Editura Polirom vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediția din acest an a Tîrgului de Carte Gaudeamus, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom.
Noi titluri Polirom semnate de cîțiva dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani – Varujan Vosganian (Copiii războiului), Gheorghe Săsărman (Adevărata cronică a morții a lui Yesua Ha-Nozri), Bogdan Suceavă (Republica), Marius Oprea (Turma păstorului mut), Dan Alexe (În punctul lui rebbe G.), Radu Pavel Gheo (Disco Titanic), Vasile Ernu (Bandiții), Matei Florian (Cexina Catapuxina), Lavinia Braniște (Interior zero), Mircea Pricăjan (Calitatea luminii) – vor fi lansate la standul editurii din cadrul ediției cu numărul 23 a tîrgului.
Seria de autor Gheorghe Crăciun, unul dintre cele mai prestigioase proiecte editoriale Polirom-Cartea Românească, continuă cu două noi volume – Doi într-o carte (fără a-l mai socoti pe autorul ei. Fragmente cu Radu Petrescu și Mircea Nedelciu și Imagini, litere și documente de călătorie –, iar unul dintre cei mai reprezentativi autori Cartea Românească, Octavian Soviany, lansează un nou roman: Năluca.
Noi titluri apărute în colecția „Biblioteca Polirom”, cel mai important proiect editorial autohton dedicat traducerilor din literatura universală, vor fi lansate, de asemenea, în cadrul Tîrgului de Carte Gaudeamus, ediția 2016.
Fie că vorbim de cărți esențiale din literatura universală, semnate de autori consacrați – Javier Marías (Chipul tău mîine. Venin și umbră și adio, traducere de Andrei Ionescu), Charles Bukowski (Dragoste la 17,50 $, traducere de Cristian Neagoe), Cesare Pavese, Eric Maria Remarque, Junikiro Tanizaki (Jurnalul unui bătrîn nebun, traducere de Magda Ciubancan), Ida Simons – , fie că vorbim de vocile și tendințele noi din literatura universală de astăzi – Jón Kalman Stefánsson, David Duchovny, Irina Teodorescu, Philippe Besson, Simon Liberati, Michele Mari, Susan Abulhawa –, dar și de seriile de autor dedicate unora dintre cei mai reprezentativi autori pentru colecția de traduceri a editurii (Vladimir Nabokov – Scrisori către Vera, traducere de Veronica D. Niculescu; Haruki Murakami – Meseria de romancier, traducere de Andreea Sion), „Biblioteca Polirom” își întîmpină fanii la această nouă ediție Gaudeamus cu cei mai îndrăgiți autori, cele mai rîvnite cărți, toate aflate la reducere (20-30%).
În ceea ce privește aria nonfiction, cititorii vor găsi la standul Polirom de la Gaudeamus noi titluri semnate atît de autori români, cît și străini: Ileana Mălăncioiu (Am reușit să rămîn eu însămi), Marta Petreu (Generația ’27 între Holocaust și Gulag. Mircea Eliade și Klaus Mann despre generația tînără), Ruxandra Cesereanu (Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX), Mircea Mihăieș (Ulysses, 732. Romanul romanului), Bill Bryson (1927. O vară care a schimbat lumea, traducere de Ioana Aneci), Patrick Saint-Paul (Oamenii-şobolani. În subteranele interzise ale Chinei, traducere de Nicolae Constantinescu), Louisa Lim (Republica Populară a Amneziei. Tiananmen 1989, traducere de Ovidiu-Gheorghe Ruța).
Cititorii lui Cristian Tudor Popescu vor putea obține autografe pe cel mai recent volum al celebrului scriitor și jurnalist, Viața și Opera, antologie de autor plus texte inedite, ce acoperă o mare diversitate de teme, de la literatură, film, politică, religie, sport, la mici întîmplări din viața de zi cu zi, ușor de trecut cu vederea, dar impresionante în simplitatea lor.
La cea de a XIII-a ediție a Tîrgului Internațional de carte Gaudeamus, ce se va desfășura în Pavilionul Central Romexpo din București între 16 și 20 noiembrie, China este invitat de onoare. Editurile Polirom și Cartea Românească vor fi prezente cu peste 1000 de titluri, cu reduceri de preț de 20-30%, cu nelipsitele cărți la prețul de 10 lei, dar și cu un stand special dedicat culturii și civilizații chineze.
Programul complet al evenimentelor Polirom și Cartea Românească, aici.