spot_img

Programul „Zilelor Filmului German”, ediția a XI-a

În perioada 4-10 noiembrie 2016 iubitorii de film din București au ocazia să vizioneze nu mai puțin de 23 de filme recente (12 lungmetraje și 11 scurtmetraje). O selecţie care se remarcă în primul rând prin noutate, fiind vorba despre pelicule produse în ultimii doi ani, 2015 şi 2016, dar și printr-o impresionantă diversitate stilistică și tematică: drame, comedii, producții thriller și horror, filme cu și despre copii, filme cu tematică politică şi socială, până la filme clasice. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul „Zilelor Filmului German”, ediția a XI-a.

VINERI, 4 NOIEMBRIE – DESCHIDEREA FESTIVALULUI

• Ora 19.00

COLONIA DIGNIDAD – ES GIBT KEIN ZURÜCK

Colonia, Regie: Florian Gallenberger (Durata: 110 min. / An: 2015 / N 15)

Un film tulburător plasat la graniţa dintre dramă romantică şi thriller politic, despre abuzurile puterii şi istoriei, îndoctrinare şi manipulare, limitele credinţei şi supunerii, dar şi despre puterea de sacrificiu în numele iubirii. Filmul impresionează și prin distribuţia multinaţională de top (cu Emma Watson, Daniel Brühl şi Michael Nyqvist în prim-plan).

SÂMBĂTĂ, 5 NOIEMBRIE

Sâmbătă e seara filmului de gen. Note de horror stilizat ce amintesc de Dario Argento şi Stanley Kubrick. O seară plină de suspans şi răsturnări de situaţie imprevizibile, care dovedeşte că în cinematografia germană se produc şi filme de gen notabile.

Ora 18.00

Wir Monster

Noi, monştrii; Regie: Sebastian Ko (Durata: 95 min. / An: 2015 / AP 12)

Ora 20.00

Sibylle

Regie: Michael Krummenacher (Durata: 86 min. / An: 2015 / AP 12)

DUMINICĂ, 6 NOIEMBRIE

Programul „Short Export 2016” le propune cinefililor zece producţii recente foarte variate, de la filme de ficţiune, animate sau live action, la filme experimentale. Bonus: „A Quiet Place”, film inclus anul acesta în secţiunea Berlinalei dedicată tinerelor talente ale cinematografiei germane.

Ora 16.00

SHORT EXPORT 2016

Program de scurtmetraje (Durata: 96 min. / An: 2016 / AP 12)

A Quiet Place

Regie: Ronny Dörfler (Durata: 24 min. / An: 2016 / AP 12)

Ora 19.00

DEADWEIGHT

Regie: Axel Koenzen (Durata: 88 min. / An: 2016 / AP 12)

LUNI, 7 NOIEMBRIE

Seară dedicate lui Fritz Lang, unul dintre cei mai importanţi inovatori ai limbajului cinematografic, de la a cărui dispariție se împlinesc, anul acesta, 40 de ani.

Ora 18.00

Fritz Lang

Regie: Gordian Maugg (Durata: 104 min. / An: 2016 / N 15)

Ora 20.00

M – Eine Stadt sucht einen Mörder

M: Un oraș își caută ucigașul, Regie: Fritz Lang (Durata: 117 min. / An: 1931 / N 15)

MARȚI, 8 NOIEMBRIE

Marţi este ziua dramelor de maturizare. Cei doi tineri protagonişti ai lungmetrajelor de debut din program au de depăşit obstacole uriaşe pentru a regăsi căldura căminului, alături de părinţii iubiţi.

Ora 18.00

BABAI

Regie: Visar Morina (Durata: 104 min. / An: 2015 / AP 12)

Ora 20.00

FREISTATT

Regie: Marc Brummund (Durata: 104 min. / An: 2015 / AP 12)

MIERCURI, 9 NOIEMBRIE

Miercuri este ziua incursiunilor în culturi mai mult sau mai puţin exotice. Inevitabil, protagoniştii celor două filme sunt profund transformaţi de timpul petrecut în lumi diferite de cea a lor.

Ora 18.00

Grüsse aus Fukushima

Fukushima, mon amour, Regie: Doris Dörrie (Durata: 108 min. / An: 2016 / AP 12)

Ora 20.00

Fado

Regie: Jonas Rothlaender (Durata: 101 min. / An: 2016 / AP 12)

JOI, 10 NOIEMBRIE

Zilele Filmului German 2016 se încheie triumfal cu „Moarte hipioţilor!! Trăiască punk-ul!”, scris şi regizat de Oskar Roehler, peliculă care are story-ul plasat în Berlinul de Vest al deceniului nouă, cu efervescenta sa viaţă cultural-artistică, din care apar pe ecran figuri legendare precum Blixa Bargeld, Nick Cave şi Rainer Werner Fassbinder.

Program pentru copii în cadrul festivalului Kinodiseea

Ora 14.00

Ente Gut! Mädchen allein zu Haus

Norocul îi ajută pe cei curajoşi, Regie: Norbert Lechner (Durata: 95 min. / An: 2016 / AG)

Ora 16.00

Nellys Abenteuer

Aventurile lui Nelly, Regie: Dominik Wesseley (Durata: 90 min. / An: 2016 / AG)

CLUB CONTROL (str. Constantin Mille nr. 4). Intrarea gratuită.

Ora 21.00

Tod den Hippies!! Es lebe der Punk!

Moarte hipioților!! Trăiască punk-ul!, Regie: Oskar Roehler (Durata: 105 min. / An: 2015/ AP 12)

CONCERT JOLLY GOODS (Germania) / **N15 (nerecomandat minorilor sub 15 ani)  //  AP 12 (acordul părinților pentru copiii sub 12 ani)  //  AG (audiență generală)

________________________________________________________

• 4-10 noiembrie 2016 (filmele sunt subtitrate în limba română) / Cinemateca Eforie / Bilete: 10 lei // Abonament 4 intrări à 8 lei; Total 32 lei // tarife reduse pentru abonaţii Cinematecii; Program casa de bilete: zilnic între orele 14-20.

• Ultima proiecție, în Club Control – intrare gratuită: proiecția filmului „Moarte hipioţilor!! Trăiască punk-ul!”, urmată de concertul trupei germane Jolly Goods.

• Filmele pentru copii, difuzate în parteneriat cu KINOdiseea / prețul biletelor rămâne neschimbat.

• 23 de producții cinematografice recente (12 lungmetraje și 11 scurtmetraje).

• Detalii, pe pagina de FB Zilele Filmului German și pe www.goethe.de/bukarest/

• Invitații speciali ai ediției: Marc Brummund, regizorul filmului „Freistatt”, actrița Ema Vețean și membrele trupei Jolly Godds, a căror venire la București este susținută de Lufthansa.

_____________________________________________________

Organizator: Goethe-Institut

Parteneri: Control Club, TIFF

Sponsor: Lufthansa, Brot Manufactur

Parteneri media: Ştirile TVR, RFI România, News.ro, Accente, Observator cultural, Suplimentul de cultură, Ceașca de cultură, Calendar evenimente, Cinefan, Cinemagia, Filme şi Cărţi, Sub25, IQAds, LiterNet, Nine O’Clock, Romania Journal, Gratuitor

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508