spot_img

Prima expoziție personală a pictoriței Ecaterina Vrana, la Nicodim Gallery, din Los Angeles

În perioada 4 iunie – 9 iulie 2016, la prestigioasa Nicodim Gallery (571 South Anderson Street, Suite 2, Los Angeles, CA 90033), Institutul Cultural Român din New York (ICRNY), în parteneriat cu Nicodim Gallery, din Los Angeles (SUA), vă invită la expoziția personală de pictură a artistei Ecaterina Vrana, din România.

Ecaterina Vrana este o tânără și valoroasă artistă a generației sale. Pictorița se află la prima sa expoziție personală într-o galerie în spațiul nord-american.

Ecaterina Vrana s-a născut în 1969, locuiește și creează în Constanța.

Expoziții personale anterioare: ”Coasa era pui ”, Muzeul de Artă Constanța, Constanța (2015), ”Disper, deci exist” Galeria Aiurart, Cărturești Carusel, București (2015), Galeria  ”La Borna”, București (2014), ”Să fiu dependentă de farduri ???”, Galeria H”ART, București (2011), „Oameni de aproape”,  Palatul Mogoşoaia (2007), Institutul Francez, Bucureşti (1995 și 1997), Galeria Academiei de Artă, Bucureşti (1994) și la Universitatea din Freiburg, Germania (1993).

Dintre expozițiile de grup anterioare ale Ecaterinei Vrana, amintim: ALAC Los Angeles, Nicodim  Gallery (2016), Officielle Art Fair Paris,  Nicodim Gallery (2015), Expoziția Premianților Salonului Național de Pictura al UAP (2015), Salonul National de Pictură ”Ferestre”,  Galeria Simeza, București (2014), Licitație ”Postmodernism & Contemporană” Casa Artmark,  București (2013), ”Molcom Tare”, Galeria factor92,  București (2012), „Afinități elective la Ambasada Belgiei/ Arta românească din perspectiva belgiană”, Ambasada Belgiei, Bucuresti (2012), Knoll Gallerie,  Viena (2012), ”Funeraria”  Muzeul  Naţional de Artă Contemporană, București (2011), ”Badly Happy: Pain, Pleasure and Panic in Recent Romanian Art”, The Performance Art Institute, San Francisco (2010), ”Privește Horezu – Dansul Ursului” Muzeul  Naţional de Artă Bucureşti (2010), ”De la București la Paris – o panoramă a artei romăneşti”, Paris Druot Montaigne  (2009), ”One could see the modernity self”, Stedelijk Museum – Lier, Belgia (2007), “Eastwards”,  Arte Fiera, Bologna (2006), “Portret”,  Palatul Mogoşoaia (2005), Muzeul de Artă din Durango, Spania (2004), “Ad hoc”,  Muzeul Ludwig, Budapesta (1997), Vertrauen ins Bild, Institutul Goethe,  Bucureşti (1995), Academia de Artă,  Budapesta (1994).

Lucrări în colecţii publice: Muzeul Ludwig din Budapesta, MNAC din Bucureşti.

Pictorița română are, de asemenea, lucrări în colecţii particulare din S.U.A., Elveţia, Germania, Olanda, România.  

Deschisă în 2006, în Los Angeles, Nicodim Gallery (http://www.nicodimgallery.com/) a impus pe piața de artă din Statele Unite ale Americii artiști români care, în prezent, se bucură de o considerabilă notorietate: Adrian Ghenie, Șerban Savu, Ciprian Mureșan, Miklos Onucsan ș.a.

Prin activitatea expozițională, Nicodim Gallery a plasat lucrările acestor artiști în importante colecții particulare și, de asemenea, în mari muzee: SF MOMA, Hammer Museum, LA, MOCA LA, Art Institute of Chicago.

În 2009, artistul din portofoliul Galeriei Nicodim, Ciprian Mureșan, a participat la prima trienală organizată de New Museum în New York, “Younger Than Jesus”, curator fiind Massimiliano Gioni.

În 2011, Nicodim Gallery a fost co-organizatorul expoziției “Six Lines of Flight” at San Francisco MOMA (cu Adrian Ghenie și Ciprian Muresan) și, de asemenea, a organizat prima expoziție personală muzeală a artistului Adrian Ghenie, la Muzeul de Artă Contemporană Denver, în 2012.

În mai 2015, Nicodim Gallery a găzduit cea de a treia expoziție personală a lui Adrian Ghenie, în Los Angeles, iar în programul 2016, au avut loc expoziții personale ale artiștilor plastici români Ciprian Mureșan, Maxim Liulcă, Șerban Savu, care vor fi urmate de cea a Ecaterinei Vrana.

www.nicodimgallery.com

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508