Marți, 7 iunie 2016, începând cu ora 18.00, în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic – UBB (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 3-5, Cluj-Napoca), Editura Școala Ardeleană și Festivalul Internațional de Carte Transilvania organizează conferința, „Nevoia de o nouă spiritualitate”, susținută de medicul și profesorul Dumitru Constantin-Dulcan. Cu acest prilej va avea loc lansarea Colecției ”Noua Spiritualitate” (coordonată de Dumitru Constantin-Dulcan) a Editurii Școala Ardeleană, cu volumele ”Clubul nemuritorilor. Orizonturi în expansiune” de Mircea Opriță, ”De la persoană la personalitate” de Sorin Negruți și ”Nedumeririle bunului-simţ ”de Teofil Lung. Prezintă, alături de autori, Horia Bădescu, Radu Constantinescu, Dumitru Constantin-Dulcan și Radu Munteanu. Intrarea este liberă.
Tot atunci, în premieră în România, se va lansa Radio ClassicOne – Un radio clasic în toate genurile: simfonic, operă, new age, new classical, electronic, muzică de film și jazz.
Promotorii lui, Sergiu Alex și Cristian Ivaneș, vorbesc despre surprize și proiecte.
Invitat: Florin Estefan, manager al Operei Naționale Române din Cluj.
Din studioul Radio ClassicOne, pe scenă, live: cvartetul vocal Anatholis.
”Noua Spiritualitate este emanaţia unei Noi Ştiinţe care s-a conturat îndeosebi către sfârşitul secolului abia încheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledează pentru originea spirituală a Universului.
Viziunea materialistă asupra lumii a permis crearea unei civilizaţii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea condiţiei umane. În acelaşi timp însă filosofia care a motivat-o nu a reuşit să evite actuala criză globală. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasaţi, mai aproape de autodistrugere.
Colecţia noastră se deschide, aşadar, tuturor cărţilor menite să propună o soluţie de ieşire din impasul lumii contemporane, să avanseze o ipoteză coerentă sau să adauge o nouă valenţă demersului spre o lume mai bună.
Nimic nu se va schimba în drama lumii actuale dacă rămânem la aceeaşi gândire. Acesta este motivul pentru care toţi comentatorii fenomenului social optează pentru o Nouă Spiritualitate. Respectul pentru viaţă, nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi în acord cu Legea fundamentală a Universului, care postulează înfăptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, şi nu a urii şi a dezbinării, constituie esenţa Noii Spiritualităţi. ”- Dumitru Constantin-Dulcan