Librăria Sophia v-a pregătit pentru prima jumătate a lunii mai două evenimente deosebite.
luni, 8 mai 2017, ora 18.00
vernisajul expoziţiei Împreună cu Avva Sisoe,
pictor Elena Murariu
Invitaţi:
Mona Şerbănescu – profesor de limba franceză şi directoarea Fundaţiei „Preasfânta Fecioară Maria“, fundaţie care coordonează Şcoala „Anastasia Popescu“ şi Grădiniţa „Arc-En-Ciel“ (unităţi particulare de învăţământ, recunoscute de Ministerul Educaţiei)
Luigi Bambulea – profesor de Limba și literatura română al Colegiului German ‘Goethe’ din București; licențiat în Litere, în Teologie ortodoxă (pastorală) şi în Istoria şi teoria artei. Membru al Asociaţiei Române de Literatură Generală şi Comparată, începând cu luna iulie 2010
Elena Murariu – pictor restaurator. Începe studiile de arte plastice la vârsta de 10 ani, urmând Scoala de Muzică şi arte plastice din Botosani. Îşi continuă studiile liceale, tot în domeniul artistic, la liceul de arte plastice „Octav Băncila” din Iaşi. Studiile universitare le absolvă în anul 1987 la Institutul de arte plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, secţia artă monumentală – restaurare. Aici i-a avut ca profesori pe: Ion Stende, pentru disciplinele desen şi culoare, şi pe Dan Mohanu la restaurare. Înca din timpul facultatii se implică în lucrări de restaurare pe şantierele profesorilor săi. Îşi continuă pregătirea în domeniul restaurării, urmând în anul 1994 „Cursul de conservare pictură murală” MPC’94 – ICCROM la Roma.
Primele participări în expoziţii de grup le-a avut cu lucrări de grafică, imediat ce a terminat facultatea. Dupa un deceniu în care se dedică aproape exclusiv restaurării, începând cu anul 2001, revine pe simeze prezentând constant în expoziţii, personale sau de grup, lucrari de grafică si pictură influenţate de lucrarile de artă bizantină pe care le restaurează, precum si icoane.
Cel mai important proiect artistic al Elenei Murariu este cel închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni, proiect prezentat în albumul Constantin Brâncoveanu, Puterea Viziunii şi în filmul documentar Puterea viziunii realizat de Marilena Rotaru.
În cadrul vernisajului vor fi lansate două carţi a căror ilustraţie este realizată de doamna Elena Murariu.
Expoziţia va rămâne în librărie în perioada 8 mai – 30 iunie 2017.
*
prezentarea cărţii Suferinţa şi natura vindecării, de Daniel Hinshaw.
Invitaţi:
dr. Daniel Hinshaw – profesor de chirurgie și paleație la Universitatea Medicală din Michigan, la Universitatea Transilvania din Brașov și la Seminarul Sfântul Vladimir din New Yorkdr. Jane Hinshaw – instructor clinic de psihiatrie la Universitatea din Michigandr. Pavel Chirilă – Director al Fundaţiei Sfânta Irina.
În 2006, fundaţia a construit Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina”, care are ca scop îngrijirea specializată a bolnavilor de cancer şi leucemie aflaţi în stadiu avansat. Fundaţia Sfânta Irina a inaugurat pe 25 septembrie 2012, în localitatea Slatina-Nera din judeţul Caraş-Severin, lucrările de construcţie a Clinicii Nera – Centrul pentru Cercetări în Recuperare Oncologică.
pr.dr. Tudor Ciocan – preot misionar, capela Spitalului de Ortopedie Foişor din Bucureşti.