spot_img

Festivalul Internațional de Chitară Timișoara, ediția a II-a

În perioada 6–10 martie 2017 va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Chitară Timișoara. După o primă ediție încununată de succes, FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CHITARĂ TIMIȘOARA, eveniment mult așteptat de publicul meloman, revine odată cu primăvara. Cea de-a doua ediție a festivalului va găzdui cursuri de măiestrie și conferințe, la Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, recitaluri și concerte, desfășurate la Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara și la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Sunt invitați să concerteze artiști de renume internațional precum Marco Tamayo, Anabel Montesinos, Gabriel Bianco, Uros Dojcinovic, Costin Soare, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, Alexandru Crețescu, Ion Dorobanțu și Gianluca Vanzelli. Vor avea loc cursuri de măiestrie destinate elevilor, studenților și practicanților claselor de chitară clasică și nu numai, susținute de artiștii invitați. Vor susține conferințe pe tema “Actul componistic pentru chitară în sec. XXI” chitariștii-compozitori Uros Dojcinovic și Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu în dialog cu Ion Dorobanțu. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul festivalului.

Organizat de Filarmonica Banatul Timișoara și Asociația Memoria Culturii, Festivalul Internațional de Chitară Timișoara are ca principali parteneri Facultatea de Muzică și Teatru a UVT, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Director artistic al Festivalului  – Ion Dorobanțu.

Biletele pentru recitalurile festivalului se pot procura de la agenția Filarmonicii Banatul.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CHITARĂ TIMIȘOARA

PROGRAMUL EDITIEI a II-a

Luni, 6 martie 2017

Ora 19, Sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timișoara

Recital cameral – Ion Dorobanțu (chitară) & Gianluca Vanzelli (flaut)

Recital de chitară – Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu

Marți, 7 martie 2017

Ora 10–13, Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru a UVT

Masterclass – Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu

Ora 13, Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru a UVT

Actul componistic pentru chitară în sec XXI – întâlnire cu compozitorul Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu

Ora 19, la Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara

Recital de chitară – Alexandru Crețescu

Recital de chitară – Uros Dojcinovic

Miercuri, 8 martie 2017

Ora 10–13, Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru a UVT

Masterclass – Uros Dojcinovic

Ora 13, Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru a UVT

Actul componistic pentru chitară în sec XXI – întâlnire cu compozitorul Uros Dojcinovic

Ora 19, la Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara

Recital cameral – Duo Marco Tamayo & Anabel Montesinos

Joi, 9 martie 2017

Ora 10–13, Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru a UVT

Masterclass – Anabel Montesinos

Ora 15–17, Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru a UVT

Masterclass – Marco Tamayo

Ora 19, Sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timisoara

Recital de chitară – Gabriel Bianco

Vineri, 10 martie 2017

Ora 10–13, Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru a UVT

Masterclass – Gabriel Bianco

Ora 19, Sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timișoara

CONCERT SIMFONIC dirijor Gheorghe Costin

În program:

Mikhail Glinka – Jota Aragonesa

Joaquin Rodrigo – Fantasia para un Gentilhombre, solist Costin Soare

Joaquin Rodrigo – Concierto de Aranjuez, solist Marco Tamayo

Emmanuel Chabrier – Rapsodia Espana

Geronimo Gimenez – La Boda de Luis Alonso Intermedio

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508