spot_img

Atelier smARTkid de comunicare, 6-9 ani, de 1 APRILIE

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, de la 11.30, la Librăria Cărturești Verona, în Mansarda Copiilor, va avea loc Atelierul de de comunicare smARTkid, pentru copiii cu vârste între 6 și 9 ani, cursul despre  poezie. Atelierul este sunt susținut de Livia Lucan- Arjoca, trainer și specialist în comunicare, iar tehnicile de predare sunt cele ale educației experiențiale. Atelierul este un curs de sine stătător, dar face parte dintr-un modul de 4 ateliere de comunicare pe durata cărora sunt explorate poezia, proza și textul utilitar, ca modalități de exprimare, înțelegere a realității, dezvoltare a creativității și imaginației, dar și ca pretexte pentru ca cei mici să devină relaxați când vorbesc în public.

Taxa percepută pentru 1,30 h este 35 de lei și include toate materialele folosite la atelier. Copiii vor lua acasă toate fișele și obiectele de tip handcraft realizate la atelier.

Pentru copii, realitatea este o poveste

Ce povești creează copilul tău? Cum sunt personajele imaginate după chipul și asemănarea lui? Care sunt monștri pe care îi doboară în luptele lui de Super Erou? Ce rime îi plac și ce îi face plăcere să citească?

Creațiile copiilor spun aproape totul despre nevoile lor de afecțiune, conectare și recunoaștere. Îi ajută să se simtă bine în pielea lor, să își comunice stările și să fie empatici.

Ce învață cei mici când își sondează imaginarul și vorbesc în public?

Copiii care vor frecventa modulul de comunicare smARTkid pentru categoria de vârstă 6 – 9 ani vor socializa, interacționa și vor lua parte la exerciții care le vor stimula abilitățile de comunicare, public speaking şi inteligenţa emoţională.

  • Vor învață cuvinte noi și vor folosi corect cuvintele pe care le aveau deja în vocabular
  • Își vor cunoaște, explora și exprima coherent emoțiile și gândurile
  • Vor crea personaje pe care le vor descrie și le vor implică într-o acțiune, utilizând desenul sau scrisul
  • Vor crea povești pornind de la imagini și scenarii prestabilite
  • Vor ști să diferențieze un personaj negativ de un personaj pozitiv
  • Vor ști să diferențieze un personaj secundar de un personaj principal
  • Își vor face autoportretul și vor realiză o descriere
  • Vor asculata povestiri scurte și poezii își vor spune părerea despre respectivele texte învățând să își exprime punctele de vedere în public
  • Vor crea o poveste comună, sub forma unei benzi desenate, pe modelul ștafetă

Primul înscris primește o carte cadou!

Înscrie-ți copilul la atelierele de comunicare smARTkid, modulul pentru categoria de vârstă 6 – 9 ani! Îl vom încuraja să fie curios, curajos, să experimenteze, să se exprime, să fie flexibil și lipsit de prejudecăți! În viața reală și în viața imaginară!

Modulul de comunicare destinat copiilor cu vârste între 6 și 9 ani durează 4 săptămâni, câte o ședința de 1,30 ore, sâmbăta, începând de la ora 11.30, în librăria Cărturești Verona, Mansarda copiilor, la 5 minute de metrou “Piaţa Romană” dupa orarul: 1 aprilie, 22 aprilie, 6 mai şi 20 mai.

Înscrierile se fac pe e-mail la adresa:  livia@7arte.org. Veți primi pe e-mail confirmarea înscrierii și detalii organizatorice (despre locul de desfășurare, modalități de plată, obiectivele SMART de învățare). De asemenea, puteți vizita pagina evenimentului și după înscrierea pe mail, va rugăm să dați și join event aici: https://www.facebook.com/events/1815236805360831/

Primul părinte care își înscrie copilul la atelier, primește CADOU volumul “Te iubesc, orice culoare ai avea” de Mihaela Coșescu. (http://carturesti.ro/carte/te-iubesc-orice-culoare-ai-avea-458004?p=2&t=c_quick-search&s=te+iubesc+orice+cu)

Antrenorii de creativitate ai acestui modul sunt Livia Lucan-Arjoca, trainer, scriitor și specialist în comunicare, despre care puteți citi mai multe detalii aici și Mariana Minea, trainer, specialist in marketing.

Beneficii ale atelierelor:

Copiii se vor distra utilizând cuvintele în joacă, își vor dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare, se vor împrieteni cu textele literare, își vor exersa imaginația și capacitatea de a fi expresivi folosind cuvintele, atitudinea, vocea. Se vor simți confortabil în preajmă cărților.

În cazul copiilor cu dificultăți de utilizare a limbajului, atelierele pot reprezenta punctul din care încep experiențele pozitive și stimulante cu vorbele.

Despre toate atelierele smARTkid disponibile în acest moment găsiți informații pe website-ul www.7arte.org

Dacă sunteți interesați de ateliere smARTkid cu alte teme, sau de ateliere smARTkid destinate altor grupe de vârstă, cereți informații la livia@7arte.org

Vă încurajăm să vizitați pagina de facebook și să urmăriți activitatea, aici: www.facebook.com/atelieresmartkid/

Sponsorul, KANDIA DULCE, oferă pentru degustare deliciosii biscuiți Cremita cu cremă de fructe de pădure, iar Librăria Cărturești Verona oferă cel mai parfumat și mai gustos ceai din lume, la fiecare atelier!

Atelierele educative, creative și recreative smARTkid sunt un proiect de educație experiențială marcă a Asociației 7 ARTE, www.7arte.org.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508