Editurile Aramis și Minerva vor participa la ediția cu numărul 23 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, care va avea loc în perioada 16 – 20 noiembrie 2016 în Pavilionul Central Romexpo din București. La standul 47 ne vom întâmpina în fiecare zi cititorii cu peste 500 de titluri, dintre care peste 100 de noutăți, cu reduceri de 25-70% și prețuri speciale de 2, 3 și 5 lei.
Iată câteva dintre noutățile pe care le-am pregătit cu această ocazie:
– Pentru Crăciunul meu de basm (carte de colorat) înarmați-vă cu creioane colorate și creați-vă propriul basm de Sărbători! Cele 47 de planșe tematice cuprinse în această carte le vor oferi micilor iubitori de culoare nenumărate ore de inspirație și bucurie artistică.
– Cartea Crăciun fericit este un cadou inedit. Haideți la joaca ! Confecționați-vă propriile jucării: brăduți de Crăciun, reni, oameni de zăpadă, un Moș Crăciun… toate din hârtie! Ușor și distractiv de făcut! Găsiți în interior 93 de figurine detașabile, 5 modele Origami și 9 hârtii glacé.
– În colecția Bunica ne citește povești, care îi introduce pe cei mici în lumea minunată a poveștilor clasice, vă aducem Crăiasa zăpezii. Având ilustrații atrăgătoare, cartea este scrisă într-un mod simplu și pe înțelesul copiilor. Copiii, părinții și bunicii vor iubi această colecție care le dezvoltă micuților imaginația și creativitatea.
– Cartea Cele mai frumoase 365 de povești este o antologie pentru micii cititori și, deopotrivă, pentru părinți și bunici – cei care le vor citi primele pagini și le vor desluși tâlcul minunatelor povești. Toate textele sunt însoțite de ilustrații măiestrit realizate, o experiență vizuală completă.
– În colecția Cartea copiilor isteți am pregătit Chemarea străbunilor, de Jack London, Aventurile lui Tom Sawyer, de Mark Twain, Oliver Twist, de Charles Dickens, Heidi, de Johanna Spyri și Bătrânul și marea, de Ernest Hemingway.
– Animale de pradă
Miile de ani de selecție naturală au făcut ca multe dintre speciile de animale să fie din ce în ce mai competitive și mai adaptate la mediul în care viețuiesc. Astfel, abilitatea de a fugi, de a înota sau de a zbura cu repeziciune devine vitală atât pentru prădător, cât și, mai ales, pentru prada acestuia.
– Animale migratoare
Forțate de nevoia de a-și căuta hrana, de a-și găsi locul potrivit pentru reproducere sau nevoite fiind să-și găsească condiții climatice favorabile lor, multe dintre animale se află într-o migrație continuă. În funcție de obiceiurile și de comportamentele diverselor specii, deplasările acoperă fie distanțe foarte mari, fie trasee scurte.
– Pinocchio – benzi desenate
Sunteți pasionați de benzile desenate? Avem pentru voi adaptarea ilustrată a uneia dintre cele mai frumoase povestiri, pe care orice copil trebuie să o citească: Pinocchio, un roman clasic al literaturii pentru copii. Aventurile captivante ale îndărătnicei păpuși de lemn, marioneta care a prins viață, sunt acum mai amuzante ca oricând. Ilustrațiile haioase și distractive vă poartă printr-o serie de întâmplări înainte ca Pinocchio să devină cuminte și să se transforme într-un băiețel adevărat. Ingenioasele benzi desenate vă vor fermeca!
– Editura Aramis este marea câștigătoare a licitațiilor organizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice 2014-2016 la manuale școlare. 20 de manuale pentru premianți! 9 – destinate clasei a IV-a.
– Pentru copiii noștri, elevi în clasa a IV-a, am pregătit caiete școlare concepute după noul model de proiectare curriculară, centrat pe competenţe. Abordarea integrată a domeniilor a permis autorilor să creeze un demers didactic personalizat, orientat spre achiziţiile de cunoaştere şi de comportament specifice elevilor din ciclul primar. Astfel, vă oferim: Geografie, de Cleopatra Mihăilescu și Tudora Pițilă, Istorie, de Cleopatra Mihăilescu și Tudora Pițilă, Istorie, de Alina Perțea și Doina Burtea, Matematică, de Tudora Pițilă, Cleopatra Mihăilescu și Camelia Coman, Matematică, de Rodica Chiran și Mihaela-Ada Radu, Științe ale naturii, de Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu, Științe ale naturii, de Dumitra Radu și Mihaela-Ada Radu.
– Împreună cu enciclopediile și dicționarele, atlasele sunt dintre cele mai importante tipuri de lucrări care trebuie să existe în fiecare bibliotecă. Elevii din clasa a IV-a intră pentru prima dată în contact cu studiul geografiei și al istoriei. Atlasele îi vor ajuta în cele mai frumoase călătorii posibile, fie că este vorba de spațiu, fie că este vorba de timp. Vă aducem: Atlas de istorie pentru clasa a IV-a, de Doina Burtea și Alina Perțea, și Atlas de geografie a României pentru clasa a IV-a, de Manuela Popescu.
– Pentru toți cei care vor să-și consolideze cunoștințele de limba și literatura română și să își pregătească primele examene școlare importante, editura Aramis se prezintă cu: Limba română. Ortografie și punctuație, de Petru Bucurenciu și Olivia Trifan, Evaluare națională. Limba și literatura română – clasa a VIII-a, de Petru Bucurenciu, Exersarea competențelor de comunicare prin lectură. Fișe de lucru pentru clasele V-VIII, de Petru Bucurenciu.
– Marcela Peneș este un nume emblematic al școlii românești. Cu bucurie, editura Minerva anunță, la Gaudeamus 2016, publicarea cărții Marcela Peneș. Personalitate luminoasă a învățământului românesc, de Ileana (Yang Ling) Hogea-Velișcu. O lecție despre dragoste, despre un dascăl identificat cu menirea sa, care prin activitatea de la catedră, prin scris și prin impresionanta activitate editorială și-a dedicat existența educației. „Răsplină de alesul ei spirit – al cărturarului de elită, al trudnicului ostenitor în a face bine și lumină în juru-i precum și al șirului de clipe mărunte trăite în adolescență, lăudând-o pe Marcela, îi duc mai departe amintirea prin viață.“
Editura Minerva lansează la Gaudeamus trei titluri de mare interes.
Vineri, 18 noiembrie, la ora 15.00 – Leadership rezonant, o carte necesară oricărui manager, care aduce laolaltă lecțiile învățate de autorii Richard Boyatzis şi Annie McKee pe liniile de front ale întreprinderilor şi organizaţiilor mari şi mici din întreaga lume, de la şcolile din Africa de Sud la consiliile de administraţie ale centrelor globale de comerţ.
Pentru că încurajăm debutul autorilor români, vă invităm tot vineri, de la ora 19.15, la o altă lansare. Este vorba despre cartea Corporatist de România, de Irina Doltu, scrisă într-un ritm alert, fără ocolișuri. Corporatist de România pune în pagină povești pe care este mai mult decât posibil ca angajații corporațiilor din România să le fi trăit la rândul lor.
Sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 15.00, lansarea cărții Călătorii în centrul gândirii – consemnate de Tudor Artenie ne oferă ocazia întâlnirii cu autorul, cunoscutul și apreciatul Prof. Dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea. Este o carte-interviu în care medicul, dar și omul se dezvăluie. Aflăm despre copilărie, școală și facultate, despre valorile în care a fost educat. Este dezbătută situația neurochirurgiei românești, din perioada comunistă până astăzi, precum și cea a sistemului de sănătate. Un loc aparte îl ocupă, în carte, poveștile despre viață, suferință și vindecare spuse de pacienți. În final, găsim articole de opinie, de analiză politică și socială, iar alte câteva texte reflectă pasiunea profesorului pentru istorie.