Vineri, 24 iunie 2016, de la ora 17:00 și până la 02:30, la sediul său din Aleea Alexandru 38, Institutul Cultural Român vă așteaptă la ”Noaptea Institutelor Culturale” cu un program variat: expoziția „Romanian Design Week Classics”, un atelier pentru copii, un concert a capella Blue Noise, un spectacol de statui vivante, jam session Golan și o proiecție de scurtmetraje.
Astfel, în intervalul 17:00-18:30, în Grădina ICR va avea loc un atelier pentru copii cu vârste între 6 și 12 ani – „Case ciripite”. Un eveniment care aduce la un loc inspirația, creația, arhitectura, natura și educația, organizat în colaborare cu Romanian Design Week și Asociația De-a Arhitectura. În cadrul atelierului „Case ciripite” copiii vor crea propria căsuță pentru păsări, pe mulajul unui balon, folosind tehnica papier-mâché.
De la 19:00 la 20:30, în grădina Institutului Cultural Român este programat un concert a cappella al trupei Blue Noise. Formația Blue Noise – care se autointitulează generic „laboratorul de voci” – îi are în componență pe Veronica Prodan, Elena Moroșanu, Flavia Zoe, Mihail Grigore, Bogdan Tudor și Denis Bolborea. Melodiile lor sunt exclusiv vocale, interpretate fără niciun acompaniament orchestral. În universul muzical al formației, sonoritățile jazz din anii ’50 – ’60 se amestecă cu ritmuri de pop, rhythm and blues și beat box.
După muzică urmează teatru. De la 20:30, timp de o oră, în Sala Mare a Institutului Cultural Român, spectatorii vor putea vedea Zidul, o producție a Teatrului Masca. Regizat de Mihai Mălaimare, spectacolul realizat în tehnica statuilor vivante îi are în distribuție pe Eugen Fetescu și Cristina Panait.
O sesiune inedită de Jam session Golan, cu percuţie, clape şi instrumente de suflat peste un mix bine ales şi prestat live de cei trei membri ai trupei – Mihai, Ernesto şi Alex va avea loc în grădina ICR de la 21:30 până la 22:30.
Tot la Noaptea Institutelor poate fi vizitată expoziția „Romanian Design Week Classics”, care reunește proiecte din domeniile arhitectură, design de produs, fashion și grafic design, realizate de Atelier Mass, Dragoș Motica, Ioana Ciolacu și Paul Dersidan. Expoziția a fost vernisată în cadrul „Romanian Design Week” și va putea fi vizitată la sediul ICR până la 8 iulie 2016.
Noaptea Institutelor Culturale se încheie cu „Romanian Short Waves 9″ – proiecția a șapte scurtmetraje românești, prezentate anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes în secțiunea „Short Film Corner”. Vor putea fi vizionate, de la ora 22.30: Ocupat, r. Octav Chelaru (UNATC, 20 min), Rețea indisponibilă, r. Adina Dulcu (Danubius Film, 15 min), Al doilea mal, r. Diana Munteanu (Femis Paris, 20 min), Sume, r. Mihaela Popescu (Saga Film, 20 min), O noapte în Tokoriki, r. Roxana Stroe (UNATC, 17 min), Ipoteze sau predicții bazate pe teorii, r. Andreea Păduraru (Mandragora Film, 20 min), O faptă bună, r. Andrei Gruzsniczki (27 min).
Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.
Detalii despre Noaptea Institutelor Culturale:
icr.ro/pagini/peste-50-de-evenimente-la-cea-de-a-zecea-editie-a-noptii-institutelor-culturale