spot_img

Opening Gala Concert deschide Festivalul International EUROPAfest 2016

Joi, 12 mai  2016, ora 20.00, la Teatrul Odeon, EUROPAfest se va deschide cuSpring on Jazz & Blues notes”.

FAR FROM CAROLINA | Marea Britanie, SUA

• Mel Hayes – voce, chitara

• Terry Lees – chitara, UK National Guitarist of the Year

DAN PAPIRANY BAND | Australia, Noua Zeelanda, Norvegia

• Dan Papirany – pian

• Pete McGregor – contrabas

• Steve Wright – tobe

• Invitat special: Vibeke Voller – voce

FAR FROM CAROLINA este un duo care interpretează muzică americană la cele mai înalte standarde, fiind format din chitaristul Terry Lees, deţinător al titulaturii “UK Naţional Guitarist of the Year” şi Mel Hayes, cântăreaţă şi chitaristă de renume internaţional. Cei doi au evoluat în peste 1000 de evenimente şi festivaluri atât în Marea Britanie, întreaga Europa, cât şi în SUA. Recent au avut un turneu împreună cu, la fel de cunoscuţii artişti britanici, Martin Simson şi Martin Taylor, iar în toamnă vor susţine un turneu internaţional pentru a-şi promova ultimul album.

DAN PAPIRANY TRIO este o trupă de jazz din Auckland, Noua Zeelandă, cu o tradiţie de 15 ani, condusă de pianistul şi compozitorul de origine israeliană Dan Papirany. Repertoriul trio-ului este format din piese standard de jazz, balade şi compoziţiile liderului. Dan Papirany are o activitate concertistică bogată, având la activ numeroase evoluţii în festivaluri naţionale şi internaţionale, în diferite formule scenice – duete, trio-uri, cvartete, alături de artişti consacraţi. A înregistrat 7 albume, „Session Two — Originals” fiind nominalizat la New Zealand Music Awards. De asemenea, cu compoziţia “Bargara” a câştigat “Original Song Competition” şi a două poziţie în “Australia Jazz Convention Original tunes competition”. Stilul lui Dan este destul de des comparat cu cel al lui Bill Evans. Basistul Pete McGregor cânta de la o vârstă fragedă, iar talentul sau l-a propulsat rapid, având o carieră profesională de invidiat. Are o reputaţie solidă, fiind considerat unul dintre cei mai buni bassisti din Nouă Zeelandă. Bateristul Steve Wright din Australia are o vastă experienţă în mai multe genuri muzicale. În ultimii ani s-a dedicat jazz-ului şi este foarte solicitat atât că solist, cât şi cu trupa să. Muzica trio-ului este sensibilă şi în cadrul EUROPAfest vor interpreta piese din stiluri precum cool şi bebop jazz . Invitată specială a trupei este experimentată solistă şi compozitoare de origine norvegiană, VIBEKE VOLLER, care captivează publicul cu vocea ei dinamică şi personalitatea vibrantă. Cei patru muzicieni aşteaptă cu entuziasm şi nerăbdare să aducă în România jazz-ul de calitate de pe tărâmul păsărilor kiwi şi al cangurilor. Trupa promite un spectacol caracterizat de creativitate, prospeţime şi rafinament.

Opening Gala Concert deschide Festivalul Internaţional EUROPAfest 2016, 12-21 mai – Bucureşti & Sibiu.

Festivalul are un concept unic, fiind singurul eveniment din România care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică. Sub sloganul „It’s all about live, quality music!” peste 300 de artişti din 45 de ţări vor evolua pe scenele din Bucureşti şi Sibiu, atât în săli de concert tradiţionale, cât şi în spaţii neconvenţionale.

Opening Gala Concert dă startul la 10 zile de muzică de calitate – concerte, recitaluri, interpretări de virtuozitate, jam sessions, workshopuri şi master-classes.

EUROPAfest a fost primul eveniment din România care a primit Înaltul Patronaj al Casei Regale, acum 11 ani.

În 2015 a primit titulatura EFFE – Europe’s Finest Festivals din partea Comisiei Europene şi Parlamentului European.

BILETE

Categoria I – 31,80 lei

Categoria II – 15,90 lei

Se pot achiziționa de la Teatrul Odeon – casa de bilete sau online.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508