spot_img

Adunarea Generală Ordinară a USR apără legalitatea şi transparenţa asupra fondurilor

Marţi, 20 decembrie 2016, a avut loc ultima întâlnire din acest an a Consiliului Director al Uniunii Scriitorilor din România. Cu acest prilej, Preşedintele USR, Cristian Teodorescu, şi Vicepreşedinţii Dan Mircea Cipariu şi Florin Iaru au trimis pe adresa AgenţiadeCarte.ro un comunicat de presă despre Adunarea Generală Ordinară a USR programată între 6-7 ianuarie 2017. “Adunarea Generală este organul suprem de conducere al USR și are drept principal scop respectarea legalităţii şi apărarea intereselor legitime ale membrilor săi, exercitând controlul – prin votul majorității – asupra întregii activități desfășurate de către Consiliul Director și celelalte organe ale Uniunii. Fiecare membru are drept la un vot, dreptul de a consulta documentația aflată la dosarul Adunării, de a pune întrebări, de a solicita clarificări sau de a face propuneri, toate aceste drepturi fiind garantate și respectate prin lege. Toți membrii USR sunt invitați să participe activ la Adunarea Generală Ordinară care reprezintă tocmai modul în care USR respectă legalitatea şi intereselor legitime ale scriitorilor. Consiliul Director al USR profită de acest prilej ca să ureze sărbători fericite tuturor scriitorilor, indiferent dacă și-au reconfirmat calitatea de membri, cu speranța că ne vom revedea sănătoși la Adunarea Generală.”, se arată în comunicatul USR. AgenţiadeCarte.ro prezintă textul primit la redacţie.

Marţi, 20 decembrie 2016, a avut loc ultima întâlnire din acest an a Consiliului Director al Uniunii Scriitorilor din România. Au fost stabilite detalii organizatorice privitoare la convocarea legitimă şi legală a Adunării Generale Ordinare a membrilor USR, în data de 06.01.2017, ora 11:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti, Calea Victoriei, nr. 88, Sector 1, Bucureşti.

În conformitate cu prevederile OUG 26/2000 şi ale Statutului legal al USR, în cazul în care, la prima convocare, nu se întruneşte cvorumul necesar, Adunarea Generală Ordinară este reconvocată pentru data de 07.01.2017, ora 11:00, cu aceeași ordine de zi, în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, B-dul Pache Protopopescu, nr. 62, Sector 2, hotărârile urmând a fi adoptate cu majoritate simplă din numărul celor prezenți.

Membrii USR care nu pot participa la Adunarea Generală din 6-7 ianuarie 2016 au posibilitatea de a mandata un alt membru participant la Adunare, în vederea reprezentării, pe baza unei împuterniciri scrise.

Consiliul Director al USR menționează că directorul economic în funcție a refuzat prin omisiune – împotriva prevederilor legale în vigoare – să ofere Comisiei de Cenzori informaţiile financiare şi economice necesare pentru a fi prezentate Adunării Generale Ordinare. În aceste condiții, ne vedem nevoiți să întreprindem toate demersurile legale pentru asigurarea controlului financiar al USR, a transparenţei şi accesului democratic al membrilor USR la informaţiile şi resursele economico-fianciare ale organizației, precum și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați de această situație.

Adunarea Generală este organul suprem de conducere al USR și are drept principal scop respectarea legalităţii şi apărarea intereselor legitime ale membrilor săi, exercitând controlul – prin votul majorității – asupra întregii activități desfășurate de către Consiliul Director și celelalte organe ale Uniunii.

Fiecare membru are drept la un vot, dreptul de a consulta documentația aflată la dosarul Adunării, de a pune întrebări, de a solicita clarificări sau de a face propuneri, toate aceste drepturi fiind garantate și respectate prin lege.

Toți membrii USR sunt invitați să participe activ la Adunarea Generală Ordinară care reprezintă tocmai modul în care USR respectă legalitatea şi intereselor legitime ale scriitorilor.

Consiliul Director al USR profită de acest prilej ca să ureze sărbători fericite tuturor scriitorilor, indiferent dacă și-au reconfirmat calitatea de membri, cu speranța că ne vom revedea sănătoși la Adunarea Generală.

Cristian Teodorescu, Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România

Florin Iaru, Vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor din România

Dan Mircea Cipariu, Vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor din România

*****

În atenția membrilor UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA

CONVOCATOR

Preşedintele şi Consiliul Director al Uniunii Scriitorilor din România (USR), asociație de drept privat (cu sediul în București, Calea Victoriei nr.133, Sector 1, Cod poștal 010071, CIF 2786991, cont IBAN RO65RNCB0082000508720001 deschis la BCR Sucursala Unirea), prin prezenta, convoacă Adunarea Generală Ordinară a membrilor asociației, care va avea loc în data de 06.01.2017, ora  11:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I din Bucureşti, Calea Victoriei, nr.88, Sector 1, Bucureşti.

Conform prevederilor OUG 26/2000 şi prevederilor Statutului USR legal adoptat şi înregistratîn cazul în care la prima convocare nu se întruneşte cvorumul necesarAdunarea Generală Ordinară este reconvocată pentru data de 07.01.2017, ora 11:00, cu aceeași ordine de zi, în  în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, B-dul Pache Protopopescu, nr. 62, Sector 2.

Adunarea Generală Ordinară a UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA are drept scop respectarea legalităţii şi a prevederilor OUG 26/2000.

Ordinea de zi şi procedura Adunării Generale Ordinare:

–        Deschiderea lucrărilor Adunării Generale Ordinare de către preşedintele USR;

–        Constatarea situaţiei cvorumului de membri USR necesar întrunirii şi desfăşurării lucrărilor Adunării Generale Ordinare;

–        Validarea componenţei şi a funcţionării Secretariatului  Adunării Generale Ordinare; Alegerea unui preşedinte de şedinţă a Adunării Generale Ordinare prin votul majorităţii simple a membrilor prezenţi;

–        Aprobarea ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare USR şi validarea Secretariatului în vederea redactării  Procesului-Verbal al Adunării Generale Ordinare;

–        Desemnarea prin vot a membrilor Comisiei de Centralizare şi Numărare a Voturilor pentru adoptarea Hotărârilor Adunării Generale Ordinare;

–        Raportul de activitate a Preşedintelui USR și a Consiliului USR şi validarea lui prin vot;

–        Raportul Comisiei de Cenzori şi validarea lui prin vot;

–        Adoptarea prin vot a Hotărârii Adunării Generale Ordinare privind modificarea listei de asociaţi/fondatori a asociaţiei UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA;

–        Stabilirea şi  adoptarea unui plan de măsuri organizatorice şi financiare pentru evitarea colapsului financiar  şi pentru asigurarea accesului transparent şi democratic al membrilor USR la resursele financiare ale asociaţiei;

–        Diverse;

–        Închiderea lucrărilor Adunării Generale Ordinare a UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA.

*****

ÎMPUTERNICIRE

Subsemnatul, …………………………………………………………………………, în calitate de membru al USR (Uniunea Scriitorilor din România, CUI 2786991), în conformitate cu prevederile din Statut și a legislației în vigoare, împuternicesc pe doamna/domnul ………………………………………………………………………. să mă reprezinte și să voteze în numele meu în cadrul Adunării Generale Ordinare a membrilor Uniunii Scriitorilor din România, convocată pentru data de 06.01.2017.

Prezenta Împuternicire este acordată și în cazul reconvocării Adunării Generale pentru data de 07.01.2017.

Precizez că am luat la cunoștință de ordinea de zi, așa cum este prezentată în Convocator, și sunt de acord cu aceasta.

Menționez că mandatara mea / mandatarul meu are libertate deplină de a formula comentarii și obiecții la fiecare punct al ordinii de zi, dacă va considera necesar, precum și de a le susține în numele meu în fața Adunării Generale Ordinară.

Anexez o copie a Cărții de Identitate în vederea înregistrării în lista de prezență a membrilor mandanți.

Nume și Prenume                                                                                                      Data

……………………………                                                                                       ………………………..

Semnătura

……………………………

Articole recomandate

2 COMENTARII

  1. UNIUNEA SCRIITORILOR ARE UN STATUT POLIȚIENESC, ILEGAL CAP-COADĂ, DE CARE ABIA CUM NE DĂM SEAMA CÂND NE CONFRUNTĂM CU ABUZURILE !!! PENTRU ASTA PLĂTIM COTIZAȚIE, SĂ FIM AGRESAȚI MORAL, FIZIC, ȘI AMENINȚAȚI DE PARCĂ AM FI PE PROPRIETATEA ACESTOR INFRACTORI ! CEI CARE NU PUTEM PARTICIPA, CEREM DENUNȚAREA LA PARCHET A INIȚIATIVEI USR- echipa MANOLESCU, DE INTERZICERE A INTRUNIRII MEMBRILOR IN VEDEREA UNOR REFORME ! Situația este cu atât mai gravă cu cât aceste măsuri fac parte din STATUT!!!

    CEREM ÎNDEPĂRTAREA – IMEDIATĂ – ACESTOR INFRACTORI DE LA CONDUCEREA USR !!!
    SUNTEM AMENINȚAȚI. TREZIȚI-VĂ !

  2. Cum să particip, dacă ăilalți îmi iau suplimentul la pensie și nu mai am bani de medicamente? Că de indemnizație nu e cazul, au luat-o Spiridoni, Stoici, Chifi,Prelipceni, Deniși și alți veterani ai mediocrității. Nu e normal asa ceva, dar gruparea Manolescu-Apolzan, acest activist de top al presei literar-comuniste -ATENȚIE, FĂRĂ NICIUN DOSAR LA SECURITATE !!! – are încă ștampila.

    O spune clar, răspicat, cine participă la Adunarea generală va fi dat afară ! E ca somația lui Ceaușescu, nu aveți voie să fiți mai mult de trei la un loc. Mă gîndesc și eu că ar trebui făcută o plîngere penală, oameni buni! Veți reuși în demersurile făcute, fără îndoială, vă spune un coleg mai în vîrstă care a văzut destule la viața lui, și am terminat cîndva Dreptul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508