca s-o întrem.” ( W. Shakespeare/ Hamlet)
cu: Alin Potop/ Vlad Brumaru (Hamlet), Horia Fedorca/ Cosmin Rudeanu (Claudius), Ciprian Chiricheș/ Alexandru Moldovan (Horatio), Vlad Ștefan/ Cosmin Rudeanu (Polonius), Marina Fluerașu/ Tatiana Gingarașu/ Ioana Lupu (Gertrude), Alexandru Ionescu/ Ovidiu Condurache (Laert), Gabriela Constantinescu/ Maria Bucur/ Laura Teodor (Ofelia), Anca Bobeși
cu participarea extraordinară a lui Adrian Ciobanu, actor al Teatrului Bulandra, în rolul „Duhul”.
un spectacol-laborator de: Antoaneta Cojocaru
Pentru mai multe detalii despre eveniment, dar şi despre activitatea Laboratorului de Artă, vă invităm pe pagina de Facebook a organizaţiei: www.facebook.com/laboratoruldearta/.
Laboratorul de Artă este o organizație non-guvernamentală tânără care are ca scop promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatura,. Film, design și alte arii artistice conexe, precum si creeare de experiente profunde de educare prin arta. Ne dorim să creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat si nepasare. Mai multe detalii pe pagina organizaţiei: www.facebook.com/laboratoruldearta/.
A.R.C.E.N este un grup de oameni din București cu preocupări și pasiuni foarte diverse adunați în jurul unor proiecte care au ca scop protejarea patrimoniului construit și a memoriei afective a Bucureștiului, reactivarea unor spații urbane prin intermediul culturii, dezvoltarea microcomunităților și punerea în valoare a unor zone urbane pentru îmbunătățirea vieții culturale în oraș și a peisajului cultural contemporan.
Incităm lumea din jur să aibă inițiative civice. Ne place să adunăm oamenii în jurul cărților și al autorilor ale căror idei vrem să le facem cunoscute lumii. Încurajăm dialogul și dezbaterea de idei. Suntem curioși și deschiși să susținem inițiative urbane care au scopuri similare cu ale noastre. Mai multe detalii pe pagina organizaţiei: www.arcen.info.