spot_img

FNT 2016: Programul zilei a V-a

Serile de mijloc ale unui festival sunt întotdeauna cele mai bogate în spectacole, iar această a 26-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru nu face excepţie.Nouă reprezentaţii sunt programate în cea de-a cincea seară FNT, jucate de trupe de actori venite din Cluj, Sibiu, Timişoara, Bucureşti şi din Paris-Franţa. Spectacolele de teatru invitate poartă amprenta regizorală a unor artişti precum László Bocsárdi, Gianina Cărbunariu, Mariana Cămărăşan, Andreea şi Andrei Grosu, Cristi Juncu, Mihai Lungeanu, sau Silviu Purcărete; iar spectacolele care au în centru dansul sunt semnate de nume sonore ale scenei internationale: Carolyn Carlson şi Pál Frenak.  Pe Carolyn Carlson, această „pionieră a coregrafiei europene” (Le Monde) care a influenţat major percepţia asupra spectacolului de dans în ultimii 50 de ani, o vom putea vedea evoluând ea însăşi pe scenă, într-unul dintre cele trei „poeme vizuale” care formează spectacolul „Short Stories” – unul din momentele de graţie ale Festivalului. Tot astăzi debutează la Palatul Universul din Capitală şi Masterclass-ul susţinut de celebra artistă, dedicat actorilor-dansatori, coregrafilor şi balerinilor din România.

Programul zilei de marți, 25 octombrie 2016,  vă îndeamnă şi la două evenimente de lansare de carte de teatru în FNT, precum şi la audiţiile on-air de teatru radiofonic difuzate pe frecventele Radio România Cultural. Nu uitaţi de seria de Interviuri în FNT difuzate zilnic de Adevărul Live, unde astăzi îi puteţi urmări pe Helmut Stürmer, Ion Rizea şi Constantin Chiriac.

Iată programul orar al evenimentelor ce se vor desfăşura în cea de-a treia zi a Festivalului Naţional de Teatru:

Marţi, 25 octombrie

LANSARE DE CARTE

16.00 ARCUB Gabroveni, Sala Arcelor

Marginalii lui Cehov de Călin Ciobotari

Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”

17.00 ARCUB Gabroveni, Sala Arcelor

Eugen Ionescu / Eugène Ionesco. De la teatrul suprarealist la teatrul postdramatic

de Alina Gabriela Mihalache

Editura Muzeului Literaturii Române

SPECTACOLE

18.00 Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Sala Mare

Iulius Caesar de William Shakespeare

Regia: Silviu Purcărete

Scenografia: Dragoş Buhagiar

Produs de: Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Durata: 2h 20 min cu pauză

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limbile română şi engleză

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

18.00 Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Sala Atelier

Băiatul din Brooklyn de Donald Margulies

Regia: Cristi Juncu

Scenografia: Vladimir Turturică

Produs de: Teatrul Evreiesc de Stat, Bucureşti

Durata: 2h 20 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză

18.00 Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu”

Oameni obişnuiţi un spectacol de Gianina Cărbunariu

Regia: Gianina Cărbunariu

Scenografia şi video: Mihai Păcurar

Produs de: Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu

Durata: 1h 40 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

18.00 Teatrul Nottara, Sala „George Constantin”

Trei nopţi cu Madox de Matei Vişniec

Regia: Mihai Lungeanu

Scenografia: Luana Drăgoiescu

Produs de: Teatrul „Nottara”, Bucureşti

Durata: 1h 40 min fără pauză

18.00 Teatrul Metropolis, Sala Amfiteatru

Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice de Paul Zindel

Regia: Mariana Cămărăşan

Scenografia: Vladimir Turturică

Produs de: Teatrul Metropolis, Bucureşti

Durata: 2h fără pauză

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

19.00 Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”

Clasa noastră de Tadeusz Słobodzianek

Regia: László Bocsárdi

Decorul: József Bartha, Costumele: Zsuzsanna Kiss

Produs de: Teatrul Naţional „Lucian Blaga” Cluj-Napoca

Durata: 2h 45 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

21.00 Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Sala Studio

Scurte povestiri (Imersiune, Ardere, Li)

Coregrafia şi interpretarea: Carolyn Carlson

Muzica originală: Nicolas de Zorzi, Meredith Monk, Aleksi Aubry-Carlson

Produs de: Centre Chorégraphique National Roubaix Nord-Pas de Calais, în parteneriat cu Théâtre National de Chaillot & Carolyn Carlson Company

Durata: 1h 20 min fără pauză

Spectacol de dans

21.00 Teatrul UNTEATRU

The Sunset Limited de Cormac McCarthy

Regia: Andreea şi Andrei Grosu

Scenografia: Vladimir Turturică

Produs de: Teatrul UNTEATRU

Durata: 1h 40 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză

22.00 Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Sala Pictură

Prin vis, scenariul de Varga Mátyás

Regia, spaţiul scenografic, costumele şi coregrafia: Pál Frenak

Produs de: Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” Timişoara

Durata: 1h fără pauză

Spectacol de dans

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

ON AIR. TEATRU RADIOFONIC

20.00 Radio România Cultural

Liliom de Ferenc Molnar

Adaptarea şi regia artistică: Elena Negreanu

22.30 Radio România Cultural

Teatru serial

A douăsprezecea noapte de William Shakespeare

Regia artistică: Titel Constantinescu

Produse de: Teatrul Naţional Radiofonic

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508