spot_img

Se lansează ”Vara Magică 2016”, la Ateneul Român

Lanto Communication anunţă lansarea Festivalului “Vara Magică” 2016, ce va fi găzduit de Ateneul Român din Bucureşti între 13 iulie şi 24 august 2016, în fiecare seară de miercuri. Orchestra Română de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta si Orchestra Junior, alături de celebri dirijori şi solişti români şi străini vor atrage publicul la Ateneu şi în această vară, pentru al cincilea an la rând.

Organizat în această formula din anul 2012 Festivalul “Vara Magică” a devenit un reper cultural de nivel internațional privitor la modul de petrecere a timpului, mult aşteptat de bucureştenii care petrec o parte a verii în capitală, precum și de un număr tot mai mare de turiști. Lanto Communication, singurul generator constant de proiecte de mare anvergură, la nivel de orchestră simfonică de mari dimensiuni, cu mari dirijori și soliști de foarte înalt nivel, propune an de an această serie de concerte de elită în lunile iulie şi august. Fiind susținute exclusiv de mediul privat, aceste seri muzicale se îndepărtează de rutina stagiunilor şi devin un binemeritat premiu pentru artiști și public deopotrivă, pentru toți cei care înțeleg să trăiască în spiritul unei permanente autodepășiri. Acest public devine, după cum o arată și statisticile, tot mai numeros și mai fidel.

Publicul care vine la concertele Verii magice în fantastica sală a Ateneului este în cea mai mare parte compus din oameni activi, lideri de opinie, care înțeleg și valorizează corect regalul muzical care le este oferit. Atmosfera de elevație culturală pe care o imprimă cadrul minunatei clădiri a Ateneului Român este întregită de faptul că motivul venirii spectatorilor este întotdeauna onorat de Marea Muzică. Prilej de sărbătoare în sine, programele de concert ale Verii Magice reprezintă combinații ale celor mai valoroase și îndrăgite piese muzicale ale creației universale din toate timpurile, programele întotdeauna deosebit de captivante constituind o altă marcă distinctă a acestora.

Cea de a V-a ediție a Festivalului „Vara Magică” reafirmă forța PARTENERIATULUI prin care Lanto Communication oferă publicului său o vară la standarde culturale europene.

Organizator : Lanto Communication

Partener asociat : Centrul Naţional de Artă Tinerimea Romana

Partener: Fundatia Prietenii muzicii – Serafim Antropov

Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, TVR 2

Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare pe www.bilete.ro şi la casa de bilete a Ateneului Român tel. 0733.612.948

Info suplimentare www.facebook.com/FestivalulVaraMagica/

Program Festivalul “Vara Magică 2016“

Bucuresti – Ateneul Român – 13  iulie – 24 august 2016

Miercuri, 13 iulie – Orchestra Română de Tineret

Dirjor: Cristian Mandeal

Solist Ştefan Cazacu – violoncel

S. Prokofiev – Sinfonia nr. 1, „Classica” , op. 25

P.I. Ceaikovski – Varatiuni pe o tema Rococo, op. 33

F. Mendelssohn – Sinfonia nr. 4, „Italiana” , op. 90

Miercuri, 20 iulie – Recital  extraordinar Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu – vioară

Bela Bartok – Sonata pentru vioara solo Sz. 117, dedicata lui Yehudi Menuhin

J.S. Bach – Partita a II-a pentru vioara solo,in re  minor,  BWV 1004

Joi, 28 iulie – Romanian Sinfonietta Orchestra

Dirijor: Horia Andreescu

Solist Dan Iulian Druţac – vioară

Max Bruch – Concert pentru vioara si orchestra nr. 1, in sol minor

A.Dvorak    – Simfonia nr. 9, “Din lumea noua” , in mi minor, op. 95

Miercuri, 3 august – Orchestra Naţională de Tineret  a Portugaliei

Dirijor: Pedro Carneiro

L. van Beethoven – Simfonia nr. 5, op. 67, in do minor

D. Sostakovici       – Simfonia nr. 5 , op. 47, in re minor

Miercuri, 10 august – Recital extraordinar

Ioana Cristina Goicea – vioara

Razvan Costin Filipoiu – pian

J.S. Bach   – Ciaccona  din Partita a ll-a, in re minor , BWV 1004

L.van Bethoven – Sonata nr. 6, in La major, op. 30

George Enescu  – Sonata a lll-a “ in caracter popular romanesc”, Op.25

Henri Wieniawski – Variatiuni pe o tema originala, op. 15

Miercuri, 17 august – Orchestra Junior

Dirijor: Andras Vass

Haydn, Mozart, Bartok

***

Valentin Gheorghiu– pian

Roxana Gheorghiu  – pian

Marin Cazacu – violoncel

Iulia Adriana Cazacu – vioara

S. Rachmaninov  – Trio elegiac nr. 1, in sol minor

S. Rachmaninov  – Suita nr. 2, op. 17, pentru doua piane

Miercuri, 24 august – Orchestra de Tineret România-Moldova

Dirijor: Cristian Mandeal

Solist: Marin Cazacu – violoncel

G.Enescu – Suita nr. 1, in Do major, op. 9

P.I. Ceaikovski – Aria lui Lenski din opera Evgheni Oneghin

S. Prokofiev – Suita “Romeo si Julieta”, op. 64

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508