Scoala Gimnazială „Anastasia Popescu” a fost desemnată, în 2014, „Școală Europeană” în urma unei competiții strânse, la care s-au înscris 117 scoli din România! Concursul s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, al cărui președinte, dl Martin Schultz, a adresat un mesaj important Ministerului Educației Naționale: „Scopul inițiativei dumneavoastră, acela de a recompensa școlile din România care participă la programele europene, este foarte apreciat. Este mai important ca niciodată să implicăm tinerii în procesul integrării europene și să le stimulăm interesul și entuziasmul pentru Europa.”
După Evaluarea Națională 2015, elevii Școlii „Anastasia Popescu” s-au clasat pe locul 4 (cu o medie generală de 9,39, dar și cu 7 note de 10 la matematică într-o singură clasă!), într-un top al celor mai bune rezultate din București, fiind surclasați numai de licee cu tradiție în performanța școlară: C. N. „Gheorghe Lazăr”, C.N de Informatică „Tudor Vianu”, Liceul Teoretic „Școala mea”!
Echipa de Mind Lab a Școlii „Anastasia Popescu” a câștigat a 8-a oară Olimpiada națională! Campionii României la Mind Lab, un complex de jocuri de gândire și strategie, sunt: Luca Martinescu (cl. a III-a, „Prințul Radu”), Raluca Luzi (cl. a V-a, „Prințul Ștefan”), Cristian Drăgușanu (cl. a IV-a, „Prințul Constantin”) și Alex Ciulcov (cl. a VI-a, „Domnița Smaranda”)! Antrenoarea echipei câștigătoare este profesoara Ana Maria Gheorghiu! Echipa va participa, în curând, la Olimpiada Internațională de la Halkidiki! În cei 9 ani de când ansamblul de jocuri Mind Lab a fost implementat in țara noastră, echipa Școlii Gimnaziale “Anastasia Popescu” a câștigat întotdeauna Olimpiada regională, de 8 ori Olimpiada Națională, iar în anul 2013 a obţinut titlul de vicecampioană mondială Mind Lab, la Olimpiada Internaționala din Austria!
Dan Mircea Ciparius-a născut la 7 septembrie 1972 în Bucureşti. Este absolvent al „Şcolii Superioare de Jurnalistică” din Bucureşti şi licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultatea de „Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării”. Debutează în presa literară în 1988 (SLAST), debutul editorial se petrece în 1999, cu volumul „Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara” (Editura Libra). Membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR) şi în Comitetul Director al USR. În 2013, a fost reales pentru un al treilea mandat preşedinte al Filialei USR Bucureşti-Poezie. În 2007, volumul său de poeme „Tsunami”, Editura Brumar, 2006, a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. În 2008, a iniţiat şi coordonat proiectul „Scriitori pe Calea Regală”, iar din 2009 până în prezent proiectul „Maratonul de poezie, blues şi jazz”. Între 2011- 2014, de „Ziua Culturii Naţionale”, a iniţiat şi coordonat „Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului”. Este fondatorul şi preşedintele Asociaţiei „Euro Culturart”, ce deţine o galerie dedicată tinerilor artişti vizuali din Europa – „Atelier 030202” coordonată de artistul visual Mihai Zgondoiu. Dan Mircea Cipariu este şi un apreciat comentator de artă contemporană, cu cronici apărute în revista “Arta” (revista Uniunii Artiştilor Plastici din România), “Cultura”, “Luceafărul”, “Altitudini” şi AgenţiadeCarte.ro. Este editorul www.agentiadecarte.ro, spaţiu virtual în care sunt prezentate la zi evenimentele de carte şi artă. Este preşedintele „Opera Scrisă.Ro”, societate de gestiune a drepturilor de autor. Volumul său „singurătatea vine pe facebook”, publicat în anul 2012 la Editura „Tracus Arte” din Bucureşti, este considerat de editorul Cosmin Perţa „unul dintre cele mai bune volume de poezie ale anului 2012 şi nu numai”.