spot_img

STOP CADRU – BUCUREȘTIUL IN-VIZIBIL

În perioada 7 – 14 septembrie 2016, în cadrul candidaturii orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii, ArCub Gabroveni găzduiește un eveniment cultural cu, despre și pentru copii și adolescenți – STOP CADRU – BUCUREȘTIUL IN-VIZIBIL.

Timp de o săptămână Hanul Gabroveni se va deschide publicului tânăr cu o serie de activități – workshop-uri, ateliere de creație, laboratoare de cercetare artistică, performance-uri, concerte, expoziții și proiecții de filme. Toate create de copii sau tineri bucureșteni, dedicate copiilor și tinerilor pasionați de artă (de orice fel). Fie că vorbim despre teatru, film, fotografie, muzică sau literatură, STOP CADRU acoperă o largă paletă de interes în domeniul artelor și îi invită pe bucureșteni să experimenteze noi tipuri de expresie artistică, sau să reinterpreteze moduri de expresie tradiționale.

Publicul este așteptat într-un adevărat roller-coaster de imagini, senzații, experiențe artistice unice. Artiști profesioniști se alătură copiilor și tinerilor îndrăgostiți de pictură, film, teatru, muzică, literatură, fotografie și creează cot la cot un set de evenimente pe cât de imaginative, pe atât de incitante.

Printre organizatorii evenimentului, alături de ArCub și echipa București 2021 se află Asociația T.E.T.A (organizatorii Festivalului Ideo Ideis), adolescenții din clubul de fotografie CNSS – ShootHigh – liceeni ai Colegiului Sfântul Sava din București și studenții UNATC  secția Actorie, anul II.

STOP CADRU – BUCUREȘTIUL IN-VIZIBIL cuprinde mai multe evenimente, precum:

·         Creating the City – atelier creativ dedicat copiilor și adolescenților; un proiect pilot al București 2021 – Capitală Europeană a Culturii, oraș candidat

·         Bucureștiul Meu – un spectacol creat de studenții UNATC

·         Showcase of Young Talent (SYT) – eveniment care va expune portofiile unor artiști la început de drum

.        3 Days of Youth – 3 zile de expoziții, discuții, proiecții de film și ateliere, dedicat adolescenților

·         GoBucharest  – atelier de educație vizuală pentru adolescenți

·         București. Instalație umană – spectacol de teatru, producție ArCub – Centrul Cultural al Municipiului București

DESCRIEREA EVENIMENTELOR STOP CADRU – BUCUREȘTIUL IN-VIZIBIL

CREATING THE CITY – atelier creativ pentru copii și adolescenți

Locație: Muzeul Satului & ArCub Gabroveni

5 – 8 Septembrie

Lansare Broșură Creating the City – 14 Septembrie, ora 10.00 (Foaier Sala Mare, ArCub Gabroveni)

Vă propunem să ne jucăm de-a scriitorii, să ne obișnuim cu ei și cu scrisul. Să ne împrietenim cu personaje adolescente celebre și să ne imaginăm cum continuă poveștile lor. Citim, dezbatem, votăm, facem scenarii. Apoi construiți propriile texte și-o să vedeți din interior cum se construiește o lume ficțională. Și o revistă adevărată. Impactul imaginii e uneori mai mare decît al cuvîntului. Dar cum funcționează ele împreună? Ce spun despre noi și ce alegem din noianul zilnic? Care dintre ele ajung să spună o poveste despre noi? Ce detalii din viața noastră alegem și delegăm ca să spună adevărul despre noi înșine ? Ce am purtat joi e o aventură de și pe hîrtie, pe care la sfîrșitul atelierului o puteți lua cu voi, acasă.

Ce am purtat joi reprezintă o serie de ateliere creative multidisciplinare, realizată după un concept gîndit de Ana Maria Sandu (scriitoare și jurnalistă), Maria Balabaș (jurnalistă radio) și Svetlana Cârstean (poetă și manager cultural). Atelierele inițiază participanții în tehnica scrisului, oferind în același timp și instrumente de lectură și interpretare a textelor de orice fel, dar și a fotografiei, a artelor vizuale în general, a inserțiilor sonore. Ce am purtat joi construiește tematica și modul de lucru în cadrul atelierului inițiat de București 2021 – Creating the City, ca parte a proiectului pilot cu același titlu.

BUCUREȘTIUL MEU – spectacol de teatru

Locație: ArCub Gabroveni – Sala Mare

Miercuri, 7 septembrie

Ora 19.00

Cu: Claudia Ene, Mădălina Țapu, Adelina Toma, Vlad Brumaru, Cristiana Luca, Vlad Galer, Alexandra Răduță, Paul Nistor, studenți anul II Actorie, UNATC București.

A scrie despre București devine un pretext pentru a scrie despre tine. Despre tine student la UNATC, venit de prin cartierele bucureștene sau de oriunde din țară: Piatra Neamț, Alba-Iulia, Caracal, Botoșani, Crivina (un sat din Giurgiu) sau din Chișinău. Aici, Bucureștiul este Acasă al tău. Aici ai învățat să conduci noaptea, ai alergat pe străzi, ai stat singur pe treptele de la Universitate, ai iubit, ai avut senzația că nimicul de acasă nu este diferit de nimicul de aici, te-ai dus la facultate cu gândul că habar nu ai ce o să ți se întâmple peste 10 ani, te-ai dus la castinguri și ai ajuns acasă gândindu-te că ești doar un produs care trebuie cumpărat, te-ai întors în școală și ai sperat că după ce termini facultatea, vei ști încotro s-o apuci. Speri că cineva te va considera necesar și îți va deschide ușa. Speri.

Un concept pus în scenă de Adelaida Zamfira, actriță și lector univ dr. la UNATC București și Facultatea de Arte Galați împreună cu o echipă de artiști profesioniști: Lucian Maxim – pregătire muzicală (ritmuri), Andreea Duță – coregrafă și lector univ.dr. UNATC București, Nicolae Nastasia – antrenament elemente de pantomimă, Adrian Pleșca (Artan)  – pregătire muzicală „Perfect” (muzica: Răzvan Moldovan, versuri: Adrian Pleșca). Regie film: Andu Daniel Patache (UNATC, anul III), Multimedia: Ștefan Boghiu (UNATC, Anul III)

SHOWCASE OF YOUNG TALENT (SYT)

Locație: ArCub Gabroveni – Sala Mare, Foaier Sala Mare, Sala Arcelor, Sala Atelier

9 – 11 Septembrie

Prima ediție a Showcase of Young Talent (SYT) este un eveniment care va expune portofoliile unor artiști la început de drum.

SYT este gândit ca un program intensiv de 3 zile care va cuprinde:

– o expoziție de arte vizuale (ilustrații, picturi, colaje)

– proiecții de scurtmetraje

– concerte

– spectacole de teatru

…toate realizate de tineri artiști. Proiectul își propune să creeze un cadru de prezentare care să pună în valoare portofoliile unora dintre cei mai talentați liceeni, dar și să-i aducă laolaltă cu profesioniști din domeniul artelor (agenți de casting, curatori, reprezentanți ai muzeelor, galeriilor, instituțiilor de muzică, cluburilor).

SYT este un proiect al Asociației T.E.T.A (Ideo Ideis), susținut de BRD – Groupe Société Générale și care face parte din programul București 2021.

3 DAYS OF YOUTH

Locație: ArCub Gabroveni – Sala Arcelor, Sala Atelier & Piața Roma

12 – 14 Septembrie

Un festival creat de tineri pentru cei cu suflete tinere.

Și cum ar putea fi definit sufletul tânăr? Poate prin ceea ce iubește.

Și ce iubeste sufletul tânăr?

„-Să fac poze oamenilor pe stradă!”

„-Să ascult muzică în duș!”

„-Graffiti!”

„-De obicei desenez clădiri din București…”

„-As sta toata vacanta sa mă uit la filme!”

„-Câteodată, în ora de mate… scriu poezii”

Deci ARTA.

3 Days of Youth reprezintă 3 zile de expoziții, discuții, proiecții de film și ateliere!

Un eveniment organizat de ShootHigh (clubul de fotografie CNSS) din cadrul Colegiului Național Sfântul Sava din București.

GO BUCHAREST – atelier de educație vizuală pentru adolescenți

Locație: ArCub Gabroveni – Sala Mare

12 Septembrie, ora 18.00

GoBucharest este un proiect cultural adresat tinerilor pasionați de arte vizuale, cinema sau fotografie, o provocare pentru cei care vor să contribuie la identitatea culturală a orașului în care trăiesc și să redea în imagini reprezentarea unui București într-o manieră personală, artistică, unică. Nu în ultimul rând, GoBucharest este un prim pas către o carieră artistică, începutul unei călătorii către minunata și fascinanta lume a cinematografiei/artelor vizuale.

13 adolescenți din București selecționați în urma unui concurs de fotografie au participat la un training intensiv în urma căruia au rezultat 13 filme de scurt-metraj documentar având ca temă descoperirea și interpretarea Bucureștiului dintr-o perspectivă artistică, personală. Tinerii au trecut prin toate etapele realizării unei producții cinematografice, beneficiind de expertiza unor profesioniști din lumea artistică și culturală precum directorii de imagine Vivi Drăgan Vasile (Moromeții; Filantropica; Despre oameni și melci; Alt Love Building; 6.9 pe scara Richter) și Tudor Lucaciu (Hârtia va fi albastră; Marți, după Crăciun; Un etaj mai jos), monteurul Roxana Szel (Câini; Comoara) sau regizorul Vlad Petri (București, unde ești?).

Filmele de scurt metraj rezultate în urma atelierului de educație vizuală au ca scop valorificarea identității culturale a Bucureștiului, fiind proiectate în cadrul unei gale speciale GoBucharest, în data de 12 septembrie, la ArCub Gabroveni. Cele 13 scurtmetraje vor fi disponibile și pe platforma www.gobucharest.eu.

Atelierul de educație vizuală GoBucharest este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului Cultural București – Orașul In-Vizibil și este organizat de 111 Film & Entertainment, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

BUCUREȘTI. INSTALAȚIE UMANĂ – spectacol de teatru

Locație: ArCub Gabroveni – Sala Mare

14 Septembrie, ora 20.00

Bucureștiul ne reprezintă pe toți. Este așa cum îl îngrijim, așa cum îl construim, așa cum îi permitem să se dezvolte. Este orașul în care studiem, lucrăm, trăim. Spațiul care ne place sau pe care îl disprețuim, care ne înfurie, sau care ne face să râdem în hohote. Capitala cu gropi și străzi aglomerate, dar și locul care ne dezvăluie uneori spații magice.

Spiritul acestui oraș, cu contrastele lui violente, cu energia lui adesea debordantă și agresivă, cu umorul său coroziv, dar și cu candoarea și frumusețea lui surprinzătoare, este punctul de pornire al unui spectacol de teatru. Un spectacol sincretic, care îmbină dansul, muzica, arta plastică și video, teatrul, performance-ul într-un mixaj original, care reprezintă oglinda fidelă și democratică a întâlnirii dintre mai mulți artiști. O instalație teatrală, un spectacol ofensiv, secvențial, frontal, angajat politic.

București. Instalație umană este o oglindă mozaicată a tuturor celor care au contribuit la el. Arată Bucureștiul așa cum îl percepe acest grup de artiști, fără a-și propune să fie politically correct. Îți arată imaginea unui oraș pe care o poți recunoaște sau pe care o poți contesta, dar care, cu siguranță, nu te va lăsa indiferent.

Un spectacol devised de: Nicholas Cațianis, Irina Crăiță-Mândră, Andu Dumitrescu, Florin Fieroiu, Ada Galeș, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Vlaicu Golcea, Denis Hanganu, Ada Lupu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Radu-Alexandru Nica, Ciprian Nicula

Performeri: Nicholas Cațianis, Ada Galeș, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Denis Hanganu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Ciprian Nicula

Dramaturgia: Ada Lupu, Florin Fieroiu, Radu-Alexandru Nica

Un spectacol coordonat de Radu-Alexandru Nica după un concept de Florin Fieroiu

Concept și realizare instalație video / obiect / deformance intro: Andu Dumitrescu

Mișcare scenică: Florin Fieroiu

Muzică originală și sound design: Vlaicu Golcea

Asistent regie: Irina Crăiță-Mândră

Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București

PROGRAM

STOP CADRU – BUCUREȘTIUL IN-VIZIBIL

-eveniment cultural cu, despre și pentru copii & tineri –

MIERCURI | 7 SEPTEMBRIE

Bucureștiul Meu – spectacol de teatru

Sala Mare, ArCub Gabroveni

Ora 19.00

VINERI | 9 SEPTEMBRIE

Showcase of Young Talent / SYT Expoziție

Foaier Sala Mare, ArCub Gabroveni

10.00 – 20.00

Showcase of Young Talent / SYT Vernisaj Expoziție

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

Ora 18.30

Showcase of Young Talent / SYT Drama

Sala Mare, ArCub Gabroveni

19.30 – 20.30

Showcase of Young Talent / SYT Music

Sala Mare, ArCub Gabroveni

21.00 – 22.00

SÂMBĂTĂ | 10 SEPTEMBRIE

Showcase of Young Talent / SYT Expoziție

Foaier Sala Mare, ArCub Gabroveni

10.00 – 20.00

Showcase of Young Talent / SYT Expoziție

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

10.00 – 20.00

Showcase of Young Talent / SYT  Shorts

Sala Atelier, ArCub Gabroveni

16.00 – 18.00

Showcase of Young Talent / SYT Drama

Sala Mare, ArCub Gabroveni

19.00 – 20.00

Showcase of Young Talent / SYT Music

Sala Mare, ArCub Gabroveni

20.30 – 21.30

DUMINICĂ | 11 SEPTEMBRIE

Showcase of Young Talent / SYT Expoziție

Foaier Sala Mare, ArCub Gabroveni

10.00 – 20.00

Showcase of Young Talent / SYT Expoziție

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

10.00 – 20.00

Showcase of Young Talent / SYT Shorts

Sala Atelier, ArCub Gabroveni

16.00 – 18.00

Showcase of Young Talent / SYT Drama

Sala Mare, ArCub Gabroveni

19.30 – 20.30

Showcase of Young Talent / SYT Music

Sala Mare, ArCub Gabroveni

20.30 – 21.30

Showcase of Young Talent / SYT Closing Party

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

Ora 21.30

LUNI | 12 SEPTEMBRIE

Creating the City – prezentare video a atelierului

Foaier Sala Mare, ArCub Gabroveni

10.00 – 20.00

3 Days of Youth / Expoziție (foto, desen, pictură, gravură,benzi desenate)

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

11.00 – 18.00

3 Days of Youth / Discuție Istoria Fotografiei (profesor Bogdan Teodorescu)

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

12.00 – 13.00

3 Days of Youth / Ateliere de graffiti, henna, film

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

15.00 – 18.00

3 Days of Youth / Proiecții de film

Sala Atelier, ArCub Gabroveni

18.00 – 20.00

Gala GoBucharest / Proiecția celor 13 scurt metraje despre București, realizate în cadrul atelierului de educație vizuală

Sala Mare, ArCub Gabroveni

Ora 18.00

3 Days of Youth / Ateliere de graffiti, henna, arte vizuale

Piața Roma

15.00 – 18.00

MARȚI | 13 SEPTEMBRIE

Creating the City –  prezentare video a atelierului

Foaier Sala Mare, ArCub Gabroveni

10.00 – 20.00

3 Days of Youth / Experiment lexico-vizual

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

Piața Roma

11.00 – 18.00

3 Days of Youth / Poezii și Lectură publică liceeni

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

12.30 – 14.00

3 Days of Youth / Atelier „Din nimic – ceva” (atelier DADA – colaje/sculpturi/îmbinări din decupaje, ziare, cutii, peturi etc.)

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

15.00 – 18.00

3 Days of Youth / Perfromance Caragiale

Piața Roma

15.00 – 16.00

3 Days of Youth / Perfromance moment „Pulp Fiction”- dance scene remake

Piața Roma

18.00 – 20.00

MIERCURI | 14 SEPTEMBRIE

Creating the City – lansare Broșură Ce am purtat joi – publicație creată de copii & adolescenți în cadrula telierului

Foaier Sala Mare, ArCub Gabroveni

Ora 10.00

3 Days of Youth / Expoziție (foto, desen, pictură, gravură,benzi desenate)

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

11.00 – 18.00

3 Days of Youth / Ateliere de graffiti în stradă

Piața Roma

11.00 – 13.00

3 Days of Youth / Concert Finn Robinsons’

Piața Roma

15.00 – 15.30

3 Days of Youth / Happening – Mini-Jam Session

Piața Roma

16.00 – 17.00

3 Days of Youth / Performance musical

Piața Roma

17.30 – 18.20

București. Instalație umană – spectacol de teatru

Sala Mare, ArCub Gabroveni

Ora 20.00

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508