Duminică, 13 noiembrie 2016, UNATC „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a premiat cei mai creativi studenți, masteranzi și doctoranzi de la 10 universități din București. S-a întâmplat în cadrul evenimentului PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB-UNATC 2016 desfășurat în Sala Ileana Berlogea – UNATC. AgențiadeCarte.ro vă prezintă lista câștigătorilor.
1. Emanuela Balint – masterand anul I la Universitatea Națională de de Arte din București. S-a remarcat prin lucrarea de Licență „Fals ierbar” elaborată din dragostea pentru natură și ingeniozitatea de a conserva efemerul lumii vegetale.
2. Megumi Okuda – propusă pentru Premiul Creativității de Universitatea Națională de Muzică din București. Este studentă în anul IV, specializarea Compoziție, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală. A demonstrat o creativitate deosebită în compozițiile sale muzicale, combinând elementele specifice din cultura japoneză și din cea românească, atât în muzica pentru instrumente solo cât și în muzica de cameră.
3. Andreea Luciana Coveianu – doctorand la Universitatea Tehnică de Construcții București, autoare a tezei de doctorat intitulate „Cercetări de hidraulică marină”, sub coordonarea prof. em. dr. ing. Gabriel Tatu. Premianta a dovedit calități de cercetător, făcând față cu brio cerințelor cu totul speciale atât ale modelărilor matematice și mai ales, a celor fizice.
4. Ileana Mariana Mateș – doctorand la Universitatea Politehnică din București și-a făcut remarcată creativitatea în domeniul Biomateriale și aplicațiile lor în chirurgia ortopedică – traumatologie și neurologie. Este co-autor al unor invenții și brevete în neuro-chirurgie și ortopedie-traumatologie. A câștigat numeroase premii de specialitate și diplome de excelență.
5. Alexandra-Elena Ilina– doctorand la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de Limba și Literatura Franceză, Universitatea din București. Titlul lucrării: „La hiérarchie entre texte et image dans le Tristan en prose”. A publicat numeroase articole în limba franceză pe tema tezei de doctorat; este Președintă a Juriului Goncourt bucureștean și, din pasiunea pentru grafică, a realizat numeroase materiale promoționale pentru evenimentele Universității din București.
6. Theodor Georgian Badea – student anul V la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”. Primește Premiul Creativității pentru pentru dezvoltarea unei proteze bionice de mână. Este implicat în proiecte de inventare a unor dispozitive medicale.
7. Mihai Frîncu – Masterand la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului. În prezent, lucrează și ca tehnician în biochimie. Are experiență în procese fermentative la nivel de laborator și pilot, în domeniul ingineria Mediului, calitatea apei, a solului și a aerului.
8. Andrei Cotarcea – absolvent al sectiei de Regie film și TV Facultatea de Arte a Universității Hyperion. Prin scenariile scrise și filmele realizate a dovedit o abordare personală a realităților scurtmetrajului contemporan. Portofoliul său cuprinde atât scenarii de film de scurtmetraj cât și de lungmetraj, dar și piese de teatru.
9. Anca Oana Abălaru – doctorand Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Teza de doctorat: „„Între” timp și spațiu. Intervenții în situri arheologice urbane”; domeniul de cercetare: arta și logica spațiului arhitectural – o „experiență” în continuă metamorfozare. Pe baza unei cercetări interdisciplinare, doctoranda analizează idei performante, prin care subliniază faptul că închiderea arhitecturii într-un spațiu construit, deschide limitele mentale, limitele imaginației, care vor dezvolta o societate încătușată în propria ei eliberare.
10. Marian Olteanu – absolvent UNATC, Facultatea de Teatru. Premiat pentru rolurile Astrov și Teleghin din spectacolul de teatru „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, producție UNATC 2016 Master, clasa prof.univ.dr. Tania Filip.