spot_img

Soleil de l’Est şi pictorii aderenţi îl susțin pe Radu Boroianu la conducerea ICR

Soleil de l’Est şi pictorii aderenţi îl susțin pe Radu Boroianu la conducerea ICR. AgențiadeCarte.ro vă prezintă scrisoarea deschisă prin care aceștia își exprimă susținerea.

”În atenţia conducerii ICR

Aleea Alexandru nr 38
Bucureşti sector 1
Roumanie

Ref. : Adeziune la scrisoarea de susţinere a d-lui Radu Boroianu.

Saint-Cyr-sur-Loire, 27 martie 2017

Adeziune

Am găsit pe Internet astăzi, şi am citit cu mare atenţie, scrisoarea de susţinere a d-lui Radu Boroianu, preşedintele ICR, din partea unui grup de oameni de cultură români : Basarab Nicolescu, Matei Vişniec, George Banu, Dumitru Ţepeneag, Dinu Flămând, Constantin Chiriac.

Ca reprezentant legal al asociaţiei culturale internaţionale Soleil de l’Est, creată în anul 1994, şi a grupului de artişti pictori din cadrul asociaţiei, manifestăm o puternică şi totală adeziune principiilor enunţate în scrisoarea distinselor personalităţi, menţionate aici mai sus. La rândul meu aduc câteva precizări :

Dl Boroianu, a susţinut în permanență arta şi cultura română, în ideea ca acest important patrimoniu român, să fie cât mai cunoscut în lumea largă, şi îndeosebi în ţările UE, şi în mod particular în Franţa, ţară care a dat lumii extraordinare personalităţi, în toate domeniile culturii, îndeosebi în pictură. Impresioniştii şi fovistii s-au făcut remarcaţi mai întâi în Franţa.

În acest context, în ce priveşte Soleil de l’Est, mesager al picturii contemporane române în Franţa şi UE, am găsit întotdeauna o importantă susţinere şi pasiune, de a prezenta lucrările pictorilor români din colecţia asociaţiei (peste 1.000 lucrări), în atenţia publicului erudit din Franţa, Belgia, Olanda, Austria, Slovacia şi România, prin organizarea de numeroase expoziţii de pictură, prin filialele ICR din aceste ţări.

Anul 2015, ne -a făcut să vibrăm la ICR Bucureşti, coarda francofoniei, în plină ascensiune în cercurile culturale din UE. Cu ocazia lansării albumului de artă « Soleil de l’Est vingt ans d’activité », în paralel cu expoziţia pictorilor prezentaţi în acest volum, în prezenţa d-nei Chantal Moreno, director al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, biroul din Bucureşti, la deschiderea manifestării culturale, dl Boroianu, ca şi gazdă perfectă, a rostit alocuţiunea dumisale într-o perfectă exprimare în limba lui Molière. Bravo şi felicitări pentru acest distins gest de politeţe şi amabilitate. Oamenii mari se fac cunoscuţi îndeosebi prin gesturile lor.

Soleil de l’Est şi pictorii aderenţi, aducem susţinerea noastră în favoarea d-lui Borioanu, şi asigurăm ICR că prin experienţa şi potenţialul ce-l avem, vom prezenta în continuare pe diferite simeze UE, pictură contemporană română.

Soleil de l’Est
Michel Gavaza, preşedintele asociaţiei ”

LISTA  PICTORILOR  ROMÂNI

Grupul  Soleil de l’Est

România și diaspora

Pictori în activitate – 2017

ALBERT Levente, Sf. Gheorghe

ALBU Jan, Bucuresti

ALEKSANDROV Bogdan, Vidin, Bg

ANGHEL I. Gheorgh, Bucuresti

BABA Dorin, Iasi

BANUS Tudor, Paris, Fr

BÂRSAN Cornel, Paris, Fr

BELOESCU Calin, Timisoara

BIALCOVSKI Dalia, Bucuresti

BIRO Gabor, Odorheiu Secuiesc

BLEI Nicolae, Bucuresti

BOCA Ilie, Bacau

BRADEAN-POPA Angela, Bucuresti

BRODETSKI Dimitry, Timisoara

CATAVEI Nicolae, Satu Mare

CHIRA Adrian, Târgu Mures

CHIREA Viorel, Aachen, De

CINTEANU Mariana, Stuttgart, De

CIOBANU Cristina, Bacau

CIOCA Dan, NY si Bucuresti

CIOCHINA Nicolae, Iasi

CIOCOIU Emil, Aachen, De

CONTRAS Bogdana, Bucuresti

COSTEA Gelu, Bucuresti

COSTINESCU Augustin, Bucuresti

CONDRUZ Marian, Bucuresti

CRACIUN Daniel, Bucuresti

CUCERZAN Horea, Bucuresti

CULIC Gabriela, Bucuresti

DAN Aurel, Satu Mare

DARANGA Radu, Bucuresti

DIMA Victor, Bucuresti

DIVIZA Vasili, Brasov

DOMINTE Merisor-Georgeta, Iasi

DRAGAN Cornel -Târgoviste, Târgoviste

FÂNTÂNARIU Suzana, Timisoara

FOANENE Andrea, Timisoara

FRUNTES Cosmin, Brasov

GAGEANU Nicolae, Mangalia

GAVRIL Mihail, Bucuresti

GHEORGHIU Val, Iasi

GRAPA Daniela, Iasi

GROZA Carmen, Liège, Be

GROZA Nicolae, Liège, Be

GROZDANOV Dimitar, Sofia, Bg

HAGEA Victor, München, De

HATMANU Dan, Iasi

ILFOVEANU Ana-Ruxandra, Bucuresti

ILFOVEANU Sorin, Bucuresti

IORDACHE Mirela, Bucuresti

IORGA Niculae, Bucuresti

IRIMESCU Irina, Digne-les-Bains, Fr

KÖTELES Robert, Timisoara

LAZAR Iacob, Bucuresti

LICIU Lucian, Bucuresti

MACOVEI Dumitru, Bacau

MARA Constantiu, Stockholm, Se

MATTIS-TEUTSCH Waldemar, Brasov

MODÂLCA Mihaela, Brasov

NEAMTU Costin, Bucuresti

NEAMTU Lisandru, Bucuresti

NICOLAU Mircea, Düsseldorf, De

ONICA Stelian, Iasi

OPRISAN Letitia, Bucuresti

OTETELESANU Maria, Bucuresti

PARASCHIV Cristian, Bistrita

PELMUS Stefan, Bucuresti

PERSU Emilia, Bucuresti

PETCU Filip, Timisoara

POP-NEGRESTEANU Vasile, Bucuresti

PREDA-SÂNC Marilena, Bucuresti

RADOVAN Ciprian, Timisoara

SIDA Cristian, Timisoara

STAN Gabriel, Brasov

SULEA Ioan, Târgu-Mures

TANASE Valentin, Bucuresti

TÂRNOVAN Cristian, Bistrita

TIMOTEEV Tsvetan, Vidin, Bg

TOLAN Vasile, Bucuresti

TOMASELLI Angela, Bucuresti

VASILESCU Corneliu, Bucuresti

VELICU Petre, Paris, Fr

VESCU Teodor, Bucuresti

ZANCU Sergiu, Paris, Fr

ZBARCEA Daniela, Bucuresti

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508