spot_img

Un week-end al vibraţiilor, la vibrate!festival

În week-endul 25-26 iunie 2016, vibrate!festival are pregătite câteva evenimente speciale pentru iubitorii muzicii. Sâmbătă vă aşteptăm la Biserica Neagră – monument emblemă pentru Braşov – într-un concert aniversar dedicat sopranei Leontina Văduva. Duminică, vibrate!festival îşi ia rămas bun de la prietenii săi cu un concert în aer liber, în Bastionul Ţesătorilor, un concret în care muzica clasică şi jazz-ul se vor îmbina armonios.

Sâmbătă, 25 iunie

ora 14.00 – Piaţa Enescu. Asociaţia Echilibru Psi vă propune un atelier de Meloterapie. Tot aici, pianina vibrate! îi aşteaptă pe cei care vor să cânte la pian, fie că sunt profesionişti sau amatori. Piaţa Enescu găzduieşte şi expoziţia out-door „Enescu”, a Muzeului Naţional George Enescu, deschisă până în 26 iunie. O altă expoziţie „Enescu”, oferită de acelaşi muzeu, este deschisă, până în 26 iunie, în Coresi Shopping Resort. Cea de-a treia expoziţie vibrate! – „Vibraţii” este găzduită, până în 26 iunie, de Ceainăria „Tipografia”.

ora 18.00 – Biserica Neagră. „Ave Leontina Văduva”. Îndrăgita soprană Leontina Văduva va oferi un concert de neuitat în monumentul emblemă al Braşovului. Un concert în care artista va aniversa cei 30 de ani de carieră pe scene internaţionale. În program: Summa / Verdi: Pieta Signior, La vita un mar d’affanni / Caccini: Ave Maria / Massennet: Ave Maria, Pardonnez-moi Dieu (din Manon) / Enescu: Present de couleur blanches / Donceanu: Tatal nostru / P. Constantinescu Două Studii în stil bizantin / Byrd Misa la 5 voci / Ravel Le bas vers l’eglise / Massennet Ave Maria. La orgă: Paul Cristian. Alături va fi Orchestra de cameră vibrate!festival. Preţul biletelor este de 20 de lei!

ora 20.00 – Piaţa Enescu. Remus Miron, un mare pasionat de muzică şi de vinyl-uri, de la Depoul de Artă Urbană, vă aşteaptă la „Vinyl evenings” – un moment de relaxare la ceas de seară, cu un ceai şi muzică bună.

Duminică, 26 iunie

Doar duminică, în Piaţa Enescu, cei interesaţi mai pot cânta la pianina vibrate!, donată de pianista Diana Ionescu şi înfrumuseţată de George Roşu, de la Depoul de Artă Urbană. Piaţa Enescu găzduieşte şi expoziţia out-door „Enescu”, a Muzeului Naţional George Enescu. O altă expoziţie „Enescu”, oferită de acelaşi muzeu, este deschisă în Coresi Shopping Resort. Cea de-a treia expoziţie vibrate! – „Vibraţii” este găzduită de Ceainăria „Tipografia”.

ora 18.00 – Bastionul Ţesătorilor (în caz de vreme nefavorabilă – Centrul Cultural Reduta). „In open Air” este titlul concertului cu care vibrate!festival îşi încheie cea de-a doua ediţie. Vlad Maistorovici (vioară), Francesco Sica (vioară), Shiry Rashkovsky (violă), Pau Codina (violoncel), Colin Alexander (violoncel), Harry Cameron Penny (clarinet) şi invitata specială Luiza Zan au pregătit un program de Brahms, Vach şi jazz şi Hindemith. Preţul biletelor este de 35 de lei.

ora 20.00 – Piaţa Enescu. Remus Miron, un mare pasionat de muzică şi de vinyl-uri, de la Depoul de Artă Urbană, vă aşteaptă la „Vinyl evenings”.

vibrate!festival este organizat de Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu 2009”, în colaborare cu Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi cu Depoul de Artă Urbană, parteneri fiind Primăria Braşov – proiect cofinanţat de Consiliul Local Braşov, Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiect cofinanţat, şi Universitatea Transilvania Braşov.

Biletele pentru cele două concerte se pot procura de la Librăria „Şt. O. Iosif”, de la Ceainăria „Tipografia”, Biserica Neagră (pentru concertul de sâmbătă seara) şi Bastionul Ţesătorilor (pentru concertul de duminică seara). 3 lei din preţul fiecărui bilet vor fi donaţi Fundaţiei Hospice „Casa Speranţei”.

Pentru noutăţi, urmăriţi-ne pe pagina noastră de internet www.vibratefestival.ro şi pe pagina de facebook.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508