În perioada 17 martie – 17 aprilie 2016, la sala Stere Popescu, Centrul Național al Dansului București prezintă a III-a ediție a Festivalului LIKE CNDB, o selecție de evenimente conexe reunite sub umbrela LIKE CNDB. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul ultimei săptămâni.
LIKE CNDB
Ediția a III-a
De neîncadrat
17 martie – 17 aprilie 2016
Ultima săptămână
Luni, 11 aprilie/ 19h30, CNDB, Sala Stere Popescu
Black Hyperbox – discuție publică
Intrare liberă
Florin Flueraș, Alina Popa și ceilalți artiști din proiectul Black Hyperbox vorbesc despre performance-urile pe care le vor prezenta în serile de vineri și sâmbătă (15-16 aprilie), în cadrul festivalului LIKE CNDB.
Discuția va acoperi o parte dintre explorările speculative din Black Hyperbox, de la modalități de a reinvesti estetic și conceptual Black Box-ul într-un moment de migrație a performance-ului către cubul alb, până la abordări ale conceptului de „black box” în filozofie.
Joi, 14 aprilie/ 19h30, CNDB, Sala Stere Popescu
QUIET ODD #9 _ A clean line
Intrare liberă
Platforma ODD propune o întâlnire cu artistul francez Jimmy Robert, care va proiecta o documentare de 30 de minute a ultimei sale expoziții personale la M Museum din Leuven, „A Clean Line That Starts from the Shoulder”. Proiecția va fi urmată de o discuție cu publicul. Pentru acest proiect, artistul explorează diverse interpretări ale liniei și mișcării, pornind de la schițele lui Idel Ianchelevici reprezentând androgini africani.
Jimmy Robert s-a născut în Guadelupa, dar a crescut și a studiat în Europa în anii ‘90. Fără să creeze lucrări evident politice, Robert se inspiră din scriitori, cineaști și artiști vizuali din avangarda recentă, care au fost pioneri în formele artistice pe care le-au practicat, consemnând subtil traumele și efectul condiției lor sociale. Lucrările sale variază de la fotografie, film și video la sculptură și performance
Vineri, 15/ Sâmbătă, 16 aprilie/ 18h00, CNDB, Sala Stere Popescu
BLACK HYPERBOX
Proiectul inițiat de Florin Flueraș și Alina Popa va include performance-urile și prezentările lor și ale artiștilor Bogdan Bălan, Larisa Crunțeanu, Andreea David, Ion Dumitrescu, Adriana Gheorghe, Ioana Gheorghiu, Cătălina Gubandru, Anastasia Jurescu, Alexandra Ivanciu, Cristian Nanculescu, Cosima Opartan și Xandra Popescu. Performance-urile vor fi împărțite în două seri printr-o tragere la sorți ce va avea loc în prima seară.
„Black Hyperbox este o dimensiune a alienării generative de experiență prin concept și de concept prin experiență. Black Hyperbox este o minciună productivă, o viclenie spațiotemporală orientată către viitor, în care orizontul conceptual e mutilat prin acțiune și orizontul imaginației e mutilat prin gândire”.
Duminică, 17 aprilie/ 11h00, în curtea CNDB
Brunch DADA cu FROG
Alchimiștii culinari de la FROG vă așteaptă în ultima zi de LIKE CNDB 2016 la un brunch eclectic, de neîncadrat, amestecat după gustul fiecăruia. Ei întind masa în curtea CNDB de la breakfast & lunch, spre brinner, cu reprize de gătit live, bar și muzică, decoruri FROG Flowers și, bineînțeles, dans!
Mai mult, am invitat artiștii din festival la câte un DJ set după pofta inimii: Mihaela Dancs, Jean-Lorin Sterian, Andreea David și Adriana Gheorghe vor veni la brunch cu melodiile favorite.
Duminică, 17 aprilie/ 16h00, CNDB, Sala Stere Popescu
Sub semnul întrebării – retrospectiva CNDB/ prezentare video/ discuție publică
Intrare liberă
La ediția din 17 aprilie, ultima din seria de cinci întâlniri din cadrul festivalului, așteptăm comunitatea coregrafilor, dansatorilor și organizațiilor de profil la o discuție în care să o punem la curent cu ultimele schimbări în ce privește selecția de proiecte din anul 2016.
Întâlnirile din cadrul festivalului Like CNDB 2016 sunt dedicate evenimentelor majore din activitatea Centrului Național al Dansului București, desfășurată pe parcursul celor 11 ani de confruntări, realizări, speranțe, aventuri și împliniri.
Duminică, 17 aprilie/ 19h30, CNDB, Sala Stere Popescu
La Institutul Schimbării – avanpremieră/ Paul Dunca
Spectacolul lui Paul Dunca (după The Institute of Change) are la bază investigarea, documentarea și arhivarea unor povești personale, din realitatea locală, cu preponderență vizând comunitatea transgender românească.
De/cu: Mădălina Brândușe, Carmen Coțofană, Renate Dinu, Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Maria Mora, Ada Mușat & Vava Ștefănescu.
Paul Dunca – un activist al corpului queer – s-a născut în Bucureşti, unde continuă să trăiască şi să muncească. După ce a absolvit Universitatea Naţională de Teatru şi Film „I.L. Caragiale”, a încercat să nu spună niciodată „NU”. Acesta este şi motivul pentru care munca sa are un caracter eclectic și include o expresie cât mai diversă.
Duminică, 17 aprilie/ 22h00, CNDB, Sala Stere Popescu
Concert Raze de Soare
Intrare liberă
Festivalul LIKE CNDB 2016 se încheie cu un concert al proiectului din care fac parte Cosima Opartan, Ion Dumitrescu și Matei Vlad Mărculescu. Raze de Soare poartă toate însemnele „maneletronics” ale colectivului Future Nuggets, preluând elemente din săltăreața, dar tradiționala muzică lăutărească românească: motivele orientale, nostalgia și dorul, mixate cu muzica electronică a secolului XX, un sunet chill asemănător cu psihedelicul anilor ’70 și ’80, începând cu acorduri de chitară bass și sunete stridente de sintetizator.
Biletele se pot achiziționa online pe kompostor.ro sau de la sala Stere Popescu, cu o oră înainte de începerea fiecărui spectacol.
Prețul biletelor este 25 lei/spectacol.
Preț redus pentru studenți, elevi, pensionari: 15 lei/spectacol.
Intrarea la restrospectiva CNDB și artist talks este gratuită.
Sala Stere Popescu – B-dul Mărășești 80 – 82, Sector 4, București
Parteneri: Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, Ground Flour, Colectiv A, FROG, Corcova, La Baricade, Bucharest City App, HomeFest, BIEFF – Bucharest International Film Festival, One World Romania, Festivalul Internaţional de Film NexT, ODD
Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Metropotam, Pipa Păcii, Zelist, Art Out, Graphic Front