spot_img

Adriana Babin, din Chișinău, a câștigat trofeul ”Orpheus” de la Târgu Jiu

La finalul celei de a XV-a ediții a Concursului Intenațional de Interpretare Instrumentală ,,Orpheus”, organizat de Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu în perioada 26-29 mai 2016, juriul a hotărât premianții. Duminică, 29 mai 2016, în Sala Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, a avut loc Gala Laureaților. În cadrul evenimentului s-a făcut decernarea premiilor pentru secțiunile pian, suflători – percuție și instrumente cu coarde. Juriul concursului a decis ca anul acesta trofeul să fie acordat concurentei din Chișinău, Babin Adriana-secțiunea suflători – nai de la Liceul Republican de Muzică ,,Ciprian Porumbescu” din Chișinău. Tânăra are un palmares de premii obținute la concursurile la care a participat: locul I la Concursul din Piatra-Neamț în anii 2012, 2013, 2014, 2015, locul I și premiu în gală la concursul din Brașov 2015, iar la Concursul ,,Orpheus” a obținut locul I la edițiile din anii 2012 și 2014. Datorită prestației excepționale din gală, juriul a decis oferirea unui premiu special pianistului Logojan Mircea Vasile, de la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva.

Câștigătorul marelui trofeu al concursului a fost ales dintre cei nouă concurenți care au fost evaluați cu 100 de puncte. Astfel, cei nouă tineri, ocupanți ai primului loc în secțiunile de concurs la care au participat, au mai avut câte o reprezentație și în cadrul Galei Laureaților, pentru a fi ales marele câștigător. Cei nouă sunt Babin Adriana-nai Liceul Republican de Muzică ,,Ciprian Porumbescu” din Chișinău; Karakas Irina- flaut  Institutul de Stat de Arte, Tiraspol, Chișinău; Toma Marius Laurențiu-percuție- Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” din Craiova; Pîrvu Daniel –clarinet Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” din Craiova (secțiunea suflători- percuție); Staicu Anisia -Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu; Logojan Mircea Vasile -Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva; Prcsina Fabiani Gabriel Andrei- Școala Gimnazială ,,Ion Gheorghe Duca” din Petroșani (secțiunea pian); Milutinovic Katarina –vioară – Școala Peter Krancevic, Sremska Mitrovica, Serbia; Neacșu Adrian – chitară- Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” Craiova (secțiunea instrumente cu coarde).

Pentru a doua oară Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” a fost reprezentat în gală de eleva Staicu Anisia, clasa a XI-a, profesor Mariana Mănescu, de la secțiunea pian. Chiar dacă trofeul a plecat la Chișinău, Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” a obținut 33 de premii, după cum urmează:

secțiunea pian:

6 premii I, 3 premii II, 4 premii III și 2 mențiuni;

secțiunea instrumente cu coarde:

vioară: 4 premii I și 1 mențiune,

chitară: 2 premii II și flaut 1 premiu II și 3 premii III;

secțiunea suflători –percuție:

nai: 2 premii I, 1 premiu II și 2 premii III,

percuție: 2 premii I.

Invitat de onoare al acestei ediții a fost celebrul violonist Alexandru Tomescu, câștigătorul trofeului primei ediții a Concursului Internațional de Interpretare Instrumentală ,,Orpheus”, în anul 1991. Acesta a susținut sâmbătă, 28 mai 2016, un workshop cu toți tinerii muzicieni prezenți la Târgu Jiu, în sala Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu” din municipiu. Pe parcursul acestui workshop, tinerii au interacționat cu artistul și au aflat mai multe detalii despre tehnica instrumentală, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine între concurenți, dragostea pentru muzică și nu în ultimul rând crearea unor punți de prietenie între toți participanții.

Începând din acest an, Concursul Intenațional de Interpretare Instrumentală ,,Orpheus”, organizat de Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508