spot_img

Editura Meteor Press la Gaudeamus 2016

Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus îşi va deschide porţile miercuri, 16 noiembrie 2016 şi se va derula pe o perioadă de cinci zile, până duminică, 20 noiembrie. Editura Meteor Press vă invită la evenimentele de lansare care vor avea loc în această perioadă la standul propriu din pavilionul central de la Romexpo, nivelul 0.0. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul lansărilor.

Joi, 17 noiembrie 2016 –  Ora 17.00 – la standul Meteor Press:

Lansare de carte:

Dezvăluirile lui Snowden. Povestea neştiută a celui mai căutat om din lume, de Luke Harding, în traducerea Mihaelei Adina Eros. Prezintă povestea neştiută a isprăvilor lui Snowden şi a jurnaliştilor care s-au confruntat cu presiunile exercitate de guvernele S.U.A. şi Marii Britanii după publicarea unor articole de senzaţie despre amploarea spionajului electronic.

Invitaţi:

– Iulian Fota, Director al Colegiului Naţional de Informaţii, fost Consilier prezidenţial;

Cristian Troncotă, istoric, profesor univ. la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu;

Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;

Bedros Horasangian, analist politic:

Joi, 17 noiembrie 2016 –  Ora 18.00 – la standul Meteor Press:

Lansare de carte:

Lapidarea Sorayei, de Freidoune Sahebjam, în traducerea lui Daniel Voicea, prezintă tragedia unei femei, căreia nu-i rămâne nicio şansă de apărare în faţa isteriei colective care a cuprins mulţimea, declanşată fiind de un complot pus la cale de soţul său, împreună cu un presupus mollah şi un primar uşor influenţabil.

Invitaţi:

Daniela Zeca Buzura, scriitoare, producător şi realizator la TVR 2;

Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;

Bedros Horasangian, analist politic.

Vineri, 18 noiembrie 2016 – Ora 17 – la standul Meteor Press:

Dublă lansare de carte:

Confidenţele unui ambasador sovietic la Washington. Ambasadorul Moscovei pe lângă şase preşedinţi americani în timpul Războiului Rece – Kennedy;  Johnson; Nixon; Ford; Carter; Reagan, de Anatoli Dobrînin, în traducerea lui Mihai Dan Pavelescu – se referă, în esenţă, la cele mai puternice personalităţi politice din Washington, însă dezvăluie cu brio negocierile secrete dintre Moscova şi Washington din cadrul unor întâlniri la cel mai înalt nivel.

În volumul Noua „nobilime”. Renaşterea statului securist rus şi trainica moştenire a KGB-ului, de Andrei Soldatov şi Irina Borogan, în traducerea lui Dan Criste, doi jurnalişti curajoşi, care s-au ocupat de tema serviciilor de securitate ale Rusiei vreme de peste un deceniu, pătrund în lumea secretă a FSB pentru a ne arăta cum au ajuns acestea, după cuvintele fostului director al FSB Nikolai Patruşev, „noua nobilime” a Rusiei – mai puternice şi mai misterioase decât KGB.

Invitaţi:

– Petre Mihai Băcanu, Director executiv al ziarului România Liberă;

Dorin Matei, Redactor-şef la revista Magazin istoric;

Armand Goşu, Conferenţiar la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Politice;

– Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;

Bedros Horasangian, analist politic.

Vineri, 18 noiembrie 2016 – Ora 18,00 – la standul Editurii Meteor Press

Lansare de carte la Editura Meteor Press:

Genocidul împotriva armenilor, de Michael Hesemann, în traducerea Alexandrei Catrina Ciornei, dezvăluie un subiect grav – genocidul armean. Este de reţinut faptul că au fost adăugate surse noi cercetării referitoare la genocidul armean, prin aducerea la lumină a unor documente existente în arhiva Vaticanului, nepublicate până acum.

Invitaţi:

Excelenţa Sa, Monseniorul Miguel Maury Buendia, Nunţiul Apostolic în România;

Excelenţa Sa, Hamlet Gasparian, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar
al Republicii Armenia în România;

Sorin Antohi, istoric al ideilor;

Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;

Bedros Horasangian, analist politic.

Sunteți așteptați cu oferte şi reduceri cuprinse între 30 şi 80 la suta pentru cărţile Meteor Press!

Parteneri: Historia, Magazin istoric, TV-h: TELEVIZIUNEA TA, liternet.ro, ziare.com, Observator cultural, filme-carţi.ro, cititorul.com, Ziarul de Duminică, 4arte.ro, studentie.ro, PrWave.ro, Semne Bune, Agenţia de Carte.

www.meteorpress.ro

facebook.com/meteorpress.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508