spot_img

Romanul fantastic de aventuri ”Călătorie magică în Oraşul Măştilor”, primul din seria ”Stravaganza”, va fi lansat şi în România

Sâmbătă, 18 martie 2017, între orele 14:00 – 16:00, la ParkLake Shopping Center, în zona Main Square (la parter), editura Meteor Publishing lansează unul dintre cele mai de succes romane fantastice de aventuri din ultimii ani,Călătorie magică în Orașul Măștilor, semnat de autoarea britanică Mary Hoffman și editat în Anglia de prestigioasa editură Bloomsbury – cea care a publicat și seria ”Harry Potter” . ”Călătorie magică în Orașul Măștilor este primul volum din seria ”Stravaganza, care s-a bucurat de succes internațional, fiind tradusă în 31 de limbi. Volumul este deja distribuit în rețelele de librării din țară, iar online poate fi comandat pe site-ul editurii (meteorpress.ro).

Evenimentul de lansare se va bucura și de un musical pus în scenă cu tinerii actori cu vârste cuprinse între 5 – 18 ani, de la școala de actorie a actriței Daniela Nane.

Despre Călătorie Magică în Orașul măștilor, primul volum al seriei Stravaganza

Scriitoarea Mary Hoffman a avut ideea romanului în urma unei experiențe trăite la Veneția, în timpul unei curse de gondole.

Eroul este Lucien Mulholland, un adolescent londonez care suferă de o boală necruțătoare. El primește de la tatăl său un caiet venețian în care să scrie tot ce ar vrea să le spună părinților săi, dar nu reușește. Atunci când adoarme cu acest caiet în mână se trezește în fascinantul Oraș al Măștilor, Bellezza, condus de frumoasa Ducesă. Lucien ajunge în mijlocul unei sărbători ciudate, Sposalizio, și prima persoană pe care o întâlnește este o fată năbădăioasă și vorbăreață, Arianna, care va deveni cea mai bună prietenă a sa. Îl cunoaște apoi pe misteriosul magician Rodolfo Rossi, un stravagante, un călător între două lumi, căruia îi devine ucenic. Pentru Lucien începe o nouă viață, cu aventuri palpitante și mistere, pe care e nevoit să le descifreze pe cont propriu.

Editat pentru prima dată în 2002, în Marea Britanie, volumul Călătorie magică în Orașul Măștilor s-a bucurat de un foarte mare succes în rândul adolescenților, în special, fiind considerat „un roman extraordinar… remarcabil”, de prestigiosul cotidian Independent, „minunat scris” (Evening Herald Dublin), „cu o intrigă bogată, grandoare și detalii elaborate” (Children’s Bookseller). „O lectură de vacanță captivantă și convingătoare.” (Sunday Express)

Primirea foarte bună pe care i-a făcut-o publicul i-a determinat ulterior pe editorii de la Bloomsbury să-i propună autoarei să scrie o continuare a aventurilor eroilor din Călătorie magică în Orașul Măștilor, acesta devenind primul roman din seria fantasy Stravaganza, cu o tematică aparte.

Despre seria Stravaganza

Eroii romanelor Stravaganza sunt adolescenți din zilele noastre, care trec prin încercări dificile. Simțindu-se singuri și vulnerabili, ei tind să cadă pradă disperării. Când totul pare pierdut – pentru că părinții nu-i înțeleg, pentru că prietenii adevărați sunt greu de găsit, sau pentru că este greu să-ți deschizi sufletul în fața oricui și nici nu știi de fapt la ce ți-ar putea folosi asta – tocmai atunci apare câte un talisman fermecat, adus dintr-o altă lume de cineva ce face parte dintr-o organizație secretă. Iar asta le schimbă cu totul viețile.

Ei află că sunt dintre cei aleși, stravagantzi, oameni ce pot călători în timp și spațiu, dar nu oricum și oriunde, ci doar atunci și acolo unde este nevoie de ei. Eroii seriei devin puternici și încrezători, descoperindu-și calități neștiute, care ajung să fie puse în valoare grație unor misiuni necunoscute pe care le au de dus la îndeplinire.

Mary Hoffman, autoarea colecției, este o scriitoare britanică de succes, care a publicat peste 90 de cărți pentru copii și tineret. A început să scrie încă din școală piese de teatru pe care le punea apoi în scenă cu prietenii săi. Autoarea ține permanent legătura cu cititorii săi prin intermediului blogului maryhoffman.co.uk.

“Cea mai grozavă magie din lume este aceea de a iubi, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am ales această carte”, spune Mihaela Adina Eros, cea care a tradus romanul în limba română. “Nici pe departe aceea de a rosti nu știu ce formule fermecate sau de a amesteca poțiuni secrete. Cred că asta ar trebui să le arătăm copiilor: singura magie care contează este iubirea și niciun fel de altă magie.”

Aflați povestea din spatele poveștii pe site-ul colecției Stravaganza și pe pagina de facebook dedicată. Primul roman al seriei semnate de Mary Hoffman, Călătorie magică în Orașul Măștilor, poate fi deja comandat online pe site-ul editurii Meteor Publishing.

Lansarea romanului Călătorie magică în Oraşul Măştilor este susținută de partenerii ParkLake Shopping Center, www.danielanane.ro, Librăriile Cărturești și Cofetăria Biscuit.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508