Miercuri, 16 noiembrie 2016, ora 17,30, la Centrul de Cultură Arhitecturală a Uniunii Arhitecților din România, strada Jean Louis Calderon, nr. 48, va avea loc vernisajul unei noi expoziții de pictură a arhitectei Cristina Țurlea, intitulată ”ALEGria”. Sunt câteva zeci de tablouri, în cea mai mare parte peisaje și flori. Expoziția poate fi vizitată în perioada 16 – 27 noiembrie 2016, între orele 10-18.
Pictorița se confesează: „Expoziția de anul acesta, ALEGria, aleg să fie o bucurie. Pentru mine în mod cert este – sper să fie și pentru toți cei care o vor vizita. Am ales acest titlu ALEGria, care înseamnă bucurie, subliniind cu majuscule cuvântul aleg, ce este inclus. Este un joc de înțelesuri, l-am practicat și la precedentele expoziții. De data aceasta vreau să sugerez faptul că pictura este în același timp bucurie prin ea însăși, dar și o alegere personală: alegerea de a mă exprima astfel, alegerea de a căuta bucuria în tot. Tablourile, ca de obicei, sunt pline de culoare și au un numitor comun, această posibilitate de dublă citire. O dată, ca imagine ce poate sugera un peisaj, o compoziție de natură statică, flori, iar o a doua citire este prin prisma jocului, a bucuriei ce se descifrează prin lucrurile surprinzătoare precum accentele de aur sau argint lichid, elemente și texturi incluse. Cum spuneam, bucuria realizării lor este numitorul comun care sper să se regăsească și în sufletul privitorilor.”
Cristina Țurlea a mai avut câteva expoziții personale: ”Culori și culoare”, pictură, 2010, Sala Octav Doicescu, UAR; „City-ul bancar București”, fotografie, 2010, Sala Rotondă, BNR; „înSemne în Culoare”, pictură, 2011, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR; „Joc de Culori”, pictură, 2012, Sala Rotondă, BNR; „Malta. Muze, îngeri, mandale”, pictură, 2014, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR; ”înCHIPuiri”, pictură, 2015, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR. A participat la expoziţii colective: „Dincolo de arhitectură”, pictură, 2011, Galeria Dialog, Primăria S2; „Culori în familie”, pictură, 2014, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”; „Siluetele orașului istoric și spaţii urbane văzute de arhitecţi”, pictură, 2014, Sibiu; „Bouse roumaine, femme roumaine”, pictură, 2015, ICR Lisabona; ”Anotimpuri”, pictură 2016, Galeria Luceafărul, București.