spot_img

Alexandru Vlad Ciurea lansează ”Călătorii în centrul gândirii – consemnate de Tudor Artenie”, la Gaudeamus

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, de la ora 15.00, Editura Minerva vă invită la evenimentul de lansare a cărții lui Alexandru Vlad Ciurea ”Călătorii în centrul gândiriiconsemnate de Tudor Artenie”. Lansarea va avea loc în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus – carte  de învățătură, la standul nr. 47, nivel 0,  din Pavilionul Central Romexpo, București. Prezintă cartea: Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, Tudor Artenie, Prof. Dr. Irinel Popescu, Conf. Dr. Dan Voinescu, Magdalena Popa-Buluc și editorul.

Evenimentul ne oferă ocazia întâlnirii cu autorul, cunoscutul și apreciatul Prof. Dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea. Este o carte-interviu în care medicul, dar și omul se dezvăluie.

Aflăm despre copilărie, școală și facultate, despre valorile în care a fost educat. Dr. Ciurea povestește despre profesorul dr. Dimitrie Bagdasar și despre profesorul dr. Constantin Arseni. Sunt relatate întâmplări interesante pentru cititor, care altfel nu ar putea fi cunoscute.

Este dezbătută situația neurochirurgiei românești, din perioada comunistă până astăzi, precum și cea a sistemului de sănătate. Un loc aparte îl ocupă, în carte, poveștile despre viață, suferință și vindecare spuse de pacienți. În final, găsim articole de opinie, de analiză politică și socială, iar alte câteva texte reflectă pasiunea profesorului pentru istorie.

Prof. Alexandru Vlad Ciurea MD., PhD., MSc., Dr. h.c. Mult.:

Șef al Departamentului Neurochirurgie și Director științific în cadrul Spitalului „Sanador“, București

Președinte de Onoare al Societății Române de Neurochirurgie

Membru titular al Academiei de Științe Medicale din România

Membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România

Președinte al WFNS Nominating Commitee (World Federation of Neurosurgical Societies)

Membru al Academiei Braziliene de Neurochirurgie

Vicepreședinte al EMN (Euroacademia Multidisciplinaria Neurotraumatologica)

Vicepreședinte al AMN (Academia Multidisciplinaria Neurotraumatologica, Pheonix, Arizona, SUA)

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a intervenit neurochirurgical cu succes în peste 20 000 de cazuri. A scris peste 103 articole publicate cu indexare PubMed, dintre care 43 indexate și ISI Thomson. Este autor și coautor a 36 de cărți și numeroase capitole în cărți și tratate publicate în România și în străinătate (SUA, Germania, Japonia, Austria) pe teme ca: neurochirurgia, neurologia, nutriția, managementul sistemului de sănătate (5 cărți ca autor).

Constribuții științifice deosebite:

• Construcția primei bănci de țesuturi tumorale din Europa de Est, 2003

• Coordonarea înființării, sub egida Ministerului Sănătății, a primului Centru de Excelență în Neurochirurgie, deschis în anul 2005. Centrul este dotat la cele mai înalte standarde internaționale, inclusiv cu aparatul Leksell Gamma Knife, unic în țările din Sud-Estul Europei.

• Drena Unitub – Brevet înregistrat la OSIM, 2005. Aplicarea, pentru prima dată în ţară, a tehnicii drenajului ventriculo-peritoneal unishunt-unitub, procedură folosită pe scară largă, la ora actuală, ca metodă de tratament chirurgical la copiii cu hidroencefalie primară şi secundară.

• Anatomia Ascunsă din Opera lui Michelangelo – Certificat de Inovație înregistrat la OSIM, 2011

Tudor Artenie este scriitor, poet și publicist. Se află la a patra carte, după două volume de versuri și unul de povestiri. A fost mulți ani jurnalist de presă scrisă, radio și televiziune și realizator de filme documentare. A fost corespondent de război în Transnistria și Bosnia-Herțegovina, iar pentru producțiile de televiziune a fost recompensat de două ori cu premiul Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România (APTR). Scrie în fiecare marți în pagina de opinii a cotidianului „România liberă“.

Articole recomandate

2 COMENTARII

  1. Desi aflu cu putina intarziere, de toate evenimentele care au in centrul lor, pe Maria Sa- Doctorul Ciurea, care mi-a salvat viata, candva (in anul 1976), de fiecare data, ma bucur nespus. De fapt, cred ca este o stare pe care NU O POT DESCRIE IN CUVINTE, atunci cand aflu de CINEVA, CARE SE NUMESTE CIUREA. Traiesc si gandesc DATORITA ACESTUI OM! Nu stiu daca pot gasi cuvintele ca sa-i multumesc! Ii doresc VIATA MULTA, DE ACUM INCOLO si sa ramana, in continuare, alaturi de cei aflati in suferinta si carora le-a oferit suportul sau profesional si moral, pentru a putea merge mai departe! Este UN OM APARTE, care azi, IL GASESTI GREU, IN Romania! Desi au trecut peste 42 de ani, de cand IL CUNOSC, pot spune, cu toata responsabilitatea vorbelor mele, ca ESTE NESCHIMBAT, chiar daca a incaruntit si inevitabil, a imbatranit! In sufletul nostru, al pacientilor carora le-a salvat viata, CANDVA, VA RAMANE MEDICUL CIUREA. care ISI IUBESTE PROFESIA! EU IL VENEREZ! Este DUMNEZEUL MEU, la care MA INCHIN si IN FATA CARUIA, INGENUNCHEZ! II MULTUMESC CA TRAIESC SI GANDESC!

    Cu INFINIT RESPECT,
    O pacienta care il cunoaste pe MEDICUL CIUREA, de peste… 40 de ani si careia ACEST OM I-A SALVAT VIATA, CANDVA,

  2. Desi aflu cu putina intarziere, de toate evenimentele care au in centrul lor, pe Maria Sa- Doctorul Ciurea, care mi-a salvat viata, candva (in anul 1976), de fiecare data, ma bucur nespus. De fapt, cred ca este o stare pe care NU O POT DESCRIE IN CUVINTE, atunci cand aflu de CINEVA, CARE SE NUMESTE CIUREA. Traiesc si gandesc DATORITA ACESTUI OM! Nu stiu daca pot gasi cuvintele ca sa-i multumesc! Ii doresc VIATA MULTA, DE ACUM INCOLO si sa ramana, in continuare, alaturi de cei aflati in suferinta si carora le-a oferit suportul sau profesional si moral, pentru a putea merge mai departe! Este UN OM APARTE, care azi, IL GASESTI GREU, IN ROM! Desi au trecut peste 42 de ani, de cand IL CUNOSC, pot spune, cu toata responsabilitatea vorbelor mele, ca ESTE NESCHIMBAT, chiar daca a incaruntit si inevitabil, a imbatranit! In sufletul nostru, al pacientilor carora le-a salvat viata, CANDVA, VA RAMANE MEDICUL CIUREA. care ISI IUBESTE PROFESIA! EU IL VENEREZ! Este DUMNEZEUL MEU, la care MA INCHIN si IN FATA CARUIA, INGENUNCHEZ! II MULTUMESC CA TRAIESC SI GANDESC!

    Cu INFINIT RESPECT,
    O pacienta care il cunoaste pe MEDICUL CIUREA, de peste… 40 de ani si careia ACEST OM I-A SALVAT VIATA, CANDVA,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508