Gigi Ghinea, licenţiată în psihologie, masterand în psihoterapie analitică, a publicat cea de-a patra carte, ”Hazardul și Iubirea dansează împreună”.
”A continua să caut a însemnat pentru mine să vreau să trăiesc. Întotdeauna, indiferent de stările mele interioare legate de suferinţa emoţională, eu am sperat că voi găsi un răspuns, o soluţie la orice fel de problemă legată de existenţa personală, un răspuns care să mă ajute să merg mai departe…
Cu alte cuvinte, incertitudinea existenţială – lipsa de sens- de multe ori transformată în confuzie totală, nu m-a doborât, ci dimpotrivă. Curiozitatea de a cunoaşte de a afla cauzele suferinţei emoţionale, dar şi sensul şi rostul vieţii mele pe pământ, mi-a fost însăşi motivaţie de viaţă.”- Gigi Ghinea, în Hazardul și Iubirea dansează împreună
***
Cartea este editată în colaborare cu Asociația Money For Help și poate fi găsită la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017- Stand Agenţie Difuzare Carte, dar și online: www.cartea-ta.ro/carte/hazardul-si-iubirea-danseaza-impreuna–i15827
***
Gigi Ghinea este licenţiată în psihologie, masterand în psihoterapie analitică și autoare a cărților:
– Iubirea care vindecă, 2012
– Respiră, Iubește și Taci, 2014
– Cum m-am vindecat de nefericire, 2015
***
Blogul autoarei: gigi-ghinea.ro/
***
”Am început să studiez psihologia după 90, atunci când facultăţile de psihologie au reapărut în România. Spun “facultăţi” pentru că au apărut multe, după ce în 1982 Elena Ceauşescu a avut ideea genială s-o desfiinţeze pe singura care exista în comunism.
Când am decis să purced pe acest drum al ştiinţei psihicului uman, voiam să-l descifrez mai întâi pe al meu, care dădea primele semne clare că se găseşte într-un impas. Şi, pentru că la vremea aceea încă nu existau psihoterapeuţi şi nici sistemul de marketing prin care aceştia îşi fac cunoscute serviciile, m-am înhămat la studiul ştiinţific al sufletului fiinţei umane, care eram chiar eu.
Practicam fără să ştiu autoanaliză, introspecţia chiar psihanaliză sălbatică.
Am luat şcoala în serios din pasiune la început. Apoi, am obţinut licenţa în psihologie cu tema “Despre moarte” şi a masterul în psihoterapie analitică (C.G.Jung) cu o disertaţie depre “Depresia care maturizează”, folosind ca metodă sau tehnică de lucru, interpretarea viselor în manieră jungiană.
Scriu de când am conștientizat că pot exprima cumva, într-o formă eliberatoare, emoții, stări, sentimente, idei, gânduri…tăcerea. Pentru ca iubirea de sine și spiritul liber să se manifeste în lume și să fie așa cum este.”- Gigi Ghinea