spot_img

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, în luna aprilie la Bucureşti

În perioada 21-23 aprilie 2017, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad va susţine patru spectacole pe scenele a două importante teatre din Bucureşti, respectiv Teatrul Odeon şi Teatrul „Nottara”.

Ecarisajul pentru toţi de Boris Vian, regia Tudor Lucanu, Bull de Mike Bartlett, regia Bobi Pricop, Oraşul nostru adaptare după textul lui Thornton Wilder, regia Cristian Ban şi Vârful aisbergului de Antonio Tabares, regia Theodor-Cristian Popescu – patru dintre cele mai noi producţii ale instituţiei – vor oferi publicului din Bucureşti, pentru doar trei zile, o părticică din atmosfera teatrului arădean.

Vineri, 21 aprilie 2017, ora 19.00, la Sala „Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara, va avea loc spectacolul  Ecarisajul pentru toţi de Boris Vian. Regia şi scenografia spectacolului sunt semnate de Tudor Lucanu, aflat la prima colaborare cu echipa Teatrului în calitate de regizor.

Din distribuţie fac parte actorii: Ovidiu Ghiniţă, Alex Mărgineanu, Ioan Peter, Adriana Ghiniţă, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Robert Pavicsits, Cosmin Blaga, Marian Parfeni, Ionel Bulbuc, Dorina Darie-Peter, Ştefan Statnic, Angela Petrean-Varjasi, Călin Stanciu şi Eric Ţuţuianu.

O comedie neagră a cărei acţiune se petrece în 6 iunie 1944, ziua debarcării din Normandia. Un spectacol despre indiferenţă, despre istorie şi istorii, despre un război cu drame adevărate sau insignifiante. Un spectacol al demitizării războiului.

Durata spectacolului: 1h30min

Preţul biletelor: 34,56 lei şi 20,52 lei

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, orele 18.00 şi 20.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon, vor avea loc două reprezentaţii cu Bull de Mike Bartlett, spectacol care a avut premiera anul trecut. O montare pe baza unui text „greu de încadrat într-un gen, un fel de darwinism social” a regizorului Bobi Pricop, proaspăt nominalizat la Premiile UNITER din acest an.

Din distribuţie fac parte actorii: Ovidiu Ghiniţă, Alex Mihăescu / Alex Mărgineanu, Carmen Vlaga-Bogdan şi Andrei Elek. Scenografia poartă semnătura Velicăi Panduru.

Vă invităm să fiţi martorii unei poveşti despre corporatişti şi concedieri, despre hărţuirea din multinaţionale, dar care „abordează o temă mult mai profundă, universală, despre „natura umană şi despre laturile ei cele mai crude”. (Bobi Pricop)

Durata spectacolului: 1h10min

Preţul unui bilet este 21,20 lei

În ultima zi a vizitei Teatrului Clasic Arad la Bucureşti – duminică, 23 aprilie 2017 sunt programate două spectacole pe scena Teatrului Odeon.

La ora 18.00, Sala Studio a Teatrului Odeon găzduieşte cea mai recentă producţie a teatrului arădean: Oraşul nostru adaptare după textul lui Thornton Wilder, în regia lui Cristian Ban şi scenografia Cristinei Milea. Premiera spectacolului a avut loc în pe 26 februarie 2017.

Pretextul acestui spectacol?: „Fiind născut în Arad, de multe ori m-am întrebat oare cine locuia în clădirile pe care azi scrie „monument istoric” sau ce fel de magazine erau acum 100 de ani în locul farmaciilor şi casinourilor care există azi pe bulevard şi ce făceau oamenii într-o seară de sâmbătă? […] Spectacolul oferă publicului o perspectivă nouă asupra oamenilor care au trăit în oraşul nostru şi poate a ideii de comunitate, în măsura în care ea mai există astăzi.” (Cristian Ban)

Din distribuţie fac parte actorii: Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Alex Mărgineanu, Angela Petrean-Varjasi, Dorina Darie-Peter, Ştefan Statnic, Robert Pavicsits, Roxana Sabău, Călin Stanciu.

Durata spectacolului: 1h30min

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

Preţul unui bilet este 21,20 lei

De la ora 20.30, în Sala Majestic, actorii Dorina Darie-Peter, Bogdan Costea, Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Ştefan Statnic, Călin Stanciu vor oferi publicului bucureştean frânturi din actualitatea internaţională a mediilor tehnologice, din zarva „relaţiilor interpersonale” a „lumii competitive şi ostile care ne afectează pe toţi”. (Theodor-Cristian Popescu). Este vorba despre spectacolul Vârful aisbergului de Antonio Tabares, a cărei regie o semnează Theodor-Cristian Popescu. Scenografia este creată de Cosmin Ardeleanu.

Durata spectacolului: 1h30min

Preţul unui bilet este 31,80 lei (spectacol cu publicul pe scenă).

*

Informaţii despre achiziţionarea biletelor găsiţi aici:

www.teatrul-odeon.ro/stagiune/program

şi

new.nottara.ro/?act=prog&dm=1

*

Actorii arădeni se află pentru a doua oară în faţa publicului din Bucureşti.

În perioada 4-6 mai 2015, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad a mai susţinut o microstagiune la Teatrul Odeon Bucureşti, ocazie cu care publicul din capitală a putut viziona „Reunificarea celor două Corei”de Joël Pommerat, în regia lui Radu-Alexandru Nica, „Cerc Oglindă Transformare” de Annie Baker, regia Cristian Juncu şi „Perplex” de Marius von Mayenburg, regizat de Theodor-Cristian Popescu.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508