Începând de luni, 19 decembrie 2016, Muzeul Municipiului București vă invită să descoperiți, la Casa Filipescu-Cesianu, detalii ale vieții din Bucureștiul ultimilor 300 de ani, din perspectiva spațiului public și a celui intim. „Care este amprenta pe care traiul urban o lasă asupra individului”, „ce legături se pot stabili între moștenirea culturală și cea genetică?” sau „cum poate omul să se adapteze evoluției neîntrerupte a tehnologiei” sunt doar câteva dintre întrebările la care aceast proiect își propune să răspundă. Vernisajul va avea loc, la ora 17:00, în prezența membrilor echipei Muzeului Municipiului București și a colaboratorilor muzeului.
Expoziția „Muzeul vârstelor – povestea fiecăruia dintre noi de la copilărie la senectute” valorifică obiecte autentice din toate colecțiile Muzeului Municipiului București, într-un concept curatorial modern și provocator, dezvoltat și pus în practică de o amplă echipă interdisciplinară, formată din muzeografi, conservatori, specialiști în antropologie, restauratori, graficieni, redactori și tehnicieni. Prin acest efort susținut, un nou univers expozițional va fi oferit vizitatorului, un univers care i se adresează, încercând să-l cuprindă.
„Adunăm în muzeul personal, a cărui vitrină este chipul nostru, tot ceea ce întâlnim și consumăm pe măsură ce creștem, de la școală la carieră, pe de-o parte. Iar pe de altă parte, purtăm și amprenta unei cronologii orizontale, a ceea ce dorim să devenim, nu prin forța împrejurărilor și a circumstanțelor, ci prin forța schimbărilor provocate de noi.” Dr. Adrian Majuru, Manager al Muzeului Municipiului București.
Programul de vizitare a expoziției va fi: miercuri-duminică, 10:00 – 18:00 (ultimul vizitator 17:30). Perțul biletelor: 5 lei, bilet întreg, 2 lei bilet redus. Marți, 20 decembrie, muzeul va fi, în mod excepțional, deschis, pentru a recompensa entuziasmul celor interesați.
Pentru mai multe informații: