Duminică, 22 ianuarie 2017, de la ora 11.30, în Librăria Cărturesti Verona, Mansarda copiilor, va avea loc atelierul smARTkid, „Ne jucăm cu mâncarea”, dedicat copiilor cu vârste între 4 și 8 ani.
„Duminică aducem ingrediente din bucătărie, în librărie. Avem paste, pop-corn, sare, bicarbonat pentru experimente cu mâncare, voie-bună și chef de joacă pentru fiecare. Vă asteptăm pe toți, cu mic, cu mare să ne facem împreună, poftă de mâncare”, spune Livia Lucan-Arjoca, specialist în comunicare şi trainer de joacă la acest atelier.
“Încurajăm copiii să între în bucătărie alături de părinţii lor, pentru a facilita conectarea între membri familiei. În același timp incurajăm creativitatea și stimulăm curiozitatea copiilor, demonstrându-le că ingrediente banale din bucătărie pot fi de-a dreptul uimitoare. În plus, vom prezenta o carte bijuterie, adresată părinților și copiilor: Rețete pentru micile gospodine, de Laura Adamache, suberb ilustrată de Marina Plantus”, explică Livia Lucan-Arjoca.
Bine de știut
Atelierul smARTkid „Ne jucăm cu maâncarea” este GRATUIT, dar este de preferat că cei mici să aibă la atelier cartea „Reţete pentru micile gospodine”, de Laura Adamache.
Fermecătoarea carte de bucate pentru micile gospodine poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii ALL, http://www.all.ro/carte/re-ete-pentru-micile-gospodine.html sau la atelier, din librăria Cărtureşti.
Intervalul de vârstă recomandat pentru acest atelier smARTkid: 4-8 ani.
Despre atelierele smARTkid
Atelierele smARTkid sunt un proiect de educație experienţială al Asociației 7ARTE, infiintată în august, 2015.
Primele produse din cadrul proiectului smARTkid al Asociației 7 ARTE sunt 4 cursuri de comunicare: scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism/blogging. Adaptate pe grupe de vârstă, workshop-urile smARTkid se desfăşoară cu maximum 15 copii.
Proiectul smARTkid al Asociației 7 ARTE își propune să ofere copiilor și adolescenților libertatea de a experimenta și de a “greşi”, de a se expune și de a-și converti slăbiciunile în puncte forte, de a inova și a descoperi pasiunea pentru cunoaștere utilizând metodele invăţării experiențiale.
Învăţarea experienţială este procesul prin care cunoașterea se produce datorită implicării directe, spre deosebire de educația formală, care promovează predarea de cunoștințe și memorarea informației transmise.
La atelierele smARTkid, copiii au avut șansa de a se întâlni cu scriitorii contemporani și oportunitatea de a obține autografe. Au fost invitați la ateliere scriitori precum Carmen Tiderle, Ciprian Măceasaru, Andra Rotaru, Grigore Şoitu, Claudia Lazăr și au fost prezentate cărţi ale autorilor români contemporani, pentru a promova lectura în rândul copiilor.
Atelierul smARTkid “Ne jucăm cu mâncarea” are loc în Mansarda Copiilor din librăria Cărtureşti Verona, începe la oră 11.30 și durează o oră.
Detalii despre eveniment sunt disponibile și pe pagina de facebook smARTkid, aici: www.facebook.com/events/561469030709356/
Este recomandată înscrierea copiilor la adresa liviarosca@gmail.com, pentru a se asigura o cantitate suficientă de materiale necesare la desfăşurarea optimă a activităţilor.
Pentru detalii suplimentare despre proiectul smARTkid contactați liviarosca@gmail.com, sau să intrați pe pagina de Facebook a proiectului, aici: www.facebook.com/atelieresmartkid/